Systemkritikern John McAfee hittades död i spansk fängelsecell

publicerad 24 juni 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
John McAfee. Foto: TechCrunch
John McAfee. Foto: TechCrunch
John McAfee. Foto: TechCrunch

VÄRLDEN. Antivirusgurun John McAfee hittades död i sin fängelsecell i Barcelona bara timmar efter att en spansk domstol godkände hans utlämning till USA, där han stod inför anklagelser om skatteflykt och andra ekonomiska brott. Spaniens justitieministerium meddelar att dödsorsaken var självmord, men det anses osannolikt, enligt bedömare.

"Guards and prison medical staff intervened and attempted resuscitation, but to no avail, the ministry said. Investigators have been dispatched to the jail to probe the cause of death, but “everything indicates it could be a suicide,” the ministry added." - RT

Samantha Marika, en social mediapersonlighet och politisk kommentator omnämnd av bland annat Donald Trump skriver på Twitter:

"John McAfee made a video in 2020 calling out the deep state...a week after that video was made there was a warrant out for his arrest...a year later he is found dead... John McAfee did not kill himself."

John McAfee har en lång historia av konfrontationer med statsmakter och det globala "övervakningssystemet", vilket NewsVoice tidigare skrivit om. McAfee fick bland annat sitt hus nedbränt efter att han avslöjat korruption i Belize regering. I den senaste konflikten jagas McAfee av amerikanska skattemyndigheter. Han har därför återigen kännt sig hotad. Redan i november 2019 skrev han på Twitter:

"Getting subtle messages from U.S. officials saying, in effect: "We're coming for you McAfee! We're going to kill yourself". I got a tattoo today just in case. If I suicide myself, I didn't. I was whackd. Check my right arm."

John McAfee varnade även på Twitter i oktober 2020 för att han kan "självmördas".

John McAfees sista tweet i liver är från den 16 juni 2021 och lyder:

"The US believes I have hidden crypto. I wish I did but it has dissolved through the many hands of Team McAfee (your belief is not required), and my remaining assets are all seized. My friends evaporated through fear of association.

I have nothing.

Yet, I regret nothing."

Text: Torbjörn Sassersson