Den globala vaccinmarknaden växer till 69 miljarder dollar år 2030

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 augusti 2021
- NewsVoice redaktion
Temabild: laboratorium. Foto: Science in HD
Den globala vaccinmarknaden växer till 69 miljarder dollar år 2030. Foto: Science in HD
Temabild: laboratorium. Foto: Science in HD

ANALYS. Den globala vaccinmarknaden hade ett marknadsvärde på 39 miljarder dollar år 2020 och beräknas öka till 69 miljarder dollar år 2030. Tillväxten ligger på mellan 6-7% per år. Marknadstillväxten drivs på av massmedier, myndigheter och politiker i nära samarbeten med industrin och universitet.

I marknadsanalyser diskuteras den globala genvaccinforskningens landvinningar och priset för att få tillgång till rapporterna varierar mellan 20,000-30,000 kronor per licens. Rapporterna beskriver tillväxttrender och hur aktörer som köpare, leverantörer, investerare och medier utgör styrkor, svagheter, möjligheter och hot mot läkemedelsbolagens vinstintressen.

Marknaden drivs av den ökade finansieringen för vaccinutveckling, nya vaccinlanseringar och ökad användning av adjuvanser i vacciner, enligt Researchandmarkets.com.

Den globala vaccinmarknaden gynnas av snabbare godkännanden från hälsovårdsmyndigheter

Den globala Covid-19-vaccinmarknaden förväntas nå över 5 miljarder dollar år 2024. Ständigt fokus från myndigheter och flera vaccintillverkare förväntas öka marknadens tillväxt. Med flera leverantörer som implementerar nya strategier, inklusive att kombinera fas 1 och 2 i kliniska prövningsstadier, och snabbare godkännande från hälsovårdsmyndigheter kommer tillgången på vaccindoser över hela världen sannolikt att öka under prognosperioden, skriver Reportlinker.com.

APAC-marknaden (Asien och Pacific-regionen) dominerade den globala Covid-19-vaccinmarknaden med en andel på 58%, följt av Europa med 15% och Nordamerika med 12%. Mellanöstern och Afrika och Latinamerika stod för 10% respektive 6% vardera.

Text: NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq