PCR-testcenter kan inte identifiera deltavarianten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 augusti 2021
- NewsVoice redaktion
PCR-test. Licens: Shutterstock.com (1704280819)

PCR-TESTER. Medborgarjournalisten med alias Tim Truth ringde runt till kliniker i USA som utför PCR-tester med frågan om de kan testa för den så kallade deltavarianten av coronaviruset. Svaret är nej.

Tim Truth får samma svar varje gång han lyckas få tag på ansvariga personer på de olika klinikerna. PCR-tester kan endast identifiera förekomst av coronavirus, men inte om det rör sig om deltavarianten. En expert på CDC bekräftar.

En irriterad talesperson, som ersatte Demokraternas pressekreterare Jen Psaki under en presskonferens i Vita Huset, säger att vi måste lita på ”experterna” när denne får frågan om hur deltavarianten identifieras.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq