Bill Gates vaccin-designer varnar skarpt för Covid-19-vaccinerna

publicerad 13 mars 2021
- Gästskribent
Geert Vanden Bossche, privat foto

COVID-19-DEBATT. Filosofie doktor Geert Vanden Bossche, tidigare Head of the Vaccine Development Office vid German Centre for Infection Research har under nästan 30 år designat vacciner i en mängd olika vaccinlaboratorier, bland annat för GAVI och Bill and Melinda Gates Foundation. Nu varnar han i mycket skarpa ordalag för riskerna med Covid-19-vacciner.

Covid-19-vaccinerna förbereder det förvärvade immunförsvaret på att hantera ett enda virus, SARS-COV-2. Samtidigt inaktiverar de i praktiken det livsviktiga medfödda immunförsvaret vars uppgift är att skydda oss mot precis alla virus som vi kommer i kontakt med. Detta innebär att varje angripare, utom den specifika virusvariant som vaccinet skall skydda emot, fritt kan invadera den vaccinerades kropp, säger Geert Vanden Bossche.

Till sin funktion är Covid-19-vaccinerna profylaktiska och enligt Vanden Bossche av den anledningen kontraproduktiva, eftersom virus redan cirkulerar i samhället. Kroppen hinner inte bygga upp ett försvar mot vaccinviruset innan den smittas av andra, muterade virus.


Muterade virus kan hålla sig undan det av Covid-19-vaccineringen nedtryckta immunförsvaret och i lugn och ro ytterligare mutera till ännu smittsammare och farligare virusvarianter. Vanden Bossche jämför med hur superbakterier uppstår om man inte skräddarsyr eller fullföljer antibiotikabehandlingar.


Vanden Bossche: Vi måste så fort som möjligt stoppa galenskapen

Även isoleringen av och den fysiska distanseringen mellan människor har låtit viruset mutera till mycket smittsammare och farligare virusvarianter. Vanden Bossche var redan ifrån början emot att man stängde ner samhällen. Unga mår bra av att utsättas för smitta. Däremot är det rätt att skydda äldre som inte längre har ett effektivt immunförsvar. Äldre smittade borde å andra sidan ha fått lov att umgås med yngre människor, som med sina intakta medfödda immunförsvar skulle ha hållit det ganska harmlösa ursprungsviruset i schack och på så sätt motverkat supervirusmutationer, enligt Vanden Bossche.

Open letter: We must halt all ongoing Covid-19 mass vaccination campaigns…

Vi har inte ägnat tillräckligt mycket tid åt att försöka förstå pandemin utan bara inriktat oss på lösningar, säger Vanden Bossche. Nu måste alla göra gemensam sak för att så fort som möjligt stoppa den här galenskapen. Då duger det inte att stigmatisera varandra med tillmälen som vaccinförnekare (anti vaxxers) och så vidare, säger han.

Geert Vanden Bossche skulle aldrig sätta sin karriär på spel med ett sådant här uttalande, om han inte var helt säker på sin sak. Responsen ifrån det medicinska etablissemanget inklusive WHO har dock varit lika med noll. Vanden Bossche är mycket oroad inför tanken på vilken hemsk framtid barnen nu går till mötes.

Text: Per Melin

Källa och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq