President Biden: Är du fullt vaccinerad behöver du inte ha munskydd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 april 2021
- NewsVoice redaktion
Joe Biden. Foto: US Government
Joe Biden. Foto: US Government
President Joe Biden, 27 april 2021. Foto: US Government

VÄRLDEN. Rätten att få slippa munskydd är villkorat. Du måste vara komplett vaccinerad med två doser. Villkoret förs nu fram av etablissemangen runt om i världen. Joe Biden meddelade i natt svensk tid att den amerikanska smittskyddsmyndigheten CDC lättar på trycket mot samhället.

”Because of the extraordinary progress we’ve made in the fight against COVID-19, the CDC made a big announcement today: If you are fully vaccinated — and if you are outdoors and not in a large crowd — you no longer need to wear a mask.” – Joe Biden, Twitter

Dieseltrim Allbilsverkstad
Annons

Joe Biden är en hängiven munskyddsanvändare. Medier har rapporterat att han till och med valt att ha munskydd när han ensam deltar i videokonferenser.

En kritisk kommentar efter Bidens tweet lyder:

How are we gonna regulate this?! How will we know whose FULLY vaccinated. Only 29% are FULLY vaccinated. This is an early call. Non maskers that don’t believe in the vaccine are going to take advantage of this.” – Well Wisher

Enligt CDC kan amerikaner nu slippa bära munskydd utomhus och om de inte befinner sig i en stor folksamling. Flera delstater har dock tidigare valt att upphäva kravet på munskydd.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq