Chef på danska Läkemedelsmyndigheten kollapsar under presskonferens om vaccinstopp

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 april 2021
- NewsVoice redaktion
Tanja Erichsen kollapsar. Foto: dansk TV

VACCIN. Tanja Erichsen, enhetschef på danska Läkemedelsmyndigheten kollapsade mitt under en presskonferens när myndigheten meddelade om beslutet att sluta använda AstraZenecas covidvaccin. Erichsen ska enligt uppgift ha återhämtat sig på sjukhuset.

Efter att ha pausat Astra Zenecas vaccin i en månad, meddelade igår den danska Folkhälsomyndigheten och landets Läkemedelsverk att de tar bort vaccinet ur sitt program. Beslutet grundar sig på vaccinets koppling till fall av blodproppar, enligt Søren Brostrøm, chef för myndigheten.

Tanja Erichsen kollapsade framför både journalister och TV-kameror. Hennes kollega Søren Brostrøm var först fram för att hjälpa sin kollega. Strax efter stoppades TV-sändningen abrupt.

Sverige pausade Astra Zenecas vaccin, men har senare återupptagit vaccinerandet.

Text: NewsVoice | Video: danska Läkemedelsmyndigheten

Källa

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq