Massivt strömavbrott i hela södra Stockholms län

publicerad 20 juli 2021
- av NewsVoice
Strömavbrott. Foto: Francisco Dania. Licens: Shutterstock.com

SVERIGE. Stockholms län drabbades av ett strömavbrott cirka kl 21:30. Totalt ska omkring 54 000 kunder vara drabbade uppger Aftonbladet. Strömavbrottet har drabbat Haninge, Nynäshamn, Huddinge, Värmdö, Södertälje och Flemingsberg enligt uppgiftslämnare i sociala medier.

Vattenfall vet i nuläget inte vad strömavbrotten beror på. Enligt Vattenfall beräknas problemen vara lösta senast vid midnatt. Muskö där redaktören just nu befinner sig fick tillbaka elen cirka kl 22:00.

Expressen skriver att även Botkyrka och Skärholmen drabbades.

“Jag vet i dagsläget inte vad det beror på men jag vet att vår driftcentral arbetar för fullt med att åtgärda detta. Man jobbar väldigt hårt och bedömningen är att det ska vara åtgärdat i natt”, sa Natalie Sial, presschef för Vattenfall sent på kvällen.

/ redaktören


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Är det inte Vattenfalls VD som har drygt en miljon trehundratusen kr i månadslön?
  Kan man inte sparka henne och anställa tjugo kompetenta driftsansvariga medarbetare istället för den ansenliga summa man sparar?
  Det borde väl finnas en plats även åt henne på “elefantkyrkogården”, intill en viss fd generaldirektör (som också var duktig på att hindra vitala verksamheter från att fungera) – frågan är om Sverige har råd med fler överbetalda samhällssabotörer?

 • Vänta bara en stund så fixar Mikael Dumberg biffen, vad är ni oroliga för?

  MP påstod ju också för inte så länge sedan att Sverige har ett stort överskott av el och för Stockholms del så har ju Dumberg rättsvidrigt använt beredskapspengar för att uppgradera elnätet.

  Vindkraften påstås ju ha sin största effekt på sommaren, dvs nu mitt i sommaren borde ju elförsörjningen vara som allra bäst.

  Sitt lugn i båten och fortsätt rösta på sossarna eller MP, de har allt under kontroll.

  Skämt åsido så kan nog svenskarna börja bunkra för allt tätare strömavbrott, till vintern kan Sverige vara totalt svart.

  Man undrar vad som skall få den godtrogne, naive och hjärntvättade svensken att rösta på något annat än socialistiska partier??

 • Sverige, vad händer?
  Sommardrömtemperatur och industrin inte ens
  på högvarv, förklara dig Löfven.
  Eller skall vi ringa president Trump!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *