Vindkraftberoende Texas strömlöst efter snöstorm

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 februari 2021
- NewsVoice redaktion
Elbrist i Texas 15 feb 2021. Bild: PowerOutage.us
Elbrist i Texas 15 feb 2021. Bild: PowerOutage.us
Elbrist i Texas 15 feb 2021. Bild: PowerOutage.us

VINDKRAFT. Cirka hälften av Texas vindkraftproduktionskapacitet har slutat fungera efter att snö och is stoppat produktionen i en historisk vinterstorm. Texas har placerat ut tusentals statliga soldater för katastrofhjälp efter att vinterstormen renderat över 4 miljoner människor utan el eller värme, enligt RT.

Chefen för systemoperationer Dan Woodfin på den myndighet (Electric Reliability Council of Texas) som driver Texas elnät och hanterar den avreglerade energimarknaden för 75% av staten säger till Fox News:

“Det här är en unik vinterstorm som är mer utbredd med mycket fukt i västra Texas, där det många gånger inte är mycket fukt”.

Enligt Energy Information Administration bidrar förnybar energi till nästan 2% av den el som genereras i Texas. Staten producerar nästan tre tiondelar av USA:s totala produktion.

ERCOT meddelar att det mycket kalla vädret har orsakat ett onormalt stort uttag av el från elnätet. Det dåliga vädret är ovanligt för större delen av Texas, har tömt statens elnät.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: vindkraft
 • Energisituationen i Texas har mestadels att göra med frusna olje- gas- och kolanläggningar. Till och med kärnkraftsproducenter har haft problem på grund av kylan. Merparten av vind och solenergin har rullat på relativt ostörd.
  Se artikel från Times: https://time.com/5939749/texas-storm-power-outage-wind-turbines/?utm_medium=email&utm_source=sfmc&utm_campaign=newsletter+brief+default+ac&utm_content=+++20210217+++body&et_rid=148608385

   • I vår resa tillbaka till forntiden på en illa underhållen väg genom ett sönderfallande Sverige kommer du troligtvis få se mer av det där.

  • Inte är åkarbrasor koldioxidneutrala inte. Med nya appar kopplade till G5 och cippvaccinet, kommer just koldioxidproduktionen mätas.

   Aj, aj… Inte anstränga dig fysiskt i onödan, ty då släpper du ut mer livsfarlig koldioxid i atmosfären! Aja baja. Fy skäms. Inte bra. Frys heller. Det sänker kroppstemperaturen och håller nere ämnesomsättningen.

   • Vaccinet har ju lyckats reducera koldioxidproduktionen till önskad nollvision hos vissa individer och när den vaccinfunktionen är tillräckligt etablerad kanske man hamnar inom acceptabla gränsvärden sett ur ett globalt perspektiv.

    • Ju lägre koldioxidproduktion hos individen ju mindre syresatt hjärna, vilkey är precis som makthavarna vill ha det – försummad befolkning.

     • – Jo, och så finns det ju TV…

      Citat av satanisten Anton Szandor LaVey:

      “In previous centuries, the Church was the great controller, dictating morality, stifling free expression and posing as conservator of all great art and music. Instead we have TV, doing just as good a job at dictating fashions, thoughts, attitudes, objectives as did the Church, using many of the same techniques but doing it so palatably that no one notices. Instead of ‘sins’ to keep people in line, we have fears of being judged unacceptable by our peers (by not wearing the right shoes, not drinking the right kind of beer, or wearing the wrong kind of deodorant). Coupled with that fear is imposed insecurity concerning our own identities. All answers and solutions to these fears come through the television, and only through television. Only through exposure to TV can the new sins of alienation and ostracism be absolved.”
      https://www.goodreads.com/quotes/858000-in-previous-centuries-the-church-was-the-great-controller-dictating

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *