WARZONE. Enligt Russia Today har Rysslands president Vladimir Putin meddelat att majoriteten av landets kärnvapenlager under sovjettiden är på väg att ersättas med moderna vapen. Han varnade även att alla former av aggressioner från väst kommer att besvaras.

Text: Sanja R. Juric | Foto

Under onsdagen berättade president Putin i sitt årliga tal till federala församlingen i Moskva att de kommer att försvara sig mot utländsk aggression:

”Moskva har för avsikt att försvara sig mot utländska aggression” och “vill ha positiva relationer med alla på den internationella scenen, inklusive med de vars relationer nyligen har gått sönder. Vi vill verkligen inte bränna broar”.

Putin varnade också att “de som misstänker denna inställning till svaghet måste veta att Rysslands svar [på aggression] kommer att vara asymmetriskt, snabbt och hårt.” Dessa provokatörer berättade Putin, kommer att ångra ”deras gärningar på ett sätt som de inte har ångrat något annat på länge.”

Läs mer: USA planerar att skicka 500 extra trupper till Tyskland enligt Pentagon

Det gamla kärnvapenlagret kommer att ersättas med nya generationer vapen, bland annat de avancerade RS-28 Sarmat-missilerna som kommer att levereras till trupperna från och med 2022. Missilen är en interkontinental ballistisk raket med upp till 15 kärnvapen som kan riktas mot enskilda mål och de levererar vardera 350 kiloton. Även fartygsmonterade missiler är planerade för utplacering inom en snar framtid.

Enligt Putin kommer mer än två tredjedelar av utrustningen att moderniseras under de kommande tre åren och mer än 88% av kärnvapnen redan i år.

Vi har tålamod, självförtroende och rättfärdighet på vår sida,” tillade Putin. ”Jag hoppas att ingen kommer på idén att försöka passera den röda linjen i sina relationer till Ryssland. Var den linjen ligger, är vår sak att avgöra.”

Biden vill öka Pentagons budget till 715 miljarder dollar

En del av den totala budgeten på 753 miljarder USD för nationell säkerhet som Biden har ansökt om, är inte öronmärkta för Pentagon, enligt Defense News. Även om det inte specificeras vart alla pengarna är tänkta att gå till, så kommer en stor del av dessa att gå till National Nuclear Security Administration, en halvautonom byrå inom energidepartementet som hanterar kärnvapen.

USA utvecklar för närvarande i samarbete med Northrop Grumman ett markbaserat interkontinentalt ballistiskt missilsystem Ground Based Strategic Deterrent (GBSD) för att ersätta de nuvarande Minuteman-III-raketerna.

Text: Sanja R. Juric

Källor

 

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
14 maj 2021 kl 16:27

Bra artikel igen Sanja!

Tråkigt att USA med sina galna krigshets tvingar andra att öka sitt försvar.

Vad är avsikten med USA:s baser utomlands?

“Men rätt många svenskar noterar uppgifter som att USA har 883 militärbaser i 183 av världens länder, och de frågar sig nog vad avsikten kan vara. Till jämförelse har Ryssland tio baser utanför sitt land, varav åtta i före detta Sovjetstater. Kina har en enda bas utomlands, i Afrika.”

https://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/vad-%C3%A4r-avsikten-med-usa-s-baser-utomlands-1.13182415

Har USA råd när 1 procent lever i fattigdom? (samma i sverige efter 2005)

USA
Andelen av befolkningen som lever på mindre än 1,9 dollar om dagen.

https://www.globalis.se/Laender/usa?id=478&indicator=Extrem%20fattigdom

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren