Massivt strömavbrott i hela södra Stockholms län

publicerad 20 juli 2021
- av NewsVoice
Strömavbrott. Foto: Francisco Dania. Licens: Shutterstock.com

SVERIGE. Stockholms län drabbades av ett strömavbrott cirka kl 21:30. Totalt ska omkring 54 000 kunder vara drabbade uppger Aftonbladet. Strömavbrottet har drabbat Haninge, Nynäshamn, Huddinge, Värmdö, Södertälje och Flemingsberg enligt uppgiftslämnare i sociala medier.

Vattenfall vet i nuläget inte vad strömavbrotten beror på. Enligt Vattenfall beräknas problemen vara lösta senast vid midnatt. Muskö där redaktören just nu befinner sig fick tillbaka elen cirka kl 22:00.

Expressen skriver att även Botkyrka och Skärholmen drabbades.

“Jag vet i dagsläget inte vad det beror på men jag vet att vår driftcentral arbetar för fullt med att åtgärda detta. Man jobbar väldigt hårt och bedömningen är att det ska vara åtgärdat i natt”, sa Natalie Sial, presschef för Vattenfall sent på kvällen.

/ redaktören