Jan Norberg: Sossarna kommer att sitta kvar

-

OPINION. En intressant politisk situation har uppstått med anledning av att V drivit på om att försöka avsätta Regeringen som man själva i realiteten är en indirekt del av, rent formellt är det dock SD som väckt misstroendevotum i Riksdagen nu på måndag den 21/6.

Text: Jan Norberg | Bild: Stefan Löfven. Ursprungligt foto: Mostphotos.se (redaktionell licens). Montage: NewsVoice

De flesta bedömare tycks vara av uppfattningen att Regeringen kommer att falla, och mycket tyder i och för sig på det, om det inte vore för en sak som alla verkar bortse ifrån.


Sakfrågan som sosseregeringen faller på visar ju tydligt att sossarna helt saknar ryggrad och ideologi, de har i alla tider uppfattats som ivrare av en reglerad och statskontrollerad hyressättning där en av deras mest tydliga och lojala vapendragare, Hyresgästföreningen, givits en närmast ofattbar maktställning.


 

När Hyresgästföreningen, en organisation i den socialdemokratiska s.k. rörelsen, skall förhandla om hyressättningen för sina hyresgästers räkning så har man, med sossarnas goda minne och lagens hjälp, tillerkänts rätten att ta ut ett s.k. förhandlingsarvode av ALLA hyresgäster. Om du är medlem eller inte i Hyresgästföreningen spelar ingen roll, som hyresgäst tvingas du betala du ändå.

Att Sossarna helt offrat sina principer och den ideologi som en gång förenade alla sossar är bara ännu ett bevis för att dagens Sossar endast är intresserade av en sak, och det stavas MAKT. Kompletterat med personliga fördelar för sig själva, och de som de med sin maktutövning kan gynna för att upprätthålla för sitt fortsatta maktinnehav. Vi pratar då om alla de politruker de tillsätter inom offentlig sektor, myndigheter, rättsväsendet, kommuner, landsting, osv, osv.

För dagens sossar finns absolut ingen heder överhuvudtaget, allt som räknas är hur man nu återigen skall manövrera för att kunna behålla makten, sakfrågan har i sossarnas värld absolut ingen betydelse.

Ideologi vad är det?

När också dessa ryggradslösa sossar sitter fast i ett beroendeförhållande till den mest maktgalna partiledaren som Sverige sett på 50 år så åker all ideologi och heder snabbt överbord, Annie Lööf kommer som den maktmänniska hon är inte att försitta detta tillfälle för att pressa till sig dels personliga fördelar (ministerpost) men också samtidigt se till att slå in ytterligare en kil i det spirande oppositionsblocket med M, KD, SD och möjligen L.

Annie Lööf har inga betänkligheter att göra upp med V och släppa sakfrågan om fri hyressättning i nyproducerade bostäder, huvudsaken är att hon själv får en ministerpost och att V formellt tas in i regeringsunderlaget så att S, C, MP och V kan regera vidare.

Att Sossarna skulle släppa taget om köttgrytorna för en sån struntsak som marknadshyror finns inte på kartan, de kommer att gå Annie Lööf till mötes på alla punkter.

Exakt hur detta kohandlande skall gå till i praktiken återstår att se, en sak är dock helt säker, sossarna kommer att göra allt för att kunna sitta kvar vid makten.

Avslutningsvis kan jag bara beklaga att nästan hälften av Sveriges väljare tycks stödja den nu sittande regeringen, det är ett fattigdomsbevis för hur långt hjärntvättens effekter nått in i det svenska medvetandet.

Text: Jan Norberg

Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.

18 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
S Carlson
S Carlson
Gäst
21 juni 2021 kl 08:01

Det är helt obegripligt vilken framgång man har haft med att hjärntvätta svenska folket.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  S Carlson
26 juni 2021 kl 05:31

Amineh Kakabaveh har vågmästarrollen men det förtiger fulmedia
2021-06-24 15:24

http://whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/2676.html

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Erik Forman
21 juni 2021 kl 07:15

I botten ligger själva synen eller ideologin om människan över huvud taget har rätt till en bostad eller inte. Har människan en rättighet, finns alltid någon i andra ändan som har en skyldighet. Försvinner rätten att ha en bostad kommer det bli kaos i samhället. Vems ansvar är det att förse människor med tack över huvudet? ligger det på individen, eller på samhället dvs staten? Historiskt har “MARKNADEN” självreglerat detta som fallet var t ex för migranterna som kom till USA på 1800-talet.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
20 juni 2021 kl 15:00

Håkan Bergmark kommenterar Norbergs artikel: Sossarnas ideologi stavas MAKT

https://www.youtube.com/watch?v=ulHn8htcw5I

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
20 juni 2021 kl 22:47

Pricksäkert av Håkan Bergmark!
Lite kul att Wikipedia har med ideologin fast försäkrade varit utan ersättning i 12 år.
Stefan har dock särkilda behov och lyfter 180 000:-/mån för “förtroendeuppdraget”.

“SAP betonar vikten av en rättvis och aktiv fördelningspolitik samt principen av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.[13]

https://sv.wikipedia.org/wiki/Socialdemokraterna_(Sverige)

“Enligt Agenda 2030 och de globala målen ska vi bland annat utrota fattigdomen och minska ojämlikheten i världen.

Erik Forman
20 juni 2021 kl 04:33

Troligen misstänker V att SD kommer haka på ett misstroende. Frågan handlar om hur M, KD och L kommer rösta? Faller regeringen kan V ta hem poäng av att ha stått upp och tagit fajten. Går förslaget om marknadshyror igenom måste M och KD ursäkta sig får att dom räddade regeringen och framstår därför som svaga och eventuellt räcker det för att förhindra att SD, M och KD får majoritet i valet. V går in i regerings/budget-förhandlingar med mer pondus när de visat att de är beredda att sätta handling bakom orden.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Erik Forman
20 juni 2021 kl 06:30

Det låter ju inte helt orimligt i Andreas lilla covidriksdagsteatergrupp!

Jag gissar att det även nu är ca 50 % “vaccinoliktänkare” som vid svinplandemin som inte frivilligt vaccinerar sig och det är ju faktiskt bara V och SD som visat något motstånd mot “pandemilagen”.

Valresultaten brukar ju tyvärr ändå bli den som “bjudits in” till sista Bilderbermötet.
Ska det bli Uffe eller EXPO Annie som nu får utse moderate Arkelsten till ny vaccinminister att försöka tvinga 5 miljoner ovilliga som sett för mycket?

https://newsvoice.se/2017/08/sofia-arkelsten-vaccinlobbyist/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Erik Forman
Reply to  Magnus Lindgren
20 juni 2021 kl 07:40

Arkelsten har själv MS. Det märkliga är att om du har MS ska du aldrig ta följande Vacciner mot:

  • mässling/påssjuka/röda hund (MPR)
  • VZV (vattkoppsvirus)/herpes zoster (bältros).
  • Vidare inte vaccin mot Gula Febern.
  • Tuberkulos (BCG).
  • Rotavirus eller Tyfoid.

Hur kan hon då vilja tvinga människor att ta de vaccin, hon säkerligen inte själv tar? 

Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
20 juni 2021 kl 07:59

Ja, hela spektaklet med misstroendet verkar vara ett projekt för att fördela skulden lite snyggt. Marknadshyror på nybyggen har vi ju redan, annars skulle ingenting byggas. De flesta lägenheter är ju av bostadsrättstyp. Arkelsten är nog villig att ta på sig den kommande skulden för en senare biljett till något välbetalt styrelseejobb, alltså en muta i efterskott för väl utfört arbete.

Erik Forman
Reply to  Carina Agrell
20 juni 2021 kl 08:30

Nja, marknadshyror har vi bostadsrätter.

Hyran per kvadratmeter för nybyggda hyreslägenheter 2019 var 1 877 kr/kvm för riket som helhet. Lägg på två år samt att Stockholm är dyrare så säg ca 2000 kronor per kvadratmeter och år. I Stockholms stad är medelhyran för samtliga hyreslägenheter cirka 1 135 kronor per kvadratmeter och år. 

Detta innebär en ungefärlig månadshyra för normlägenheten (tre rum och kök på 77 kvm) på 7 300 kronor. För nybyggnation ca 12 800. Vilka summor talar vi om, ifall vi inför marknadshyror på nybyggnationer? 

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Erik Forman
20 juni 2021 kl 18:46

Jo, det kanske går att pressa ut mer än 12 800 för välbeställda. Det beror ju på hur folk prioriterar. Slipper folk pendla finns ju utrymme för ökade boendekostnader när man gör sig av med bilen.

Likaså om folk säljer av sina stugor och husbilar eller annat av värde som ändå betyder omkostnader.Man kan ju också tänka sig upphaussade hyror om det blir marknadshyror, alltså att det blir de hyror bättre bemedlade har lust att betala när de inte har så mycket kostnader för övrigt.

Jag har länge haft någon slags idé om att folk måste göra sig av med tillgångar för att ha råd att bo, för att senare upptäcka att tillgångar i form av fritidshus och husbilar hade varit bättre att behålla, medan folk kommer att ångra att de inte sålde villan istället. Det är bara en återkommande tanke jag har som satt sig i skallen.

Erik Forman
Reply to  Carina Agrell
21 juni 2021 kl 06:56

Poängen är väl att kraftigt höja både försörjningsstöd samt bostadsbidraget. De nyanlända, som inte klarar att integrera sig på svensk arbetsmarknad och dessutom har förtur i bostadskön lär vara de som flyttar in, speciellt om de har flera barn, för då höjs socialbidragsnormen samt flerbansstödet. Detta binder gruppen till att vara lojala socialdemokraterna. Går förslaget om marknadshyror igenom, kan alltid regering skylla på marknaden, och samtidigt framstå som goda, via ökade bidrag. 

Men detta är en konstruktion med start av nybyggnationer. Sedan kommer resten av hyresbeståndet att drabbas. Runt hörnet står megastor fondförvaltare redo att dammsuga upp hela hyresmarknaden med Agenda 2030 mål för ögonen att vi inget skall äga, utan bara hyra.

Tror mer på staten och kapitalet här: marknadshyror över hela beståndet kanske skulle kunna fungera men gör inte det då t ex Stockholms befolkning hela tiden växer via massinvandringen. Så länge det är brist på bostäder, kommer det vara ytterst lönsamt att bygga nytt då efterfrågan aldrig kommer att sina. Stiger räntorna kommer hyrorna att stinga med dom. Tror i slutändan att inget byggföretag tar pengar från farbror Joakim vons ankas kassavalv, utan lånar för nyprojektering. Stiger fastighetsägarnas räntekostnader stiger hyrorna. Ska marknadshyror fungera, måste vi bygga nytt samt se till att befolkningstillväxten hålls status quo.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Erik Forman
21 juni 2021 kl 10:32

Du har många poänger här! Följsamma invandrare (S) är vinnarna, ovaccinerade svenskar förlorare. Vi kan nu se Brave New World runt hörnet!

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
20 juni 2021 kl 00:18

Sossarna är Sverige och är arvet av den omtalade stockholmsbyråkratin.
Staten äger allt .
Det vill säga att sossarna var lång före WEF i tanken.
“Du äger ingenting och du är nöjd” som i WEF-slogan

Har du inte kollat WEF så lyssna på kortversionen
https://www.corbettreport.com/wef/

LeifB

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
19 juni 2021 kl 21:10

”Nästan hälften av Sveriges väljare tycks stödja den nu sittande regeringen, det är ett fattigdomsbevis för hur långt hjärntvättens effekter nått in i det svenska medvetandet”?
Det parasitära bidragsberoendet sköts med hjälp av ”RÖSTSEDELN”, inget annat. Att nerdrogning och dekadens följer är ju bara början på katastrofen.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
20 juni 2021 kl 00:21

Kom ihåg att dom här undersökningarna som görs är oppinionsbildande i första hand. Du har väldigt få medvetna val du kan göra. Det pågår ett krig mot dina sinnen, sedan länge.
LeifB

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
20 juni 2021 kl 00:33

Jobbigt med odemokratiska parasiterande Bilderbergergrindvakter för 180 000:- mån oavsett. https://twitter.com/chrwallg/status/1134532661932888065
Möjligen att M kan driva den moderata tvångsvaccineringen längre än bara barnen,

https://www.thenhf.se/tvangsvaccinering-pa-gang-i-riksdagen-ar-2020/

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
20 juni 2021 kl 07:51

Exakt! Det är bara egennyttan som driver dem till dylika ståndpunkter. Ta ifrån dem deras lön så blir de genast mer balanserade. Kanske de t o m börjar tänka själva, och se hur deras insatser är följsamma visavi narrativet. Politiker är stora skämt.

Jan Norberg
Jan Norberg
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV