Statsradiokanal P1: Överge vänner som ifrågasätter etablissemangets narrativ

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Louise Epstein och Thomas Nordegren

STATSMEDIA. Sverige Radio, Utbildningsradion, SvD och DN med flera har sedan en tid drivit en agendasättande journalistik som handlar om att radikalisera, misskreditera och isolera människor som försöker förstå geopolitiska-ekonomiska processer i världen. Ett exempel är när Nordegren och Epstein i P1 uppmanar lyssnare att utveckla utanförskap för människor med felaktiga tankar.

Det var i ett avsnitt av P1:s “Nordegren och Epstein” som Louise Epstein och Thomas Nordegren försökte genomföra sin “programmering” av lyssnarna. Paret gjorde anspråk på att reda ut skillnader mellan påstådda konspirationsteorier och ett kritiskt tänkande när en häpnadsväckande rekommendation gavs, konstaterar Samhällsnytt som la ut videon ovan.

Louise Epstein och Thomas Nordegren hade bjudit in psykologen Mattias Lundberg som föreslog hur man ska hantera personer som tror på ”konspirationsteorier”.

“Är det här en person som tenderar att sticka iväg även i andra sammanhang då tycker jag att du ska göra ungefär som man gör när man möter en björn i skogen – spela död eller backa långsamt därifrån”, hörs Lundberg säga i inslaget.

“Men hon kanske blir jätteledsen, vi har varit vänner sedan vi var 15, och säger ”Louise, du kan inte svika mig, du kan inte överge mig, du är den enda som brukar förstå mig”

“Jo, fast den här gången är det kanske det du måste göra tyvärr. De som ligger längst ut på den konspirationsteoretikerskala kan dränera väldigt mycket energi ur oss, slår psykogen fast.”

Samhällsnytt fortsätter:

“Även MSB har släppt en hårt kritiserad rapport om konspirationsteorier – där i princip varje ifrågasättande av etablerade sanningar stämplas som suspekt och som ett hot mot demokratin”Samhällsnytt

Läs mer om författaren till MSB:s rapport: Underrättelseofficer och frimurare skrev MSB:s rapport om konspirationsteorier

Text: NewsVoice |Bild: Louise Epstein och Thomas Nordegren. Foto: Mattias Ahlm för Sveriges Radio 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Doktoranden berättar för RFK, Jr. hur hon tog sig an skolans COVID-vaccinepolicy – och vann
  
  “Cait Corrigan sa till RFK, Jr. på ”RFK Jr. The Defender Podcast” att hon hotades och trakasserades av sina klasskamrater, professor / akademisk rådgivare och presidenten för Earlham College när hon drog tillbaka mot skolans vägran att acceptera sin religiösa tro. undantag för COVID-vaccinet.”

  “Jag kallades en “anti-vaccinaktivist” som “dabbar i höger propaganda”, säger Corrigan. Hon anklagades också för att vara antisemitisk, sa hon. Anklagelserna var ”helt galna”, säger Corrigan.”

  https://childrenshealthdefense.org/defender/rfk-jr-the-defender-podcast-cait-corrigan-earlham-college-covid-vaccine/

 • Doktoranden berättar för RFK, Jr. hur hon tog sig an skolans COVID-vaccinepolicy – och vann

  “Cait Corrigan sa till RFK, Jr. på “RFK Jr. The Defender Podcast” att hon hotades och trakasserades av sina klasskamrater, professor / akademisk rådgivare och presidenten för Earlham College när hon drog tillbaka mot skolans vägran att acceptera sin religiösa tro. undantag för COVID-vaccinet.”

  “Jag kallades en “anti-vaccinaktivist” som “dabbar i höger propaganda”, säger Corrigan. Hon anklagades också för att vara antisemitisk, sa hon. Anklagelserna var “helt galna”, säger Corrigan.”

  https://childrenshealthdefense.org/defender/rfk-jr-the-defender-podcast-cait-corrigan-earlham-college-covid-vaccine/

 • Hur ställer ni er till långtidssjuka som blivit bättre av vaccinet? Gäller undertecknad. Pga detta har jag MYCKET svårt att köpa narrativet på denna sajt kring Covid även om annat är intressant. Jag finner det tragiskt att många besökare verkar göra samma fel som MSM – dvs ha en dogmatisk tro som man vidmakthåller och med lite förståelse för de som inte köper in på allt.

  • Då kanske du kan förklara vad du har haft för symtom. Vacciner är väl tänkta att motverka att någon blir sjuk mer än att bota redan drabbade , om jag förstått saken rätt. Dessutom har åtminstone inte jag hävdat att det inte finns folk som blir sjuka , det har ju människor alltid blivit av tusen och en orsaker , det är själva “pandemin” med påföljande restriktioner som är den stora bluffen.

  • Frågor till “Pontus Rasmusson”

   På vilket sätt anser du att långtidsjuka och du “undertecknad” blivit bättre?

   Hur länge anser du att någon “blivit bättre” och vad belägger denna åsikt?

   vad är det som du helt ospecificerat “inte köper” och enligt vilken fakta?

 • Hur ställer ni er till långtidssjuka som blivit bättre av vaccinet? Gäller undertecknad. Pga detta har jag MYCKET svårt att köpa narrativet på denna sajt kring Covid även om annat är intressant. Jag finner det tragiskt att många besökare verkar göra samma fel som MSM – dvs ha en dogmatisk tro som man vidmakthåller och med lite förståelse för de som inte köper in på allt.

  • Då kanske du kan förklara vad du har haft för symtom. Vacciner är väl tänkta att motverka att någon blir sjuk mer än att bota redan drabbade , om jag förstått saken rätt. Dessutom har åtminstone inte jag hävdat att det inte finns folk som blir sjuka , det har ju människor alltid blivit av tusen och en orsaker , det är själva “pandemin” med påföljande restriktioner som är den stora bluffen.

  • Frågor till “Pontus Rasmusson”

   På vilket sätt anser du att långtidsjuka och du “undertecknad” blivit bättre?

   Hur länge anser du att någon “blivit bättre” och vad belägger denna åsikt?

   vad är det som du helt ospecificerat “inte köper” och enligt vilken fakta?

 • Att överge “vänner” som ifrågasätter tron i den partiska vaccinsekten må vara kotym inom “politbyrån” SR/SVT men uppmaningen att de troende skall utöva diskriminering genom kollektiv utfrysning av avfällingar ser SR annars som fel.

  SR: Lämnade Jehovas Vittnen: “De fick mamma att frysa ut mig”
  “När Sara lämnar Jehovas vittnen där hon vuxit upp tar hennes mamma avstånd ifrån henne.”

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1312611

  Varför är det tyst på övriga media när SR nu öppet kräver sektens lydnad?

  Exempel på mobbingbeskrivning som nu lika gärna kunnat handla om SR.

  Vittne till Jehovas mobbning
  “Förr var han ett Jehovas vittne. Men sedan ett år har han lämnat rörelsen och då bröts alla band.

  – Medlemmar varken pratar, umgås eller ens hejar på en utesluten medlem, berättar Johan, ett före detta vittne boende i Ångermanland.”

  https://www.allehanda.se/artikel/vittne-till-jehovas-mobbning

 • Att överge “vänner” som ifrågasätter tron i den partiska vaccinsekten må vara kotym inom “politbyrån” SR/SVT men uppmaningen att de troende skall utöva diskriminering genom kollektiv utfrysning av avfällingar ser SR annars som fel.

  SR: Lämnade Jehovas Vittnen: “De fick mamma att frysa ut mig”
  “När Sara lämnar Jehovas vittnen där hon vuxit upp tar hennes mamma avstånd ifrån henne.”

  https://sverigesradio.se/avsnitt/1312611

  Varför är det tyst på övriga media när SR nu öppet kräver sektens lydnad?

  Exempel på mobbingbeskrivning som nu lika gärna kunnat handla om SR.

  Vittne till Jehovas mobbning
  “Förr var han ett Jehovas vittne. Men sedan ett år har han lämnat rörelsen och då bröts alla band.

  – Medlemmar varken pratar, umgås eller ens hejar på en utesluten medlem, berättar Johan, ett före detta vittne boende i Ångermanland.”

  https://www.allehanda.se/artikel/vittne-till-jehovas-mobbning

 • Mikael Tofvesson, enhetschef på enheten för skydd mot informationspåverkan inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), vill kartlägga “utmaningar” mot de etablerade maktstrukturerna. Så här säger han om konspirationsteorier “En konspirationsteori bygger på att man inte litar på avsändaren, man litar inte på budskapet för någon vill dig illa och man själv är ett offer eller så är någon annan ett offer. Det i sig betyder ju att man blir vaccinerad mot källkritiskt tänkande och inte mottaglig för fakta och information längre”.

  Så vi som inte litar på “de etablerade maktstrukturerna” sedan årtionden tillbaka, är då sålunda “vaccinerade mot källkritiskt tänkande” och “inte mottagliga för fakta och information längre”? Nästan alla som har vågat ifrågasätta kulturmarxisternas världsbild har väl tidigare på ett eller annat sätt blivit anklagade för att vara just konspirationsteoretiker och “klädda i foliehattar”?

  Idag blir diskussionen nästan bara tragiskt, när PK-vänstern börjar prata om konspirationsteorier som ett “hot mot demokratin”. Är det några som alltid har velat inskränka åsikts- och yttrandefriheten, så är det väl just PK-vänstern? Att dom nu blir “traumatiserade” av “debatterna på nätet” och “gråter ut” i sina “nya offerkoftor”, beror väl helt enkelt bara på att dom inte är vana vid att någon tidigare har vågat ifrågasätta deras “tolkningsföreträde” av verkligheten?

 • Mikael Tofvesson, enhetschef på enheten för skydd mot informationspåverkan inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), vill kartlägga “utmaningar” mot de etablerade maktstrukturerna. Så här säger han om konspirationsteorier “En konspirationsteori bygger på att man inte litar på avsändaren, man litar inte på budskapet för någon vill dig illa och man själv är ett offer eller så är någon annan ett offer. Det i sig betyder ju att man blir vaccinerad mot källkritiskt tänkande och inte mottaglig för fakta och information längre”.

  Så vi som inte litar på “de etablerade maktstrukturerna” sedan årtionden tillbaka, är då sålunda “vaccinerade mot källkritiskt tänkande” och “inte mottagliga för fakta och information längre”? Nästan alla som har vågat ifrågasätta kulturmarxisternas världsbild har väl tidigare på ett eller annat sätt blivit anklagade för att vara just konspirationsteoretiker och “klädda i foliehattar”?

  Idag blir diskussionen nästan bara tragiskt, när PK-vänstern börjar prata om konspirationsteorier som ett “hot mot demokratin”. Är det några som alltid har velat inskränka åsikts- och yttrandefriheten, så är det väl just PK-vänstern? Att dom nu blir “traumatiserade” av “debatterna på nätet” och “gråter ut” i sina “nya offerkoftor”, beror väl helt enkelt bara på att dom inte är vana vid att någon tidigare har vågat ifrågasätta deras “tolkningsföreträde” av verkligheten?

 • “Kanadensiska CBC har nu valt att stoppa alla möjligheter att kommentera på deras Facebook-sida i en månad. Man motiverar detta med att många kanadensare lider av en skör psykisk hälsa och måste skyddas från hat och elaka kommentarer”. “Man påpekar att särskilt icke-vita och kvinnliga journalister är utsatta och att det hela är att betrakta som ”ett hot mot yttrandefriheten och demokratin””. “CBC hävdar att vissa typer av artiklar man skriver skapar reaktioner i form av ”hatiska kommentarer” och exemplifierar även med att länka en berättelse om journalister som berättar om hur traumatiserade de blivit av att skriva om den så kallade coronapandemin”.
  När vänstermedia censurerar “okränkbara mänskliga rättigheter” såsom rätten till åsikts- och yttrandefrihet med motiveringen att man måste “skydda allmänhetens sköra psykiska hälsa”, så visar dom verkligen upp “vänsterns” rätta ansikte. “Elitistiska ock “politiskt korrekta” vuxendagisfröknar” skall styra och detaljreglera vad den “psykiskt sköra allmänheten” tål att höra eller inte. Att vänstern sedan förbehåller sig rätten att bryta mot FN:s konventioner om mänskliga rättigheter, så länge syftet är att “skydda den psykiskt sköra allmänheten” verkar inte heller bekymra de “vänstervridna” särskilt mycket. Har man “patent och monopol” på “godhet”, så behöver man väl inte bry sig om meningsmotståndarnas mänskliga rättigheter?

 • Fullständigt hårresande. Det värsta är att folk följer detta råd. Har själv fått erfara att familjemedlemmar sagt upp bekantskapen på grund av vaccinationsfrågan.

 • Det är verkligen vidrigt att det tillåts sända sådana här inskränkta program i statliga radion som skattebetalarna får betala för. Betala improduktiva parasiter, kommunist-nazister, pengar för att hjärntvätta folk till dumhet och idioti. Vilket äckligt program det är. Usch och fy. Leve det fria Internet!

 • “Kanadensiska CBC har nu valt att stoppa alla möjligheter att kommentera på deras Facebook-sida i en månad. Man motiverar detta med att många kanadensare lider av en skör psykisk hälsa och måste skyddas från hat och elaka kommentarer”. “Man påpekar att särskilt icke-vita och kvinnliga journalister är utsatta och att det hela är att betrakta som “ett hot mot yttrandefriheten och demokratin””. “CBC hävdar att vissa typer av artiklar man skriver skapar reaktioner i form av “hatiska kommentarer” och exemplifierar även med att länka en berättelse om journalister som berättar om hur traumatiserade de blivit av att skriva om den så kallade coronapandemin”.
  När vänstermedia censurerar “okränkbara mänskliga rättigheter” såsom rätten till åsikts- och yttrandefrihet med motiveringen att man måste “skydda allmänhetens sköra psykiska hälsa”, så visar dom verkligen upp “vänsterns” rätta ansikte. “Elitistiska ock “politiskt korrekta” vuxendagisfröknar” skall styra och detaljreglera vad den “psykiskt sköra allmänheten” tål att höra eller inte. Att vänstern sedan förbehåller sig rätten att bryta mot FN:s konventioner om mänskliga rättigheter, så länge syftet är att “skydda den psykiskt sköra allmänheten” verkar inte heller bekymra de “vänstervridna” särskilt mycket. Har man “patent och monopol” på “godhet”, så behöver man väl inte bry sig om meningsmotståndarnas mänskliga rättigheter?

 • De vill inte bara “vaccinera” alla via grupptryck utan alla ska också lära sig tänka rätt enligt precis samma mekanismer.

  Men rådet i sig är nog rätt överflödigt eftersom det troligtvis sker en helt naturlig selektion från andra hållet. För det är svårt att umgås med människor som lever i en sagovärld berättad av andra och just därför brukar sånt umgänge falla bort av sig själv. För väder och vind är ett rätt begränsat samtalsområde i såväl tid som intresse.

  Men den här bombmattan av motåtgärder mot s.k. “konspirationsteorier” visar klart och tydligt att de skräms av en befolkning som börjar vakna upp. Det borde de också göra.

  • Uppskatta dina inlägg: är kluven in detta: vi kan i och för sig sluta att umgås med vaccinerade, men då undergräver vi våra egen behov. Vet inte när detta startade, men helt plötsligt började alla krama varande (gillade detta) kramande till och med min advokat (kvinna). Detta har nu helt slutat att fungera.

   • Jag syftade inte specifikt på just “vaccinerade”, även om de troligtvis tillhör målgruppen som faller bort, utan det var väl mer något generellt. Typ som gamla barndomsvänner man växer ifrån till dess att det finns väldigt få gemensamma beröringspunkter kvar. Allt det här är väl också ett ytterligare led i deras gamla princip av att “söndra och härska”. Men visst är splittringen vemodigt.

 • Fullständigt hårresande. Det värsta är att folk följer detta råd. Har själv fått erfara att familjemedlemmar sagt upp bekantskapen på grund av vaccinationsfrågan.

 • Det är verkligen vidrigt att det tillåts sända sådana här inskränkta program i statliga radion som skattebetalarna får betala för. Betala improduktiva parasiter, kommunist-nazister, pengar för att hjärntvätta folk till dumhet och idioti. Vilket äckligt program det är. Usch och fy. Leve det fria Internet!

 • De vill inte bara “vaccinera” alla via grupptryck utan alla ska också lära sig tänka rätt enligt precis samma mekanismer.

  Men rådet i sig är nog rätt överflödigt eftersom det troligtvis sker en helt naturlig selektion från andra hållet. För det är svårt att umgås med människor som lever i en sagovärld berättad av andra och just därför brukar sånt umgänge falla bort av sig själv. För väder och vind är ett rätt begränsat samtalsområde i såväl tid som intresse.

  Men den här bombmattan av motåtgärder mot s.k. “konspirationsteorier” visar klart och tydligt att de skräms av en befolkning som börjar vakna upp. Det borde de också göra.

  • Uppskatta dina inlägg: är kluven in detta: vi kan i och för sig sluta att umgås med vaccinerade, men då undergräver vi våra egen behov. Vet inte när detta startade, men helt plötsligt började alla krama varande (gillade detta) kramande till och med min advokat (kvinna). Detta har nu helt slutat att fungera.

   • Jag syftade inte specifikt på just “vaccinerade”, även om de troligtvis tillhör målgruppen som faller bort, utan det var väl mer något generellt. Typ som gamla barndomsvänner man växer ifrån till dess att det finns väldigt få gemensamma beröringspunkter kvar. Allt det här är väl också ett ytterligare led i deras gamla princip av att “söndra och härska”. Men visst är splittringen vemodigt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *