Stor protest mot coronarestriktioner och vaccinationspass i Danmark

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 februari 2021
- NewsVoice redaktion
Demonstrationer i Köpenhamn mot coronarestriktioner i Danmark, 6 feb 2021. Foto: Ruptly.com

CORONAKRISEN. Människor som motsätter sig den danska regeringens hantering av coronakrisen marscherade fredligt genom huvudstaden i en ny protest på lördagen. Demonstrerande är missnöjda med Danmarks halv-lockdown och den planerade implementeringen av ett digitalt vaccinationssystem som ska identifiera individer och spåra människors vaccineringsstatus.

De planerade vaccinationspassen ska användas för att styra individers möjligheter att delta på internationella flygresor och tillgång till offentliga arenor i Danmark. Den svenska regeringen försöker nu införa samma typ av vaccinationspass.

Läs mer: Regeringen: Vaccinationsintyg blir digitala

Hundratals demonstranter (förmodligen över 1000) vandrade genom centrala Köpenhamn till parlamentsbyggnaden. De bar på facklor och spelade en version av den italienska partiklassikern ”Bella Ciao”. De hade en bild av premiärminister Mette Frederiksen som såg ut som den nordkoreanska ledaren Kim Jong-un. Demonstranterna anklagar Frederiksen för att utan faktagrund införa coronarestriktioner och för att försöka tvinga människor att ta experimentella vacciner.

Text: NewsVoice | Video: Ruptly.com

Demonstrationer i Köpenhamn mot coronarestriktioner i Danmark, 6 feb 2021. Foto: Ruptly.com
Demonstrationer i Köpenhamn mot coronarestriktioner i Danmark, 6 feb 2021. Foto: Ruptly.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq