Australien har fortsatt lockdown – Militären går dörr till dörr för att kontrollera

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 augusti 2021
- NewsVoice redaktion
Australien i lockdown, augusti 2021. Foto från media.

NOTERAT. Flera stora städer befinner sig i lockdown i Australien. I Sydney har 300 soldater kommenderats ut för att kontroller att människor bär munskydd och stannar i hemmet om de testats PCR-positivt. Regeringens beslut har bemötts med protester, enligt rapporter från både massmedier och medborgarjournalister.

Det är den så kallade “deltavarianten” av coronaviruset som är argumentet för att återinföra lockdown. Sydney med en population på 5 miljoner invånare är inne på den sjätte veckan av lockdown trots att endast cirka 1000 nya fall av “deltavarianten” konstaterats av PCR-tester i landet senaste dagarna.

Att PCR-tester överhuvudtaget kan detektera en “deltavariant” har dock ifrågasatts och när flera medicinska laboratorier kontaktas med frågan om PCR-tester kan identifiera delta erhålls svaret, nej.

Fram till för en vecka sedan arrangerades massprotester i Australien med 100,000-tals deltagare, men regeringen vill kuva protesterna genom att hänvisa till “deltavarianten”, menar upprörda medborgare. De senaste dagarna fylls medier med krisrubriker om att skolbarn inte kan gå tillbaka till skolan, att barn och ungdomar ska massvaccineras och att “deltavarianten” sprids. Bilderna i medierna porträtterar upprörda politiker, vaccinpass och militära befäl.

Medborgarjournalister kommenterar syrligt händelseutvecklingen

Regeringen kallas för diktatorisk och att utvecklingen går mot en polisstat. Uttalanden ackompanjeras av färska bilder och videos från olika platser med poliser som brutaliserar medborgare på offentliga platser. Politikerföraktet når nya nivåer.

ArcanumSkolan 2024

“They have used this to impose a lockdown where you are never allowed to leave your home for beyond 5 km regardless of the excuse – you will be thrown in jail. They have increased the fine to $500 for ANYONE who does not have a mask on – vaccinated or not proving vaccinations do not work.”, skriver amerikanen och ekonomen Martin Armstrong på sin blogg.

Regeringen i Australien säger att det är oacceptabelt att “bara” 25% av de äldre över 70 år är vaccinerade i landet.

Läs mer av Armstrong: Spain Revealing the Totalitarian Future for Al

Armstrong skriver också att polisen har makten att stänga ner vilken småföretgare som helst som inte följer covidreglerna, att de gjort hela Sydney till ett gigantiskt koncentrationsläger och att regeringen skapar konflikter mellan människor genom att uppmana till angiveri.

Text: NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “Theres a disturbanse in the force”

  Kan känna skiftet. Ingen ilska! Ingen rädsla!
  Man kan bara skratta åt dockteatern……

  Det är så sinnesjukt att man inget annat kan göra.

  Hur kan någon fortfarande tro att det handlar om att rädda liv från ett dödligt virus?

  Psykopaternas julafton……

  • Efter ett och ett halvt år in i psykosen har man ju blivit lite smått avtrubbad. Sen är det ändå ingen idé att känna vare sig ilska eller rädsla gentemot psykotiska människor. Det räcker med att hålla ett behörigt avstånd och kolla så de inte har något vasst i händerna, typ en spruta eller nått.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *