Australien har fortsatt lockdown – Militären går dörr till dörr för att kontrollera

7

NOTERAT. Flera stora städer befinner sig i lockdown i Australien. I Sydney har 300 soldater kommenderats ut för att kontroller att människor bär munskydd och stannar i hemmet om de testats PCR-positivt. Regeringens beslut har bemötts med protester, enligt rapporter från både massmedier och medborgarjournalister.

Det är den så kallade “deltavarianten” av coronaviruset som är argumentet för att återinföra lockdown. Sydney med en population på 5 miljoner invånare är inne på den sjätte veckan av lockdown trots att endast cirka 1000 nya fall av “deltavarianten” konstaterats av PCR-tester i landet senaste dagarna.

Att PCR-tester överhuvudtaget kan detektera en “deltavariant” har dock ifrågasatts och när flera medicinska laboratorier kontaktas med frågan om PCR-tester kan identifiera delta erhålls svaret, nej.

Fram till för en vecka sedan arrangerades massprotester i Australien med 100,000-tals deltagare, men regeringen vill kuva protesterna genom att hänvisa till “deltavarianten”, menar upprörda medborgare. De senaste dagarna fylls medier med krisrubriker om att skolbarn inte kan gå tillbaka till skolan, att barn och ungdomar ska massvaccineras och att “deltavarianten” sprids. Bilderna i medierna porträtterar upprörda politiker, vaccinpass och militära befäl.

Medborgarjournalister kommenterar syrligt händelseutvecklingen

Regeringen kallas för diktatorisk och att utvecklingen går mot en polisstat. Uttalanden ackompanjeras av färska bilder och videos från olika platser med poliser som brutaliserar medborgare på offentliga platser. Politikerföraktet når nya nivåer.

“They have used this to impose a lockdown where you are never allowed to leave your home for beyond 5 km regardless of the excuse – you will be thrown in jail. They have increased the fine to $500 for ANYONE who does not have a mask on – vaccinated or not proving vaccinations do not work.”, skriver amerikanen och ekonomen Martin Armstrong på sin blogg.

Regeringen i Australien säger att det är oacceptabelt att “bara” 25% av de äldre över 70 år är vaccinerade i landet.

Läs mer av Armstrong: Spain Revealing the Totalitarian Future for Al

Armstrong skriver också att polisen har makten att stänga ner vilken småföretgare som helst som inte följer covidreglerna, att de gjort hela Sydney till ett gigantiskt koncentrationsläger och att regeringen skapar konflikter mellan människor genom att uppmana till angiveri.

Text: NewsVoice

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 augusti 2021 kl 20:30

Relaterat: Brutale Szenen: Wie Berliner Polizei bei der verbotenen “Corona-Demo” zugriff

https://rumble.com/vkma4p-brutale-szenen-wie-berliner-polizei-bei-der-verbotenen-corona-demo-zugriff.html

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
3 augusti 2021 kl 23:55

“Theres a disturbanse in the force”

Kan känna skiftet. Ingen ilska! Ingen rädsla!
Man kan bara skratta åt dockteatern……

Det är så sinnesjukt att man inget annat kan göra.

Hur kan någon fortfarande tro att det handlar om att rädda liv från ett dödligt virus?

Psykopaternas julafton……

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Josef Persson
4 augusti 2021 kl 01:59

Efter ett och ett halvt år in i psykosen har man ju blivit lite smått avtrubbad. Sen är det ändå ingen idé att känna vare sig ilska eller rädsla gentemot psykotiska människor. Det räcker med att hålla ett behörigt avstånd och kolla så de inte har något vasst i händerna, typ en spruta eller nått.

Inger Liljeholm
Inger Liljeholm
Gäst
Reply to  Josef Persson
5 augusti 2021 kl 08:21

det är sanningen de är rädda för och inte vill folk ska veta. Börjar likna Kina

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
3 augusti 2021 kl 11:36

Varför dessa schackrutiga mössband och stripes? Hmmm.

Fredrik Eriksson
Reply to  Åke Södergren
3 augusti 2021 kl 12:12

Tänker du på frimurarna?
As above so below?
Typiskt schack har för mig att schack uppfanns av en tempelriddare men jag minns nog fel…

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
3 augusti 2021 kl 10:38

Ja, ingenting andas ju mer “frivillighet” än om det sker under militärt tvång.