Svenska läkare för fungerande Covid-19-behandlingar bemöts av skeptisk SVT-reporter

publicerad 22 juni 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Johan Bergendorff. Foto: NewsVoice

SJUKVÅRD. Två svenska skolläkare tar täten för att lyfta fram fungerande behandlingsmetoder för Covid-19, metoder som inte får användas i vården. De bemöttes av en skeptisk vetenskapsreporter från SVT och två beväpnade skyddsvakter. NewsVoice var på plats.

Två legitimerade skolläkare Glenn Dormer och Hanna Åsberg genomförde idag en generalrepetition inför onsdagens presskonferens som ska genomföras nära Folkhälsomyndigheten onsdagen den 23 juni mellan kl 11-12:30.

Dagens händelse utspelade sig idag den 22 juni 2021 utanför SVT:s Huvudkontor vid Gärdet i Stockholm.

De första personerna som kom ut från SVT:s huvudkontor var fyra väktare varav två var beväpnade skyddsvakter som ställde frågor till Dormer och Åsberg. Läkarna fick ostört genomföra sin repetition.

Därefter kom Johan Bergendorff ut ur SVT-byggnaden. Han är vetenskapsreporter på SVT. Bergendorff ville dock inte direkt konfrontera Åsberg och Dormer utan höll sig i periferin där han intensivt utfrågades av besökare i frågor om Covid-19. Av diskussionen att döma delar SVT:s vetenskapsredaktion endast några få punkter med de svenska frontline-läkarna.

Dormer och Åsberg efterlyser fler läkare, forskare och sjukvårdspersonal att vara närvarande på plats, passivt eller aktivt, den 23 juni kl 11-12:30. Se karta som visar mötesplatsen för presskonferensen.

Video och redigering: Torbjörn Sassersson | #BotaSverige