SPF Seniorernas ordförande låtsasgnäller om dåliga pensioner

SPF-politrukernas högborg med förbundsordföranden Eva Eriksson på toppen

-

OPINION. Lejonparten av dagens pensionärer är betalande medlemmar i någon av de större pensionärsorganisationerna, de två största är PRO och SPF. Ordförande och högsta makthavare i SPF Seniorerna heter Eva Eriksson och hon har, som många av hennes föregångare, rekryterats från kadern av trötta, komprometterade och förbrukade expolitiker från Riksdagen.

Text: Jan Norberg | Jan Norberg (foto: NewsVoice) och Eva Eriksson, SPF Seniorernas förbundsordförande (pressfoto: Tomas Södergren för SPF)

Eva Eriksson representerade under sin aktiva tid i Folkpartiet, numera Liberalerna. Det finns anledning utgå ifrån att hennes partisympatier fortfarande ligger kvar hos L. Hon har i alla fall inte på något sätt distanserat sig från detta ultraliberala och starkt socialistiska och migrationsvänliga parti.

Hon skriver den 9:e mars 2021 en artikel i SvD där hon utgjuter sig över dagens pensionssystem och hur illa designat detta är. Rubriken på hennes artikel: ”Det saknas en ärlig debatt om pensionen” är nog ett närmast oslagbart hyckleri och som framgår av hennes inlägg har hon mage att ifrågasätta och kritisera ett pensionssystem som hon själv varit djupt involverad i att genomdriva och rösta igenom i Riksdagen. ”How dare You?”, som Greta Thunberg skulle kunna ha uttryckt saken.


Eva Erikssons utspel är inget annat än ett makalöst exempel på den dubbelmoral våra korrupta expolitiker, utan att skämmas det minsta, kan ge uttryck för. Att som ytterst välbetald förbundsordförande för Sveriges näst största pensionärsorganisation uppbära både denna saftiga lön samtidigt, som hon tar ut sin riksdagspension, gör hennes hyckleri närmast obegripligt.


“Är alla SPF Seniorernas medlemmar så korkade att de inte begriper bättre?”

Eva Eriksson är den partipolitiska nepotismen personifierad. Hon har dessutom mage att på debattplats i SvD framföra kritik mot ett pensionssystem, där hon haft sina egna fingrar så långt ned i syltburken att hon sannolikt tvingas kapa armen jäms med armbågen för att med tillräcklig radikalitet kunna frigöra sig från sin egen skuld för hur illa dagens pensionssystem fungerar.

Att SPF, med henne som ordförande, överhuvudtaget har några betalande medlemmar är i sanningens namn en gåta, och tittar man på hur lite denna organisation åstadkommer för att verkligen göra något åt pensionsparadigmet, så tätnar mystiken, eller är alla SPF:s medlemmar så korkade att de inte begriper bättre?

Nu är ju förvisso SPF inte värst i klassen. PRO står ju självklart i särklass med sina intima knytningar till sossarna.

År efter år pågår denna pensionsbluff, alltmedan de båda pensionärsorganisationerna inte lyfter ett finger för att åstadkomma ett paradigmskifte beträffande vårt pensionssystem. Lite gnäll inför varje val är vad de på sin höjd åstadkommer. Å andra sidan med avdankade riksdagspolitiker, som till exempel Eva Eriksson, i ledningen så tar dessa alltid mer partikollegiala hänsyn än att de verkligen driver sina medlemmars intressen. Kan det bli sämre?

Varför törs inte Eva Eriksson ifrågasätta hela systemet?

Dagens pensionssystem har av många olika skäl helt tjänat ut, och kanske är det för att en folkpartist, Königsson, frångick sin ideologiska hemvist och anslöt sig till socialisterna när de 1959 drev igenom ATP reformen.

Det pensionssystem vi nu, sedan 1999, tvingas leva med är en relik med starkt kommunistiska inslag och som överlevt sig självt.

Varför en ”liberal” expolitiker som Eva Eriksson inte törs ta upp en ideologiskt orienterad debatt om dagens pensionsparadigm är synnerligen märkligt, men det bevisar väl ganska tydligt det partipolitiska hyckleri som hon fortfarande är en del av.

Liberalerna är idag fast ankrade i dyn med ca 2,5 % av väljarnas förtroende, med sådana som Eva Eriksson kommer L aldrig in i Riksdagen igen och det kanske är bäst så för Sverige.

Text: Jan Norberg

Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.

11 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Tege Tornvall
Tege Tornvall
Gäst
14 mars 2021 kl 19:28

Rimligt är att vi från våra livsinkomster avsätter för våra pensioner – med skälig kompensation för dem som av olika skäl inte kan ha hela livsinkomster. Då måste vi arbeta tillräckligt mycket och länge för att att dra in en tillräcklig livsinkomst. Vi kan inte som nu börja yrkesarbeta vid 25-30 år och sluta vid 60-65, när vi statistiskt blir över 80. Nuvarande system innebär att de som nu arbetar avstår till pensionärerna – med visst tillskott från premiepensioner. Rena pyramidspelet! Bördan på den minskande andelen förvärvsarbetande blir allt tyngre i hela västvärlden. I längden ett värre problem än ökande invånartal, som kommer att jämna ut sig och även minska med tiden.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
11 mars 2021 kl 11:30

Reinfeldts 20 millar från Soros, Schwab och övriga socialister för att störta Sverige i grus och aska är fickpengar jämfört med vad så kallade ”pensionärsorganisationer” åstadkommit i form av skador.
Tack för att Du påminde oss om Hr. Königsson!!!
Jag minns det som om det var igår. Det påverkade mig i mitt förhållande till mina föräldrar för alltid.

Harriet Larsson
11 mars 2021 kl 11:13

Varmt Tack!
Hyckleriet är lika gränslöst som flyktingpolitiken, där samband och slutsatser är bannlysta hos PK-eliten. Att vi har Nordens sämsta pensioner, som ständigt sjunker även jämfört med Europas, bekymrar inte Löfven. Däremot är upphetsningen stor, när islam kritiseras i SVT:s debattprogram. Kritikerna var väl både på fel tid och på fel plats, precis som Vetlanda offren.
På rätt plats är tydligen tjuvar, banditer och terrorister i “Gangsterparadiset” och självklart också alla ekonomiska migranter, som hjälper statsministern att behålla makten.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Harriet Larsson
11 mars 2021 kl 14:22

Jag säger också varmt tack till Jan för alla dina avslöjanden om hur organisationer går i maktens ledband genom sina köpta ledare.

Jag undrar om alla de som tacker ja till Mammons erbjudanden och blir dess tjänare inser vad de därigenom åsamkar sina egna efterkommande.

Nu är ju inte denna kvinna någon riktigt stor makthavare i vårt land, men det är alla bäckar små som flyter samman till stora vattendrag.

Alla ni läsare här, som för egen vinnings skull stryker den hydra medhårs som förstör vårt land, alla ni politiker, alla ni inom regimmedia och alla ni andra myndiga maktutövare bör stanna upp och tänka till!

En kommentar nyligen här på denna webbtidning fick mig verkligen att känna kalla kårar utmed ryggen.

Den skrevs av Josef Persson 8 mars 2021 kl 22:27 till denna artikel:
https://newsvoice.se/2021/03/filip-sjostrom-om-tusenmannamarschen-systemmedia-och-polisen-ljuger/

Josef hänvisar till en videoupptagning från demonstration utanför polisstationen i Eksjö efter dödsskjutningen och påpekar:
“Någon av demonstranterna har man till och med blurrat ansiktet på, man frågar sig varför?”

Ja, vi bör fråga oss varför! Av vilken anledning blurras ansiktet på en av alla dessa invandrare som demonstrerade?

Ytterligare några frågor i anslutning till denna undran:

– Var det en av alla de IS-krigare som Carl Bildt och Stefan Löfven så enträget har verkat för ska ges asyl i Sverige?

– Vilken funktion är dessa IS-krigare i Sverige planerade att fylla?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 mars 2021 kl 17:12

Tack för din korrigering, Jan!

Då är hon en av dem som utsetts till mäktiga ledare i Sverige, som tillåter enormt destruktiva krafter att bryta sönder vårt land och våldföra sig på svenskarna.

Jag skulle vilja återvända till den förmodade IS-krigaren som förts in i vårt land av landsförrädarna.

Jämför Muslimska brödraskapets emblem:
comment image

med ett annat emblem:
https://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_ancient_Rome

Där ser vi kraften bakom denna förstörelse!

En mycket viktig utsaga i detta sammanhang:

https://www.youtube.com/watch?v=L7RWfZoJICc&t=286s
(Ex Jesuit Priest Alberto Rivera Reveals How the Vatican created Islam)

Vi behöver identifiera både de köpta kräken som betjänar förstörarna och de som drar i marionett-trådarna i förstörelsen av vårt land och vårt folk.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 mars 2021 kl 20:14

En uppmaning till alla svikna pensionärer blir väl logiskt då att säga “Pro!” till pengar till PRO och SPF och istället satsa på Newsvoice och SwebbTV, som ju med själ och hjärta kämpar för deras sak!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Jan Norberg
11 mars 2021 kl 20:35

Det Jeff Ahl säger här är synnerligen beaktansvärt, nämligen att Svenska kyrkan är “en viktig kulturell lobbyorganisation, viktigare än kanske många tror”.

Han framhåller att Svenska kyrkan åter ska bli svenska folkets kyrka och han säger att vi måste återta Svenska kyrkan.

Då uppstår frågan:
– Återta från vem?

Här är svaret i dokumentform:

https://www.svenskakyrkan.se/filer/f7a62086-9611-4303-aab8-a9d247397478.pdf

Det är ett bevis på att Svenska kyrkan HELT underordnat sig Katolska kyrkan!

Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV