Ny manifestation för Sanning och Frihet i Stockholm stoppas av Polisen

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 juni 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Manifestation 6 juni 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoive.se

NOTERAT. NewsVoice filmade när Frihetsrörelsen manifesterade behovet av transparens i coronakrisen och intakt yttrandefrihet, men detta är villkorat idag. När 2000 fotbollssupportrar förra helgen tågade genom Stockholm gjorde polisen ingenting, men när några 100 demonstranter fredligt tågar för att slå ett slag för sanning och frihet griper polisen allt från barnfamiljer till pensionärer.

Manifestationen

 • Manifestationen startade kl 14.00 i Berzeli Park i Stockholm
 • Tåget gick via Strandvägen och SVT till Gärdet.
 • Filip Sjöström och några andra höll tal.
 • Polisen ropade ut i högtalare att sammankomsten måste avslutas. De grep folk och förde bort dessa ett 100 tal meter där de släpptes.

Fotbollsmatchen

 • Efter manifestationen arrangerades en fotbollsmatch på en annan plats på Gärdet. Det var deltagare från manifestationen och åskådare till den tidigare manifestationen som deltog.
 • Polisen omringade fotbollsmatchen med 8 piketbussar. 4 av dessa körde långsamt över fotbollsplanen för att stoppa matchen.
 • Polisen ropade ut i högtalare att sammankomsten måste avslutas.
 • Polisen grep ett antal personer, både fotbollsspelare och åskådare.

NewsVoice återkommer med videoklipp från de två separata händelserna.

Se redan publicerade klipp från manifestationen på NewsVoice Telegram

Text och foto: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • känns ju relevant när restriktionerna sakta med säkert dras tillbaka. vad ska pojkarna göra sen? 😉

 • Det är tråkigt att se att Gestapo-fasonerna verkar ha givit önskat resultat för psykopaterna eftersom deltagarantalet tyvärr har minskat om man jämför med de tidigare protestmarscherna , glädjande är dock att det samlas fler yngre nu än vad som var fallet 6:e mars.

  Jag ställde den självklara frågan till en dialog-polis om varför Bajenfansen tilläts husera fritt men inte vi , och han hävdade att det rörde sig om någon juridisk detalj i lagstiftningen som regimen (mitt ordval) gjort sig skyldig till , men som Gestapo (mitt ordval) ändå måste förhålla sig till. Fan tro´t.

  En man som språkade med nämnda dialog-polis talade om för honom att han suttit i polisstyrelsen för x antal år sen och han lät densamme förstå att han inte var imponerad av deras beteende.

  Något senare vart jag och samme man informerade av ett annat polispar att det var dags att lämna platsen även fast vi då stog en bra bit ifrån händelsernas centrum. Då säger mannen åt dom att det var precis så här det gick till i Warzawa-gettot , nazisterna skingrade först åskådarna för att de inte ville ha vittnen när dom förde bort människor.

  Nu blossade en av poliserna upp och frågade mannen med upprörd och indignerad ton om han jämförde dom med nazister. Jag talade om för honom att mannen bara sa vad som var ett faktum och frågade om han inte tålde höra sanningen.

  Ska man få maktens boskap att faktiskt rannsaka sig själva så måste man tala till dom direkt på individnivå , mellan fyra ögon s a s. Att skandera i grupp ger inte alls samma effekt.

 • Samtidigt firade frimurare och bilderbergare den falska Potemkinkulissen.

  Från skansen Publicerad: 7 juni 2019 klockan 10.38

  Vid nationaldagsfirandet på Skansen den 6 juni höll riksdagens talman Andreas Norlén högtidstalet. 

  utdrag ur talet


   Riksdagen fattade, över partigränserna, i december 1918 ett principbeslut om allmän och lika rösträtt för både kvinnor och män. Det var ett avgörande steg på vägen mot en fullvärdig demokrati. Processen har på flera vis präglat vårt land sedan dess. Dåtidens politiker slog in på den väg av fredliga kompromisser som kännetecknar den svenska grundlagsutvecklingen och, i kritiska lägen, svensk politik i stort.

  I dag har vi samlats för att fira vår nationaldag och vår flagga – symboler som för oss samman. Jag är hedrad över att få tala till er denna mest svenska av dagar.
  I år, och kommande år, vill jag dessutom att ni firar lite extra, både på nationaldagen och andra dagar, tillsammans med oss i riksdagen när vi högtidlighåller hundraårsminnet av demokratins genombrott i Sverige.

  Riksdagens jubileum tar fasta på några historiska milstolpar och inleddes hundra år efter riksdagens principbeslut i december 1918. Vi fortsätter via 1919 när den stora rösträttsreformen först röstades igenom i riksdagen och riksdagsvalet 1921 då kvinnor äntligen fick rösta. Vi avslutar firandet hundra år efter att de första fem kvinnliga ledamöterna tog plats i riksdagen 1922.

  Samtidigt vill vi också sätta strålkastarljuset på frågan om hur vi på bästa sätt kan försvara och utveckla vår demokrati. Det vill jag tala mer om när jag och de vice talmännen, tillsammans med en vandringsutställning om demokrati, reser runt under jubileet. ”

  https://www.riksdagen.se/sv/aktuellt/2019/jun/7/talmannen-holl-hogtidstal-pa-nationaldagen/

  (Potemkinkulisser är bedrägliga skönmålningar som är avsedda att dölja en bedrövlig verklighet bakom vackra och förskönande kulisser enligt wikipedia.)

 • Ingen video alls på detta?

  Är väl inte förvånad men kan inte riktigt tro det utan att se det.

  Kliché javisst, men ingen rök utan eld; 1984 är här. Nu.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *