Ny stor frihetsmanifestation över hela världen den 20:e mars

publicerad 18 mars 2021
Tusenmannamarschen-6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Tusenmannamarschen-6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Tusenmannamarschen 6 mars 2021, Medborgarplatsen, Stockholm. Foto: T. Sassersson, NewsVoice

Den 20:e mars arrangeras “World Wide Rally For Freedom” med manifestationer i över 40 länder för frihet och emot coronarepressionen. Även i Sverige är manifestationer planerade i Malmö och Stockholm.

Bakom det ursprungliga initiativet står en aktionsgrupp från Kassel i Tyskland. Manifestationen i Malmö kommer att äga rum nu på lördag klockan 13 på Gustav Adolfs torg. Även i Stockholm hålls en manifestation nu på lördag, men inte från samma arrangörer som låg bakom Tusenmannamarschen som ägde rum den 6:e mars i huvudstaden.

Eventet förväntas inte bli lika stort just i Sverige som Tusenmannamarschen, men arrangörerna från Stockholm har informerat i sin Telegram-grupp att man kommer att samlas på Norrmalmstorg klockan 13 och tar sig till Kungsträdgården klockan 14. Det är även samling på Sergels torg och Mynttorget klockan 13 och därifrån avgår dessa två samlingar också till Kungsträdgården klockan 14.

Malmö-arrangören Johannes Frennesson menar att regeringens coronapolitik går emot grundlagen och begränsar folkets rörelse- och yttrandefrihet. Även Stockholmsarrangörerna riktar bland annat kritik mot pandemilagen förödande inverkan på demokratin och uttrycker även oro för ytterligare totalitära inskränkningar i form av ytterligare restriktioner och det medicinska apartheid-system för vaccinerade och ovaccinerade som är planerat i Sverige till sommaren.

De skadar utan att göra någon nytta. Vi ser hur fri- och rättigheter begränsas mer och mer.”, skriver man.

Nyheter om evenemangen läggs ut i eventets denna Telegram-kanal.

Text: Isac Boman, Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq