Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Jan Norberg: Sossarna kommer att sitta kvar

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 19 juni 2021
- Jan Norberg
Stefan Löfven. Urpsrungligt foton: Mostphotos.se (redaktionell licens). Montage: NewsVoice

OPINION. En intressant politisk situation har uppstått med anledning av att V drivit på om att försöka avsätta Regeringen som man själva i realiteten är en indirekt del av, rent formellt är det dock SD som väckt misstroendevotum i Riksdagen nu på måndag den 21/6.

Text: Jan Norberg | Bild: Stefan Löfven. Ursprungligt foto: Mostphotos.se (redaktionell licens). Montage: NewsVoice

De flesta bedömare tycks vara av uppfattningen att Regeringen kommer att falla, och mycket tyder i och för sig på det, om det inte vore för en sak som alla verkar bortse ifrån.


Sakfrågan som sosseregeringen faller på visar ju tydligt att sossarna helt saknar ryggrad och ideologi, de har i alla tider uppfattats som ivrare av en reglerad och statskontrollerad hyressättning där en av deras mest tydliga och lojala vapendragare, Hyresgästföreningen, givits en närmast ofattbar maktställning.


 

När Hyresgästföreningen, en organisation i den socialdemokratiska s.k. rörelsen, skall förhandla om hyressättningen för sina hyresgästers räkning så har man, med sossarnas goda minne och lagens hjälp, tillerkänts rätten att ta ut ett s.k. förhandlingsarvode av ALLA hyresgäster. Om du är medlem eller inte i Hyresgästföreningen spelar ingen roll, som hyresgäst tvingas du betala du ändå.

Att Sossarna helt offrat sina principer och den ideologi som en gång förenade alla sossar är bara ännu ett bevis för att dagens Sossar endast är intresserade av en sak, och det stavas MAKT. Kompletterat med personliga fördelar för sig själva, och de som de med sin maktutövning kan gynna för att upprätthålla för sitt fortsatta maktinnehav. Vi pratar då om alla de politruker de tillsätter inom offentlig sektor, myndigheter, rättsväsendet, kommuner, landsting, osv, osv.

För dagens sossar finns absolut ingen heder överhuvudtaget, allt som räknas är hur man nu återigen skall manövrera för att kunna behålla makten, sakfrågan har i sossarnas värld absolut ingen betydelse.

Ideologi vad är det?

När också dessa ryggradslösa sossar sitter fast i ett beroendeförhållande till den mest maktgalna partiledaren som Sverige sett på 50 år så åker all ideologi och heder snabbt överbord, Annie Lööf kommer som den maktmänniska hon är inte att försitta detta tillfälle för att pressa till sig dels personliga fördelar (ministerpost) men också samtidigt se till att slå in ytterligare en kil i det spirande oppositionsblocket med M, KD, SD och möjligen L.

Annie Lööf har inga betänkligheter att göra upp med V och släppa sakfrågan om fri hyressättning i nyproducerade bostäder, huvudsaken är att hon själv får en ministerpost och att V formellt tas in i regeringsunderlaget så att S, C, MP och V kan regera vidare.

Att Sossarna skulle släppa taget om köttgrytorna för en sån struntsak som marknadshyror finns inte på kartan, de kommer att gå Annie Lööf till mötes på alla punkter.

Exakt hur detta kohandlande skall gå till i praktiken återstår att se, en sak är dock helt säker, sossarna kommer att göra allt för att kunna sitta kvar vid makten.

Avslutningsvis kan jag bara beklaga att nästan hälften av Sveriges väljare tycks stödja den nu sittande regeringen, det är ett fattigdomsbevis för hur långt hjärntvättens effekter nått in i det svenska medvetandet.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq