Läkemedelslobbyns väg direkt till droglangarna

9
Temabild på föredrag. Licens: Shutterstock.com
Temabild på föredrag. Licens: Shutterstock.com

MEDIA & OPINION. När Bonnier köpte dagens Samhälle 2019 skrävlades det om  hur man köpt in en direkt kontakt med alla kommun- och landstingsanställda. Med förvärvet skaffade Bonnier en direkt säljkanal till samtliga inom offentlig sektor. 

Dagens Samhälle grundades 2004 i samband med att SKL bildades och de dåvarande titlarna KommunAktuellt och Landstingsvärlden slogs samman. 2019 tog nya ägare över för att driva tidningen och övrig verksamhet vidare.

“Det här känns helt rätt. Vi kommer att bli en del av en koncern med stor erfarenhet av det nya digitala medielandskapet och med stor respekt för det publicistiska innehållet. Jag ser bara fördelar för oss”, sa Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.

Dagens Samhälles starka varumärke och starka position inom den offentliga sektorn var avgörande för affären, enligt Peter Fellman, chefredaktör för Dagens Industri och affärschef Di-gruppen,

“Dagens Samhälle är ett starkt varumärke med en bra räckvidd i en intressant målgrupp. Jag tror vi kan serva vår målgrupp ännu bättre framöver. Vi ser goda förutsättningar att utveckla såväl innehållet som affären tillsammans. Den känns som redan som en naturlig del av vårt erbjudande till läsarna”, säger Peter Fellman.

Dagens Samhälle har idag ett tjugotal anställda, omsätter cirka 60 miljoner kronor och är en del av en mediekoncern med andra tidningstitlar som tex: Dagens industri och Dagens Medicin.

“För SKL handlar det om att stå upp för Dagens Samhälles möjlighet att spegla och granska välfärdens och demokratins utveckling”, sa Anders Henriksson (S), vice ordförande på SKL.

Förbannad lobbyism genom “kurser”

Så har det fortsatt. Häromdagen kunde man se en annons för en kurs från den Bonnierägda tidningen Resumé, med ett ständigt uppdaterat kundregister säljer Bonnier in Big Pharma-lobbyns sofistikerade ”kurser” för hur man framgångsrikt marknadsför läkemedel till svenska läkare och övrig sjukvårdspersonal.

Resume: Marknadsföring av läkemedel och hälso- och sjukvårdsprodukter i sociala medier

Här kan vi alltså se ett tydligt exempel på hur Big Pharma enkelt når fram till viktiga kundgrupper vilka i sin tur påverkar patienter. Patienter som litar blint på att läkare och annan sjukvårdspersonal kan börja fundera över hur självständiga och neutrala dessa egentligen är när de tar fram sina receptblock.

Denna ”kurs” på två dagar kostar deltagarna 17 900 kr exkl moms. (22.375:- inkl moms). Om vi antar att detta arrangemang kostar 22.375:- gånger 30 deltagare så drar Bonnier in 671.250:-. En kostnad som Big Pharma ser som felräkningspengar i sina ansträngningar att dupera läkare och annan sjukvårdspersonal.

Denna satans lobbyism måste få ett slut, patientsäkerheten är i fara.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ingemar ljungqvist
Gäst
11 augusti 2021 kl 09:55

Mycket bra faktaredovisning Norberg om hur Bonniers dammsuger framgångsrika media för att sedan driva sin Agenda. Likadant gjorde med AdLibris som senare efter något år också slog ut Bibliotekstjänst..

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
11 augusti 2021 kl 09:55

Artikeln avslutas med orden:
“Denna satans lobbyism måste få ett slut, patientsäkerheten är i fara.

Sofia Arkelsten är ett övertydligt exempel på ett fullständigt skrupellöst beteende i detta avseende. Denna före detta riksdagsledamoten, partisekreteraren och utskottsordföranden har har gång på gång lämnat in motioner som yrkat på tvångsvaccination. 
https://newsvoice.se/2017/08/sofia-arkelsten-vaccinlobbyist/

Nu är hon direktör på en lobbingfirma som har fladdrande svängdörrar till såväl riksdagen som storindustrin.  
https://www.hallvarsson.se/medarbetare/sofia-arkelsten/

Förutom att hon gjorde sig känd som riksdagens mest notoriska förespråkare för tvångsvaccinering väckte hon uppmärksamhet även på annat sätt. Wikipedia skriver:

“I oktober 2010 uppdagades det att Arkelsten i sin egenskap av miljöpolitisk talesman för Moderaterna år 2008 låtit sig bjudas på en resa betalad av företaget Shell till en tävling för studenter i den sydfranska staden Pau, där studenterna tävlade i att utveckla bränslesnåla bilar. Hon bjöds på flygbiljetter, mat och hotellrum.”

“I november 2011 blev Arkelsten anklagad för att ha plagierat delar i en debattartikel. Artikeln beskriver tydligt hur moderaterna ser på framtida äldrevårdspolitik. Det framgick inte av artikeln att det var kristdemokrater på Socialdepartementet som tagit fram materialet. Artikeln undertecknades av Sofia Arkelsten och Mats Gerdau.”

Tvångsförespråkande copycat i knät på storindustrin !

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
11 augusti 2021 kl 21:17

Visst har Jan rätt i att denna satans lobbyism måste få ett slut”

Arkelsten är tyvärr inte är ensam lobbyist bland “förtroendevalda”


Problemet är ju att vi i riksdagen om möjligt har ännu värre “lobby-sition” av medicinskt outbildade strebrar som inte tvekar att sälja sina barns kroppar.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/obligatoriskt-allmant-vaccinationsprogram-for-barn_H7022033

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/vaccinationstvang_H5023171

https://sverigesradio.se/artikel/moderaterna-vill-ha-hardare-krav-pa-vaccinering-av-vardpersonal

plejbej
plejbej
Gäst
11 augusti 2021 kl 09:15

Otäcka är de med sin hjärntvätt.Några miljarder till Afghanistan från korrupta politiker för att säkra tillgången av heroin nu när det är vaktbyte i opiumfälten.
Detta ligger läkemedelsindustrin varmt om hjärtat har jag fattat det som .

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  plejbej
12 augusti 2021 kl 04:37

Tänk om hela världen var en enda nation

En planet utan krig och konflikter, skulle det kunna bli verklighet om vi alla hade samma ledare och tillhörde samma land? En global regering skulle enklare kunna värna om mänskliga rättigheter och stärka ekonomier, men det finns stora risker. Vi utforskar för- och nackdelarna.

Tänk om hälften av jordens befolkning försvann

Vi är över 7 miljarder människor på vår jord. Hade inte mänskligheten utsatts för katastrofer och pandemier hade vi troligen varit ännu fler idag. Vilka konsekvenser får egentligen stora förluster i folkmängd för planeten och den efterlevande befolkningen?

Länk till SVT Play

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
11 augusti 2021 kl 04:37

Riktigt fräckt att dessutom ta hutlös “kursavgift” av målgrupp/kundstock.
Ej förvånande i dessa kretsar att Klaus Schwabs mamma är född Rothschild

relaterat

Dangerous alliance of Rothschild and Vatican of Francis F William Engdahl | Published: 00:00, Dec 28,2020 | Updated: 01:54, Dec 28,2020

https://www.newagebd.net/article/125494/dangerous-alliance-of-rothschild-and-vatican-of-francis

Sex månader innan Covid Plandemic hade Bill Gates förhandlat till sig ett 100 miljarder dollar kontraktavtal med den demokratiska kongressledamoten
https://bakomkulisserna.biz/2020/06/14/sex-manader-innan-covid-plandemic-hade-bill-gates-forhandlat-till-sig-ett-100-miljarder-dollar-kontraktavtal-med-den-demokratiska-kongressledamoten/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Johansson
Reply to  Magnus Lindgren
11 augusti 2021 kl 13:28

“Ej förvånande i dessa kretsar att Klaus Schwabs mamma är född Rothschild”

“Apparently, the wickedness of the Jews is genetically based.” Bobby Fischer (1943-2008)

Magnus Johansson
Reply to  Magnus Johansson
12 augusti 2021 kl 11:01

Hallå, hallå!

Nej, det håller jag inte med om eftersom det inte handlar om någon paketering; det handlar om att hitta den egentliga avsändaren oavsett hur förbjudet det är att göra just det, och eftersom Torbjörn visar tecken på att förstå det nu så vore det inte smart att inte göra det även här.