Vaccinplaneten – Även Tony Blair vill ha medicinsk apartheid

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Tony Blair, 2009. Foto: Center for American Progress. Licens: CC BY ND 2.0
Tony Blair, 2009. Foto: Center for American Progress. Licens: CC BY ND 2.0
Bild (modifierad): Tony Blair, 2009. Foto: Center for American Progress. Licens: CC BY ND 2.0

NOTERAT. Nya Dagbladet skräder inte orden när de beskriver Tony Blair som vaccinförespråkare. Han kallas både krigsförbrytare och krigshök i samband med att  han efterlyser ett apartheid-liknande samhälle där medborgerliga fri- och rättigheter delas upp efter vaccinationsstatus.

Det var i den vänsterliberala TV-showen Andrew Marr Show som Tony Blair sa att han anser att det är viktigt att skilja på vaccinerade och ovaccinerade människor och att dessa två grupper inte bör ha samma friheter.

“Att Blair vill att icke-vaccinerade ska behandlas som någon andra klassens medborgare är ingenting som kritiseras eller ifrågasätts av programledaren.” – Isak Boman

Nya Dagbladet skriver också att EU-parlamentet med 546 ja-röster mot 93 nej-röster röstat igenom ett förslag som innebär att vaccinpass ska införas i hela EU. Vaccinpassen ska innehålla medborgarnas sjukdomshistorik och vaccinationsstatus.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq