Regeringens 5-stegsplan för avveckling av coronarestriktionerna – Coronakrisen 2020-2021 går mot sitt slut?

10
Johan Carlson kommenterar avveckling av coronarestriktioner, 27 maj 2021. Foto: SVT Play
Johan Carlson, 27 maj 2021. Foto: SVT Play

CORONAKRISEN. Smittspridningen och antalet covidpatienter i vården minskar nu kraftigt, skriver Regeringen i ett pressmeddelande. Man uppger att vaccinationskampanjen i Sverige lett till att allt fler skyddas från Covid-19. Vid en pressträff idag presenterade Regeringen en plan bestående av fem steg för avveckling av coronarestriktionerna.

Text: NewsVoice

Steg 1 inleds den 1:a juni. Steg 5, innebär att restriktioner och rekommendationer som införts med anledning av covid-19 i princip upphör helt. Folkhälsomyndigheten utgår från 3 nivåer inför en fortsatt anpassning och avveckling av covidrestriktionerna. Varje steg i Regeringens plan beror på vilka bedömningar som görs inför varje nästkommande steg.

Avveckling av coronarestriktioner

Steg 1 (1 juni)

 • “Nya deltagartak för verksamheter såsom allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.” …
 • “Tivolin kommer regleras som nöjesparker och liknande anläggningar, och marknader kommer regleras som handelsplatser.
 • “Serveringsställens öppettider förlängs till klockan 22.30.”
 • “När det gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer mindre läger och cuper inte längre att avrådas för barn och unga.”
 • “Matcher och tävlingar även för vuxna tillåts utomhus.”

Steg 2 (1 juli)

 • “Höjda deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt höjda deltagartak för privata sammankomster.”
 • “När det gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer bland annat råd till enskilda avseende idrotts- och fritidsverksamhet att tas bort i sin helhet.”
 • “Serveringsställenas öppettider förlängs ytterligare, och regleringen på serveringsställen utomhus rörande maxantal per sällskap samt avstånd mellan sällskap tas bort.”
 • “Rådet om att endast umgås med den närmsta kretsen tas bort, men det är fortsatt bättre att ses utomhus.”

“Råd till föreningar om att ställa in, skjuta upp eller genomföra möten, stämmor med mera på distans lättas upp på så sätt att dessa kan ske.”

Steg 3 (15 juli)

 • “Begränsningarna i långväga kollektivtrafik och regleringar som begränsar kvadratmeter per person i inom- och utomhusmiljöer tas bort.”

Steg 4 (september)

 • “Deltagarbegränsningar för allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och privata sammankomster tas bort.”
 • “Restriktionerna för restaurangnäringen lättas också, bland annat avseende storlek på sällskap.”

Steg 5 (hösten 2021)

 • “Kvarvarande restriktioner lyfts. Detta handlar bland annat om trängselregler som gäller för handelsplatser samt kultur- och fritidsverksamhet.”

NewsVoice kommenterar

Regeringen uppger att den ska återkomma om vaccinationsintyg ska krävas för medborgare som vill delta på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Det är nu som Regeringen ställs på prov och allmänheten får veta om coronakrisen politiskt kommer att utnyttjas fullt ut av Regeringen för att stoppa till exempel de röster som motsätter sig den vaccin- och coronarepression som hittills följt läkemedelsindustrins och tillhörande lobbyisters manus.

“Intygen skulle kunna användas för att möjliggöra större evenemang som annars inte hade kunnat genomföras på grund av det epidemiologiska läget.”

“Regeringen kan vid ett förändrat eller försämrat epidemiologiskt läge behöva ändra planen för anpassningar av restriktionerna.”

Per Bolund som är vice statsminister sa under presskonferensen:

“Vi kommer också behöva anpassa våra samhällen för att ha skyddsvallar mot nästa kris”.

Nästa kris?

Johan Carlson som är generaldirektör på Folkhälsomyndigheten uppger en kraftigt minskad smittspridning på 30-40% senaste veckan. Han anser att det är vaccinernas förtjänst, men frågan är hur en normalt minskad förkylningssäsong ser ut under en vanlig majmånad, då våren kommer tillbaka med sitt ljus och utomhusaktiviteter.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Regeringens pressmeddelande | Se pressträffen på SVT Play

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
29 maj 2021 kl 10:36

Det här när de i samband med inledd Fas-4 nu släpper något på trycket och belönar oss med lite efterskänkt “frihet”, i denna sommarledighet från “pandemin”, är moroten för göra oss till frivilligt “vaccinerade”.

Om vi är duktiga idioter kan den efterskänkta friheten bestå och är vi det inte, kommer piskan återigen fram som höstens “nästa kris”.

Det här är ju så simpelt genomskinligt i sin arrogans att det verkar som de redan tycks tro att alla redan har grava neurologiska problem.

De kan stoppa upp morot och piska där solen inte skiner.

Kristoffer HellD
27 maj 2021 kl 20:19

Intressant tajming.

Den 26 maj 2021 får över tre hundra individer på regeringskansliet ett utskick om vår nya bok: “Covid 1984”.

Dagen efter, den 27 maj 2021, håller regeringen en presskonferens där man presenterar en plan för att rulla tillbaka corona-diktaturen.

http://covid-1984.nu

Så här ser texten på baksidan av boken ut…

“När övergår ett land och ett folk från att ha en regering till att vara ockuperad av en regim?”

Last edited 1 år sedan by Blueshift
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
27 maj 2021 kl 18:47

Med “nästa kris” syftar de väl på kommande “pandemi” till hösten och nästa vår. Kan ju bli någon vaccininducerad ny mutation så allvarlig att den kommer föräras en helt ny beteckning à la Covid-21 eller 22.

Vad gäller vaccinbevis så kommer jag som ovaccinerad inte låta mig begränsas på något vis i mitt eget land. Dom kan dra åt helvete.

Fredrik Eriksson
Reply to  Anders Johansson
27 maj 2021 kl 19:15

Nästa pandemi anno hösten 2021 kommer givetvis heta Covid-IOT. Språkvårdat och varumärkesskyddat för svenskens bästa.
Den täcker dessutom alla andra perioder (och framtida mutationer).
Med 5 årliga sprutor och både rektalt och oralt injicerade “boosters” med de allra nyaste färdigprogrammerade mRNA-stammarna kan inte resultatet bli något annat än succé!
Såpass bra algoritmer i vaccinen denna gång att du i princip kan tänka fram en Pizza från Foodora utan att behöva tänka på saldot.
Den kopplar upp dig automatiskt via närmaste hotspot…
Om svensken inte fattar att de släpps fria i hagen denna (kanske sista) sommar i någorlunda frihet då kan man inte annat än bäva inför svenskens dumhet och ljumma respons.
Detta Digitaliserade Gulag sponsrat av både Regeringen och Riksdag är ju av uppenbara skäl till för att dölja bankernas belåning.
Och med det får väl den lilla fulingen Fauci finna sig i att offras på gensaxens altare tills nästa Gulag-säsong våren 2022. Som klippt och skuret för ett Digitaliserat Gulag.

Last edited 1 år sedan by Fredrik Eriksson
Ulrika Hallgren
Ulrika Hallgren
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
30 maj 2021 kl 01:17

Du måste kärleksbombas för den kommentaren. Snor med mig den till Instagram ❤️

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Anders Johansson
28 maj 2021 kl 07:04

Ja, rent logiskt kan det ju inte vara något annat än vaccininducerat!

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Carina Agrell
28 maj 2021 kl 08:41

Kunde de för över hundra år sedan medvetet eller omedvetet skapa en dödlig bakteriell lunginflammation med ett experimentellt vaccin mot bakteriell hjärnhinneinflammation framställt ur hästar, som de döpte till “spanska sjukan”, så har de med dagens genteknik potential att medvetet eller omedvetet skapa något bra mycket dödligare.

Det här är ju ett experiment där forskarna själva inte riktigt vet vilken effekt detta s.k. “vaccin” har varken på kort eller lång sikt. Om de sen under experimentets gång medvetet blundar för delar av utfallet så kan det här sluta hur illa som helst.

Skulle själv inte ens “vaccinera” mig om jag så fick en miljon kronor kontant vid injektionstillfället.

Liba Olsson
Liba Olsson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
28 maj 2021 kl 12:27

Han kan mena The SPARS Pandemic 2025-2028 som finns tillgängligt att läsa om på internet på The Johns Hopkins Center. Där gjordes även generalrepetition inför covid-19.

Ulrika Hallgren
Ulrika Hallgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
30 maj 2021 kl 01:16

❤️ Enig!