Viktigt att vända sig till en behörig elektriker

publicerad 28 maj 2021
- Extern skribent
Skaffa alltid en behörig elektriker. Foto: Michal Jarmoluk. Licens: Pixabay.com
Skaffa alltid en behörig elektriker. Foto: Michal Jarmoluk. Licens: Pixabay.com
Skaffa alltid en behörig elektriker. Foto: Michal Jarmoluk. Licens: Pixabay.com

TEKNIK. Vi är många som vid ett eller flera tillfällen har varit i behov av en duktig och behörig elektriker. Mängder av olika saker kan inträffa som kan göra att man är i planerat- eller akut behov av en elektriker.

Hur många av oss kan exempelvis inte känna igen sig i att strömmen gått mitt i den där viktiga matchen på TV till att de där nya vitvarorna genast behöver installeras i nya lägenheten till att de där elementen i sommarstugan måste kunna ge omedelbar värme?

Ja, allt detta och mängder av andra planerade som oplanerade händelser kan alltid inträffa och som gör att vi snabbt kan behöva få hjälp av en behörig elektriker och auktoriserad firma.

Få hjälp dygnet runt- året runt av en behörig elektriker

Att själv ta på sig rollen som hobbyelektriker är aldrig rekommenderat då detta även kan vara olagligt och rent av farligt, vilket även kan resultera i allvarliga konsekvenser för den egna hälsan. Det är istället alltid rekommenderat att vända sig till någon av Sveriges alla duktiga behöriga elektriker för att få erfaren och kunnig hjälp.

Problem med hushållets el och behovet av en duktig elektriker kan också komma när som helst på dygnet och året, vilket också gör att man ofta behöver hjälp omgående. En trygg och bra eljour är tillgänglig dygnet runt och kan många gånger, beroende på var du bor i landet, vara till ditt förfogande inom en timme från dess att du ringde in ditt ärende.

En stor trygghet för dig som kund är också att kunna anlita en firma inom branschen som även är auktoriserade medlemmar i Elsäkerhetsverket, på så vis så får du som kund också ett proffsigt utfört arbete till 100%, varje gång, av en behörig elektriker.

Nyttja ditt ROT-avdrag

När behovet finns för en behörig elektriker så kan du även ha rätt att nyttja ditt ROT-avdrag. Detta kräver att du är minst 18 år fyllda samt att du äger din egen bostad.  Du kan i sådana fall få ett maximalt rotavdrag på 50 000 kronor, summan gäller per person och år. När det gäller avdrag för ROT så kan avdrag göras för totalt 30% av elektrikerns arbetskostnad.

Om du önskar nyttja ROT-avdraget så drar alltid en auktoriserad firma av ROT-avdraget direkt på din faktura. På så vis så slipper även du som kund att själv ansöka om ROT-avdraget hos Skatteverket, vilket alltid blir enkelt och smidigt för dig som kund.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq