FDA varnar för att vissa covidinjektioner kan orsaka hjärtinflammation

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Pfizers World Headquarters, Manhattan, New York. Licens: CC BY-SA 4.0
Pfizers World Headquarters, Manhattan, New York. Licens: CC BY-SA 4.0
Bild: Pfizers World Headquarters, Manhattan, New York. Licens: CC BY-SA 4.0

MEDICIN. Amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har lagt till en varning till faktabladen för covidinjektioner från Pfizer och Moderna för att indikera en ökad risk för hjärtinflammation.

Myokardit är inflammation i hjärtmuskeln och perikardit är inflammation i vävnaden som omger hjärtat.

CNBC skriver att det har förekommit fler än 1200 fall av myokardit eller perikardit, mestadels hos personer som är 30 år och yngre och som också fått injektioner, enligt  CDC.

Faktabladen ska nu inkludera en varning om risk för myokardit och perikardit efter den andra dosen och risken för en symtomdebut bara inom några dagar efter att en mottagare fått en injektion.

Cirka 300 miljoner injektioner har administrerats från och med den 11 juni 2021, enligt CDC. Kanalen CNBC tonar ner riskerna med injektionerna.

ArcanumSkolan 2024

Ur dr Erik Enbys perspektiv är en inflammation ett svar på en infektion. Om det stämmer sprider injektionerna mikrober, vilket enligt Enby har observerats i sprutornas innehåll.

Läs mer: Dr Erik Enby: Covid-19-vaccin innehöll levande mikrober

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq