Polisen slog till mot frihetsälskande fotbollsspelare på Gärdet

publicerad 7 juni 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Fotbollsmatch på Gärdet 6 juni 2021. Foto och montage: NewsVoice.se

SVERIGE. Polismyndigheten ställdes på prov när några sannings- och frihetsälskande personer försökte spela fotboll efter att Frihetsrörelsens manifestation avslutats i söndags. Matchen hölls flera 100 meter från själva manifestationens slutdestination, men ändå gled polisen in med fyra piketbussar på fotbollsplanen. NewsVoice fångade upp några reaktioner.

Text: NewsVoice | Videon kan ses så Bitchute och Odysee och VK

Det har varit en återkommande angreppspunkt mot polisens agerande att Hammarby fans helgen innan tilläts tåga med 2000 supporters i Stockholm utan att polisen ingrep. Frihetsrörelsens talesperson Filip Sjöström uppger att polisen förklarat att fansen bara tågade för att de älskar sitt lag.

Det var därför som söndagens fotbollsmatch, där sannings- och frihetsälskande personer deltog, var en prövning för polisen. Det visade sig att polisen har olika måttstockar för olika sammankomster på stan.

Katerina Janouch: “Jag tycker det är bisarrt. På andra demonstrationer så heter det att det är fint väder, barnfamiljer och att det är för en god sak, där polisen brukar knäböja för Black Lives Matter. De knänböjer inte [här]. Det är två eller flera stycken stora starka poliser som tar en liten tjej och [de] förnedrar henne och frihetsberövar henne. Hon har bara suttit och i princip inte gjort någonting.”

Petrit Latifi: “Nu får man inte spela fotboll. Det är olagligt alltså att spela fotboll enligt pandemilagen”… “Jag kommer inte ihåg när det här blev en regel att man inte får samlas för att spela fotboll. Tidigare lag fick ju spela och de hade supporters”.

Utländsk besökare som greps av polisen: “Freedom is the most important thing on this planet. The power is in the people, not in your government”.

Åskådare som greps av polisen: “Jag har varit här på Gärdet. Jag är inte ens härifrån”.

Magnus Frost: “Man blir ju imponerad att de har så mycket resurser”…”Fjorton piketbussar och en stor jävla Scaniabuss full med hästar”.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Fotbollsmatch på Gärdet 6 juni 2021. Foto och montage: NewsVoice.se
Fotbollsmatch på Gärdet 6 juni 2021. Foto och montage: NewsVoice.se

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det finns alltså ingen övre gräns för hur många fotbollsfans som får samlas och marschera gatan fram för att visa att de älskar sitt fotbollslag.
  För frihetsälskare finns det tydligen ingen undre gräns för hur få de kan vara och ändå tillåtas marschera för att manifestera att de älskar sin frihet.
  I Sverige finns ingen frihet kvar!

 • Uttrycket att “parkera bussen” framför målet har givits en helt ny innebörd av Farbror Blå.

  Kanske var dom bara griniga för att dom inte var inbjudna att vara med. Typiskt destruktivt beteende från åsidosatta individer , dom gör allt för att få uppmärksamhet.

  Man kan nästan ana sig till skammen dom måste ha känt när dom fick order från sina “befäl” att rulla in o avbryta matchen.

 • Vågar inte ens kommentera innan Löfvens ”hemliga” polis rycker ut.
  För övrigt tycker jag att polisen ALLTID bör bära mask även när de äter.
  Det blir nog ganska snart MBL förhandlingar med de genomkorrupta ledarna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *