Corona- och klimathysteri hos den politiskt korrekta eliten

publicerad 9 mars 2021
- Harriet Larsson
Harriet Larsson
Harriet Larsson
Harriet Larsson

OPINION. Covid-19 och klimatet bryr sig inte om larm på dörren i välbeställdas gated communities, vilket kan ge ångest för sjukdom och död hos gynnade, som aldrig tvingats välja mellan toapapper och margarin veckan före lön eller pensionen.

Text: Harriet Larsson

Tidigare har PK-eliten mest gynnats av migrationen än missgynnats, men nu när Rolex-klockan även på Östermalm och sonens märkesjacka i Täby kan ryckas  och få en annan ägare börjar skyltarna med texten Refuges Welcome tappa attraktionskraften.

Efter massmigrationen kom undergångsprofetior om klimatet. Denna hysteri hjärntvättade unga, som fick köras till BUP för ångest över jordens nära undergång. Föräldrar insåg att fler larm och fler väktare föga hjälpte när både köld-och värmerekord förklarades med att koldioxiden vägrade göra halt inför makthavare med sina experter.

Här blev det krock i hjärnkontoret, när ungarna ville fortsätta att flyga, byta I-Phone och köpa senaste märkeskläderna och samtidigt demonstrera med Greta. Ångesten som följde av denna ambivalens började sippra in i både föräldrars och deras avkommas politiskt korrekta bubbla.

Samma gäller för Covid-19, detta lömska virus som drabbar även välbeställda trots oklanderligt leverne, med motion, matintag och socialt liv, även om viruset gjort längre uppehåll i Rinkeby än Danderyd.

Att inte kunna köpa sig förbi muterade virus som kan öka smittan, ge sjukdom, död och göra vaccin verkningslöst kan åter väcka upp ångest och öppna hjärtan för nästa idioti som kom, en nära total nedstängning av samhället.

Samma scenario upprepades av naiva politiker som under massinvandringen 2015, där ingen analys av dess konsekvenser gjordes för samhällets medborgare. I stället utvecklades snabbt glädje hos makthavarna för att äntligen få visa handlingskraft och tukta sina uppstudsiga landsmän. Under massinvandringen visade makthavarna sin goda handlingskraft mer för EU och FN än för sina väljare. Den framtida politiska karriären måste räddas oavsett konsekvenser och pris för medborgarna

Att det nu dör lika många eller fler av globala nedstängningar med ogenomtänkt lockdown-åtgärder än av Covid-19-infektionens 2,5 miljoner döda verkar inte bekymra politiker. Här ryker den globala solidariteten sin kos och ingen miljöpartist upprepar “men de är ju baaarn” som vid åldersljugande afghaner, när det handlar om riktiga barn som dör, svälter, gifts bort i fattiga länder, när skolor slås igen, mat för dagen inte finns och ingen transport till den mediokra sjukvården är möjlig.

“Fler dog av malaria än covid-19 när samhällen stängde ner” eftersom myggnät inte kan distribueras. ”I delar av Afrika skördar stängda samhällen liv. I Uganda är halva befolkningen under 15 år och bara 1 % anses som riskgrupp vid Covid-19”. – DN den 8 mars.

Svenska forskare har sammanställt FN-statistik från mars i fjol och konstaterar att nedstängningar av fri rörlighet, stängda skolor, inställd sjukvård, som har kostat miljontals liv i obehandlade andra sjukdomar

Forskare från Madrids universitet konstaterar att masshysterin i Covid-19 krisens fotspår har stora skadeverkningar i deras artikel “Covid-19 and the Political Economy of Mass Hysteria”.

Sammanfattning av studien:

”Information från politiker via politiserande medier och internet har omfattande och skadliga verkningar. Denna kollektiva hysteri tenderar att öka felbesluten hos regeringar. Forskarna konstaterar att de negativa och långsiktiga verkningarna står i proportion till statens storlek och inflytande över medborgarna.”

I TV-programmet “Coronakampens pris” i Vetenskapens Värld i SVT den 1 mars konstaterade sakkunniga och forskare;

  • att flest dödsfall hade skett bland äldre i de rika länderna
  • att restriktionerna skördat otaliga liv i fattiga länder
  • att makthavarna har tillskansat sig mer makt över medborgarna i skydd av pandemilagar och satt demokratin på undantag
  • att rädsla för insjuknande och död hos politiker har bidragit till lock down

Ett exempel: Ugandas president Yoweri Museveni stängde ner hela samhället efter endast 4 dödsfall i landet, förklaring var dödsskräck bland äldre politiker, som också kan vara förklaring angående Stefan Löfvens numera frikostighet med pandemilagen.

“Sveket mot barnen är en skam för USA” skrev krönikören Ulrika G. Gerth som bor i USA för Östgöta Correspondenten den 6 mars. Hon konstaterar att “När amerikanska lärarfacket får bestämma spelar barnens liv ingen roll.”

Lärare med sina fackföreningar kräver total lock down av rädsla för att själva bli smittade, hur ungarna drabbas försvann snabbt ur värdegrunden.

Hårdast lockdown sker i demokratiskt styrda stater, eftersom facken där “…….öser nämligen donationer över demokratiska partier som i sin tur tackar för stödet genom att gå på fackets linje i skolfrågan…”

Lärarfackets ordförande i Berkerley Kalifornien släpper glatt av sin dotter vid den öppna privata skolan, samtidigt som han ser till att kommunala skolor blev igenbommande i trygghetens och jämlikhetens namn….

Tusenmannamarschens protest under lördagen den 6 mars mot inskränkningar av våra rättigheter och restriktionernas skadeverkningar var således väl underbyggt av många respekterade forskare, till skillnad från lockdown politikens nedstängningar.

Läs mer om Tusenmannamarschen i NewsVoice

Tyvärr är det stor variation i polisens övervakning av maktens pandemirestriktioner, som ändras för varje dag. När vänsterns aktivister i BLM löpte amok i det offentliga rummet i fjol, då förblev polisen passiv, bortsett från den knäböjande kvinnliga polisen som visade slöddret sin aktning.

Vetlandaoffrens knivskador glömdes snabbt bort för några ynkliga blessyrer som poliser fick under jakten på Tusenmannamarschens demonstranter, som systemmedia med SVT glatt förstorade upp.

Läs mer: Afghansk man skrek ”Allahu akbar” innan han försökte döda 7 personer i Vetlanda

Allt är som det brukar oavsett om det sker i USA eller här hemma, den korrekta och låtsasdemokratiska eliten gynnar alltid sig själva och deras media hjälper tjänstvilligt till. Målet är att skapa rädsla hos ett lättmanipulerat folk både med ond bråd död i Covid-19 eller ångest inför jordens undergång av livets gas koldioxiden. Allt för att den globala statskuppen skall fortsätta.

Text: Harriet Larsson

Relaterat och källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq