Max Winter: Första maj-tåget ska öppna upp Sverige

Publicerad

Författare

Ämne

Den historiska Tusenmannamarschen i Stockholm den 6 mars får nu sin uppföljare i “Första maj-tåget för frihet och sanning”, en paroll som ska öppna upp Sverige igen. “Vi vill uppnå en ökad medvetenhet om vad som håller på att hända i Sverige och i stora delar av världen där vår frihet står på spel”, säger medarrangören Max Winter till Nya Dagbladet om den kommande manifestationen.

Intervju: Markus Andersson | Intervjun har tidigare publicerats i Nya Dagbladet | Bild: Max Winter, privat foto

Winter betonar att den hårdnande coronarepressionen är orimlig särskilt som den står på ytterst tvivelaktig grund, något som bland annat brittiska forskare pekat på i sina analyser av nedstängningspolitiken.

“Vi vill samtidigt visa att vi inte accepterar rådande omständigheter som är baserade på väldigt lösa grunder. Vi ska öppna upp Sverige på sikt”, säger han.

Responsen har varit mycket god både efter Tusenmannamarschen och inför den kommande den första maj, menar han. Framförallt uttrycker han att många upplever en lättnad att någon äntligen vågar agera och göra någonting mot attacken på grundlagsskyddade fri- och rättigheter och inte bara ser på passivt på vad som nu sker.

Mainstream-media har samtidigt lagt mycket energi på att smutskasta både arrangörer och deltagare och anklagat dessa för att vara såväl konspirationsteoretiker som högerextremister, något Winter egentligen inte är särskilt förvånad över.

“Vi hade egentligen inte väntat oss något annat. Det visar bara hur tydligt och djupt detta problem har rotat sig. Dem jobbar inte för folket, utan snarare för att skapa splittring mellan oss.”

Winter förklarar vidare att man inom arrangörsgruppen är övertygade om att man trots repressionen och smutskastningen kommer att vara fler deltagare än den 6 mars då långt över 1000 personer anslöt till manifestationen. En del förändringar kan komma att ske jämfört med upplägget under den förra demonstrationen men mycket kommer också att vara sig likt.

“Det kommer säkert att bli en del överraskningar, men vi känner samtidigt att vi lyckats skapa ett vinnande koncept redan efter tusenmannamarschen och vi vill inte ändra på det för mycket. Varje sammankomst kommer att vara unik baserat på behovet av vad vi vill uppnå.”

En av målbilderna för eventet den första maj och även i övrigt är att skapa en “folkfest” med en positiv och glädjefylld betoning snarare än som en “anti-demonstration”.

“Vi vill kort och gott skapa en folkfest på varje event och sammankomst vi anordnar. Vi lever redan som fria själva och förespråkar att andra ska våga göra detsamma. Men man behöver komma dit för att få uppleva detta på plats.”

Winter riktar en särskild uppmaning till dem som eventuellt är tveksamma att sluta vela och faktiskt ta och åka till Stockholm den 1 maj och betonar att “vi behöver komma samman nu mer än någonsin”.

“Jag vill säga att det inte finns något att tveka över, vi behöver komma samman nu mer än någonsin. Vi kan inte låta rädslor hindra oss från att göra vad som är rätt och vi är som starkast tillsammans.”

Första maj är historiskt en dag som förknippats med socialdemokratin och arbetarrörelsen och Winter menar att dagen är passande även för att en viktig aspekt av den samhällskris vi nu genomlever är de oerhörda negativa konsekvenser som nedstängningspolitiken har fått för svenska arbetare.

“Vi vill visa sympati med arbetarna i Sverige och över deras förlorade inkomst och arbetstillfällen på grund av av omständigheterna som makthavarna har skapat baserat på lögner. Jag tror många känner sig svikna inom den rörelsen du refererar till.”

Samtidigt understryker han att man från arrangörernas håll är mycket tydliga med att inte placera sig eller eventet på ett politiskt spektrum utan riktar sig till “alla som förstår vårt budskap”.

“Redan som det ser ut redan idag är det illa nog och utvecklingen går dessvärre fortsatt i den riktningen och det kan vi inte acceptera. Desto fler som kommer känna smärtan, desto fler kommer att samlas bakom vår banderoll.”

Intervju: Markus Andersson

Relaterat

  • Den svenska frihetsrörelsen som kräver ett slut på den hårdnande repressionen utgår framförallt från Telegram som kan följas här.
Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe


Mer läsning

Dr Joseph Mercola. Pressfoto

Were Soaring Gas Prices and Economic Collapse Planned?

0
In the featured video, Chris Martenson, Ph.D., reviews why he’s giving up on “the idea that our leaders in charge are going to get...
Jan Norberg (selfie, 2020) och Magnus Sjödin (dump från Timbro.se, foto: Fredrik Persson, TT). Montage: NewsVoice

Alice Teodorescu Måwe slipar knivarna inför valet 2022

1
VALET 2022. Jag läste nyligen en artikel signerad Alice Teodorescu Måwe och vet man inte bättre vad som händer inom de moderata Stockholmskotterierna så...
Global Covid Summit, 11 maj 2022.

17000 läkare: Brott mot mänskligheten gällande massvaccinationerna mot Covid-19 måste uppmärksammas

12
INTRO. Ett gemensamt videouttalande (11 maj) som representerar 17 000 läkare och medicinska forskare slår fast att nödläget i USA måste avslutas, att vetenskaplig...
Grönskande skog vid flod. Foto: Lutz Dieckmann. Licens: Pixabay.com

Oröjda skogar brinner lättare

1
NATUREN. I svenska media debatteras våra skogar. Men sällan utifrån att de skall förse oss och mänskligheten i övrigt med nyttiga råvaror. Oftare för...
Svenja Schulze. Pressfoto: BPA, Steffen Kugler

Tysk minister: Världen är på väg in i svält och akut livsmedelskris

7
VÄRLDEN. Världen är på väg in i en akut livsmedelskris på grund av eskalerande matpriser och Ukrainakriget, enligt ett uttalande av Tysklands ekonomiska samarbets-...
Dr. Robert Malone, March 26, 2022. Photo: Bright Light News

Dr Robert Malone om Pfizer-dokumenten och bevis på kardiotoxicitet, fosterskador och dödlighet av covidvaccinerna

5
COVID-19. Vaccintillverkarna "kände till många av dessa risker och biverkningar ... och avslöjade dem ändå aldrig formellt för patienterna", säger mRNA-vaccinpionjären dr Robert Malone. Epoch...
Jan Norberg, 10 juli 2021, selfie

Kan Nyans komma in i Riksdagen med hjälp av samordningsnummer?

53
OPINION. Som framgått i vår tidigare artikelserie så har NewsVoice under senare tid försökt kartlägga läget inför #valet2022 i september. Kan Nyans ta sig...
Apmänniska - Foto: T. Sassersson, NewsVoice

Gör dig redo för massvaccinering mot monkeypoxvirus – Industrins vinstmaximeringsmaskin har omstartat

31
VACCININDUSTRIN. USA köper redan nu miljontals vaccindoser mot monkeypoxvirus (ap-koppor). De amerikanska hälsomyndigheterna har undertecknat ett avtal om 119 miljoner dollar i vaccindoser, efter...
Nya Dagbladethttps://nyadagbladet.se/
Nya Dagbladet (NyD) grundades 2012 och är en oberoende humanistisk och etnopluralistisk dagstidning med en antiglobalistisk hållning och ett internationellt synsätt. NyD bevakar bla etniska och kulturella rättigheter, integritet och övervakning, miljö och hälsa.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
0
Kommentera gärnax
()
x