Länsförsäkringar stoppar alla företagskonton

publicerad 23 februari 2021
- Anders Gustafsson
Länsförsäkringars flagga. Pressfoto: Länsförsäkringar AB
Länsförsäkringars flagga. Pressfoto: Länsförsäkringar AB
Länsförsäkringar Skåne öppnar inte längre företagskonton. Foto: Länsförsäkringar AB.

EKONOMI. Banken Länsförsäkringar Bank stoppar nu alla företagskonton till april 2021. Detta eftersom de känner sig överbelastade och inte orkar med det omfattande arbetet. För existerande kunder innebär detta att de inte kan starta nya företag och tvingas därmed att byta bank.

NewsVoice har samtalat med företagsavdelningen på Länsförsäkringar Skåne som bekräftar att man inte längre kan öppna konton för företag. Detta innebär enligt bankens rutiner även att man inte kan få ett bankintyg gällande startkapital för att starta en verksamhet med bolagsverket.

Telefonbanken känner inte till något alls om att banken stängt ner företagsverksamheten och skapat enorma administrativa problem för existerande kunder.

NewsVoice har varit i kontakt med drabbade kunder som menar att bankens förfarandes är helt oacceptabelt. Sverige blir mer och mer dysfunktionellt kommenterar en annan.

Kunden Henrik får fler frågor:

ArcanumSkolan 2024

Vad tycker du om att din bank vägrar öppna konto för dig förrän under april?

“Jag tycker det är konstigt att en kundägd bank avbryter sin möjlighet att expandera på obestämd tid utan att kunna ge en tidsfrist för när kunderna åter kan starta företag. Jag är generellt nöjd med företaget, men Länsförsäkringar Bank som ägs av sina kunder bör sträva efter en hög kundservice och det har man inte lyckats med i detta fall. Jag ser det som en ekonomisk hämsko att man som driven medborgare tvingas söka sig till andra banker när man redan har etablerad kontakt med en bank som man i stort är nöjd med.”

Text: Anders Gustafsson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Socialisterna ”betar” av den ena banken efter den andra, precis som småföretagarna går de en säker död till mötes!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *