PCR-testcenter kan inte identifiera deltavarianten

publicerad 3 augusti 2021
- av NewsVoice
PCR-test. Licens: Shutterstock.com (1704280819)

PCR-TESTER. Medborgarjournalisten med alias Tim Truth ringde runt till kliniker i USA som utför PCR-tester med frågan om de kan testa för den så kallade deltavarianten av coronaviruset. Svaret är nej.

Tim Truth får samma svar varje gång han lyckas få tag på ansvariga personer på de olika klinikerna. PCR-tester kan endast identifiera förekomst av coronavirus, men inte om det rör sig om deltavarianten. En expert på CDC bekräftar.

En irriterad talesperson, som ersatte Demokraternas pressekreterare Jen Psaki under en presskonferens i Vita Huset, säger att vi måste lita på “experterna” när denne får frågan om hur deltavarianten identifieras.

Text: NewsVoice