Folk säger vad de tycker om åsiktsförtrycket i Sverige

-

KULTUR. Manifestation för sanning och frihet handlar om att allt fler upplever att coronakrisen utnyttjas av politiker och stater för att förtrycka både press- och åsiktsfrihet. Det sker i flera steg. Demonstranterna buade åt SVT när de passerade deras högkvarter vid Gärdet i Stockholm.

Se samma video på [email protected]

NewsVoice fångade upp några röster bland de som deltog eller var åskådare till manifestationen. Det finns en röd tråd i deras åsikter och det är att avståndet mellan folkvalda politiker och folket aldrig varit större i Sverige.

Lyssna på Filip Sjöströms tal

Text och video: NewsVoice

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

7 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Barbro Åhman
Barbro Åhman
Gäst
7 juni 2021 kl 21:51

Bara så att ni vet….

jag är av aktiverad från mitt Facebook konto och hade trettio dagar på mig att få det granskat, annars tar de bort mig permanent. Jag hade brutit mot deras policy, men inte fått något bevis på detta. Lever vi i en rättsstat……näe det gör vi inte. I en rättsstat ska den som blir anklagad för något också få framlagt VAD han är anklagad för, men detta gäller inte Facebook. Detta mega företag som vi alla skattebetalare sponsrar med diverse rabatter på EL, samt bidrag till serverhallar, vi ska inte ens ha ett telefon nummer eller adress för att nå detta företag för att få klarlagt vad som pågår. Facebook är hemliga klubben som kan påstå vad som helst för att få bort obekväma människor och man kan fråga sig vem som ligger bakom som beställare för att få bort de obekväma, som mig. t.ex. När jag ville få mitt fall ganskad så skickade de en kod,som jag inte visste var jag skulle skriva in, flera gånger bad jag om att få råd. Jag får inga svar. Nu senast fick jag tillskickat ett mail att de ville att jag skulle fotografera mitt pass eller annan ID handling och skicka till dem, och detta kunde lagras upp till ett år och dessutom granskas av tredje part. Hallå, vilken är denna tredje part? Jag sätter aldrig ut mina ID handlingar på nätet……allt detta ser jag som ett led i att fördröja dessa trettio dagar och sedan tar de bort mig permanent. Dessa metoder måste motarbetas, alla som blir utsatt på detta sätt ska kräva en förklaring och bevis på den överträdelse de hänvisar till. Vad ska jag tro här….att ett visst parti ligger bakom och vill ha bort mig ifrån diskussionerna så att inga sanningar kommer fram? NU verkar det som om stora utrensningar pågår och alla vi som blivit drabbade borde slå oss ihop. Facebook bryter mot svensk lag, vi har åsikts och yttrandefrihet och de ska inte påstå vad som helst, eller att någon annan ska kunna anmäla och få bort en kontoinnehavare från nätet. Lever vi i forna öststaterna eller…..?

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Barbro Åhman
8 juni 2021 kl 00:19

Hej Barbro!

Jämför gärna Sverige med Polen, (som vår regering vill lära yttrandefrihet)

Högre böter än väntat för censurerande nätjättar i Polen
https://www.friatider.se/hogre-boter-vantat-censurerande-natjattar-i-polen

“Otroligt”: Polen kräver svar av Sverige – om kommunistdomaren
https://www.friatider.se/otroligt-polen-kr-ver-svar-av-sverige-om-kommunistdomaren

Regeringen tar strid för yttrandefrihet i Polen
https://www.friatider.se/regeringen-tar-strid-yttrandefrihet-i-polen

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
7 juni 2021 kl 18:43

Min inställning är att ALLT militant är dömt att misslyckas.

Det finns en enkel väg. Vi ska inte vara kuggar -eller smörjmedel – i ett ont maskineri.

Ta avstånd från det onda – och det onda dör ut!

Allt med våld, tvång och manifest är fel väg.

Befrielse ges oss genom det enkla att inte vara kuggar och smörjmedel i ondskans maskineri.

Hur snabbt kärvar inte ett lager utan fett?

Patrick norlin
Patrick norlin
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 juni 2021 kl 19:56

Ligger nåt i det. Viktigt att samtidigt bygga ny modell som gör den gamla överflödig och ruttnar likt ett äppelskrutt. Kanske kan det göra nytta i frihetsrörelsens kompost för återvinning, själar som gick vilse.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Patrick norlin
7 juni 2021 kl 20:03

Det som inte ruttnar är ärlighet, omtämksamhet, respekt.

  • Enkla sanningar.
Barbro Åhman
Barbro Åhman
Gäst
Reply to  Hans Dahl
22 juni 2021 kl 09:56

Du verkar vara en sann människa, tyvärr är inte alla detta.

Barbro Åhman
Barbro Åhman
Gäst
Reply to  Hans Dahl
7 juni 2021 kl 21:55

OJ, här hjälper inte att ta avstånd och det onda dör ut. Här måste till öga för öga och tand för tand, sättet kan diskuteras.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV