Vaccinutvecklaren Robert Malone: De bioetiska reglerna har inte följts gällande experimentvaccinerna mot Covid-19

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juli 2021
- NewsVoice redaktion
Dr Robert Malone. Foto: Epoch Times
Dr Robert Malone. Foto: Epoch Times
Dr Robert Malone. Foto: Epoch Times

VACCINER. Epoch Times intervjuade mRNA-vaccinpionjären dr Robert Malone för att diskutera frågor kring Covid-19-vacciner och bioetiken för experimentella vacciner. Malone slår fast att bioetiken inte följs gällande covidvaccinerna. NewsVoice publicerar en sammanfattning.

Text, översättning och sammanfattning: Torbjörn Sassersson

“What would happen to the entire vaccine enterprise—I’m talking about pediatric vaccines, the fundamental bedrocks of public health—if we basically validate the criticisms of those that have been labeled anti-vaxxers?” – Dr Robert Malone

Dr Malone säger att han personligen tycker att bioetik är ett av de viktigaste ämnena vid användningen av experimentella läkemedel som tex ett experimentellt vaccin. Bioetik har blivit högaktuellt i samband med massvaccinationerna mot Covid-19. Malone påpekade därför offentligt behovet av tillämpning av bioetik under coronakrisen. Det ledde till att han blev utkastad från Linkedin, att Wikipedia raderade hans post och att Youtube raderade en intervju med honom.

Läs mer: Världsledande mRNA-expert censurerad efter intervju om covidvacciner

Han gick igenom fakta i litteraturen, Helsingforsöverenskommelserna och Belmont-rapporten kring de grundläggande principerna för bioetik när det gäller användning av experimentella produkter som tex covidvacciner. De grundläggande regerna är redan på plats i USA tex The Code of Federal Regulations en federal lag som reglerar användningen av experimentella produkter.

Vid administreringen av experimentella produkter till patienter, som faller under klinisk och medicinsk forskning måste läkare följa anvisningarna. Den som ska vaccineras måste tex få en komplett redovisning av samtliga risker. Alla biverkningar måste tillhandahållas till patienter som deltar i klinisk forskning, men istället gällande covidvaccinerna har denna information censurerats, förklarar Robert Malone, som konstaterar “så vi uppfyller inte kriterierna för fullständig redovisning av riskerna”.

En annan princip som läkarkåren måste följa är att redovisningen av riskdata måste vara begriplig för den person som ska medicineras eller injiceras. Vetenskaplig jargong är inte tillåten utan istället ska alla risker förmedlas med hjälp av ett språk som människor kan förstå.

En central princip inom bioetiken är att en forskare eller läkare aldrig får påtvinga (eller locka) ett experimentellt läkemedel på en människa. Patienten eller experimentpersonen måste fritt acceptera den experimentella medicinen av egen vilja, men i realiteten har miljontals människor utsatts för starka påtryckningar. “Du måste ta vaccinet. Du måste ta vaccinet för annars kan moster Mary smittas”. Detta beteende är exempel på grupptryck, säger Malone. “Vi kommer att bjuda på glass för att få barnen att komma och ta sprutan”, är ett exempel på lockelse som används.

Dr Rober Malone tar även upp principen om att det finns en åldersgräns för när en person får utsättas för en uppmaning om att låta sig vaccineras. I USA är minimiåldern för samtycke 18 år. Alla barn och ungdomar under 18 år måste ha ett godkännande eller samtycke från sina förälder eller en vårdnadshavare för att ta ett experimentellt vaccin eller läkemedel.

“Vi kan enligt lag inte tillåta att ge spädbarn, barn och ungdomar experimentprodukter utan tillstånd från sina föräldrar.”

Dr Malone ifrågasätter att det inom ramen för covidkrisen finns speciella undantag för att alla ska vaccineras:

“Varför måste vi alla få vaccinet? Vad är logiken bakom det? Vad vi får veta är att vi alla måste vaccineras så att vi når flockimmuniteten. Det är logiken.”

Problemet är att vi inte ens har samlat in alla nödvändiga data för att kunna beräkna vad som skulle ge oss flockimmunitet, förklarar Malone. Nyligen kom Världshälsoorganisationen (WHO) med ett tydligt meddelande. Du måste börja använda munskydd eftersom inget av dessa covidvacciner förhindrar infektion. De förhindrar inte överföring. De kan minska överföringen, men hur mycket vet ingen. Vi kan inte beräkna vad som krävs för att uppnå flockimmunitet med dessa vacciner.

Malone säger att den underliggande vaccinlogik som har drivits ut globalt inte stöds av data. Istället har åsikter ersatt evidensbaserad medicin. Han tillägger att i början på en epidemi måste läkare och forskare göra expertutlåtanden, men vi är förbi den punkten. Idag finns mycket data och det är dags att beslutsfattare börjar förlita sig på nya data och bevis för att fatta folkhälsobeslut, men det sker inte.

I realiteten sker något annat:

“Vi tillhandahåller inte fullständig riskinformation. Vi gör det inte på ett sätt som allmänheten lätt kan förstå. Och vi lockar, tvingar och respekterar inte individens rättigheter att välja vad som händer med dennes kropp.”

Enligt Malones åsikt är att den fundamentala grunden vi alla har i det västerländska samhället är rätten att välja.

“Staten äger inte vår kropp, särskilt inte för en experimentell produkt.”

Dr Robert Malone slår fast att nationer har passerat en bioetisk skiljelinje. Nationer följer inte de grundläggande principerna för bioetik.

“Cultures decide that it’s okay to bend the rules on some fundamentals of ethics, whether it’s torture or internment of populations. I believe they almost universally end up regretting it. So, I’m trying to responsibly, ethically, and with the credibility that I have in my CV, and because of my role in inventing this technology, to alert people that I believe that we’re pushing and crossing some key lines here that we really should be respecting.”

Se hela intervjun på Epoch Times

Text, översättning och sammanfattning: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • de bioetiska reglerna följs inte heller i utveckligen och lanseringen av s.k vanliga vaccin; man undviker konsekvent att använda dubbelblinda placebotester, man har en uppföljningstid för att studera biverkningar på ofta bara några dagar, samt företagen som tillverkar dessa har juridisk immunitet för de skador som orsakas av vaccinet. låter inte speciellt etiskt.

  var är studierna som jämför vaccinerade människors hälsa med ovaccinerade? varför finansierar vaccintillverkarna inte en sådan?

  dom har väl fullt upp med att betala ut astronomiska summor skadestånd för olika typer av bedrägerier de ägnar sig åt. Pfizer dömdes 2009 att betala 2,3 miljarder dollar för att de ljuger om sina produkter och marknadsför dom för sådant de inte är godkända för.

  Justice Department Announces Largest Health Care Fraud Settlement in Its HistoryPfizer to Pay $2.3 Billion for Fraudulent Marketing

  https://www.justice.gov/opa/pr/justice-department-announces-largest-health-care-fraud-settlement-its-history

  och dom ska vi lita på att injicera oss med ett ‘experimentellt’ ‘vaccin’? snälla.

 • de bioetiska reglerna följs inte heller i utveckligen och lanseringen av s.k vanliga vaccin; man undviker konsekvent att använda dubbelblinda placebotester, man har en uppföljningstid för att studera biverkningar på ofta bara några dagar, samt företagen som tillverkar dessa har juridisk immunitet för de skador som orsakas av vaccinet. låter inte speciellt etiskt.

  var är studierna som jämför vaccinerade människors hälsa med ovaccinerade? varför finansierar vaccintillverkarna inte en sådan?

  dom har väl fullt upp med att betala ut astronomiska summor skadestånd för olika typer av bedrägerier de ägnar sig åt. Pfizer dömdes 2009 att betala 2,3 miljarder dollar för att de ljuger om sina produkter och marknadsför dom för sådant de inte är godkända för.

  Justice Department Announces Largest Health Care Fraud Settlement in Its HistoryPfizer to Pay $2.3 Billion for Fraudulent Marketing

  https://www.justice.gov/opa/pr/justice-department-announces-largest-health-care-fraud-settlement-its-history

  och dom ska vi lita på att injicera oss med ett ‘experimentellt’ ‘vaccin’? snälla.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *