Stor protest mot coronarestriktioner och vaccinationspass i Danmark

publicerad 8 februari 2021
- av NewsVoice
Demonstrationer i Köpenhamn mot coronarestriktioner i Danmark, 6 feb 2021. Foto: Ruptly.com

CORONAKRISEN. Människor som motsätter sig den danska regeringens hantering av coronakrisen marscherade fredligt genom huvudstaden i en ny protest på lördagen. Demonstrerande är missnöjda med Danmarks halv-lockdown och den planerade implementeringen av ett digitalt vaccinationssystem som ska identifiera individer och spåra människors vaccineringsstatus.

De planerade vaccinationspassen ska användas för att styra individers möjligheter att delta på internationella flygresor och tillgång till offentliga arenor i Danmark. Den svenska regeringen försöker nu införa samma typ av vaccinationspass.

Läs mer: Regeringen: Vaccinationsintyg blir digitala

Hundratals demonstranter (förmodligen över 1000) vandrade genom centrala Köpenhamn till parlamentsbyggnaden. De bar på facklor och spelade en version av den italienska partiklassikern ”Bella Ciao”. De hade en bild av premiärminister Mette Frederiksen som såg ut som den nordkoreanska ledaren Kim Jong-un. Demonstranterna anklagar Frederiksen för att utan faktagrund införa coronarestriktioner och för att försöka tvinga människor att ta experimentella vacciner.

Text: NewsVoice | Video: Ruptly.com

Demonstrationer i Köpenhamn mot coronarestriktioner i Danmark, 6 feb 2021. Foto: Ruptly.com
Demonstrationer i Köpenhamn mot coronarestriktioner i Danmark, 6 feb 2021. Foto: Ruptly.com