New York-guvernören Andrew Cuomo avgår efter anklagelser – Hånas för att ha liknat sig själv vid Sonny Corleone

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 11 augusti 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Andrew Cuomo, 2021. Foto: ABC News

Guvernören Andrew Cuomo, som är bror till CNN-ankaret Chris Cuomo, meddelade under tisdagskvällen att han avgår efter att han anklagats för sexuella trakasserier. Andrew Cuomo har även stått till svars för att ha drivit en hänsynslös covidpolitik.

New Yorks statsåklagare Letitia James presenterade i går resultaten från en oberoende undersökning vilken inkluderar anklagelser från flera kvinnor om att New Yorks guvernör Andrew Cuomo sexuellt trakasserat dem i New York City. Konsekvensen blir att Andrew Cuomo (demokrat) meddelar att han inom kort kommer att avgå. President Joe Biden, ska också ha uppmanat honom att avgå.

Letitia James (D) uppger i en utförlig rapport att Cuomo sexuellt trakasserat ett antal nuvarande och tidigare anställda i New York State, bland annat genom att ägna sig åt ovälkommen beröring, fälla kränkande sexuella kommentarer av en suggestiv karaktär som skapat en fientlig arbetsmiljö för kvinnor. Hon säger även att Cuomos kontor var fyllt av en förtryckande rädsla (fear and intimidation).

Andrew Cuomo uppger i sitt försvar att han inte avsiktligt visat respektlöshet mot kvinnorna och hävdade att anklagelserna mot honom var politiskt motiverade. Eftersom det finns risk för att han ställs inför riksrätt valde Cuomo att avgå.

“I want them to know from the bottom of my heart that I never did and I never would intentionally disrespect a woman, treat any woman differently than I would want them treated and that is the God’s honest truth” – Andrew Cuomo

Familjen Cuomo liknas vid maffiafamiljen Corleone

Cuomo anklagas även för att ha drivit en hänsynslös covidpolitk i New York, vilket lett till att 1000-tals företag blivit konkursmässiga samt att hans administration dolt tusentals dödsfall på vårdhem.

Läs mer: Entreprenörer mot coronarestriktioner och polis drabbar samman i New York

Cuomos familjebakgrund finns i södra Italien, bland annat Sicilien. Kopplingen till Italien har gett politiska meningsmotståndare anledning att likna Cuomo-familjens mer kända namn vid huvudkaraktärerna i familjen Corleone i trilogin Gudfadern. Karaktären Vito Corleone immigrerade till New York i början på 1900-talet precis som Cuomo-familjens förfäder.

New York Post valde därför 2019 att porträttera bröderna Chris och Andrew Cuomo tillsammans med deras pappa Mario Cuomo (tidigare guvernör i New York) som en typisk maffiafamilj.

Corleone-situationen uppstod bland annat för att Andrew Cuomo valt att likna sig själv vid den hetlevrade karaktären Sonny Corleone, enligt New York Times Magazine.

“Gov. Andrew Cuomo once likened himself to hot-headed mob scion Sonny Corleone in “The Godfather” — and bragged about his sexual prowess during a strategy session with his staffers, according to an explosive new report Tuesday. The “Godfather” incident took place shortly after Cuomo, the elder son of late Gov. Mario Cuomo, was elected state attorney general in 2006, the New York Times Magazine said.”

Cuomo ersätts av Kathy Hochul, en 62-årig demokrat och tidigare kongressledamot som därmed blir statens 57:e guvernör och den första kvinnan som får posten.

Text: Torbjörn Sasserson

Relaterat och källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Men det blir ju lite upp och nervända världen när en dement president som själv kladdar och sniffar småflickor i håret ber ett annat pervo avgå p.g.a. påkomna perversioner.

  Det finns ju otaliga videos på Creepy Joe som är skäl nog för egen avgång och ett förbud mot att befinna sig närmare en skola än 300 meter.

  Hela den här dockteatern är lika fejk som en tevesåpa.

  • Handlar nog inte om att det är Creepy Joe som givit order om detta utan om att Trump är på väg tillbaka. Är tydligen väldigt många personer i diverse positioner som blivit satta i förvar i väntan på……… Är ju ganska mkt flygaktivitet till Gitmo och även Diego Garcia……Den som lever får se…..

   • Dom skulle nog kunna ha en krukväxt som president utan att det skulle göra någon större skillnad på förd politik. Min poäng var mer om sten och glashus.

    • Ja, i Sverige som föregångsland har vi ju redan utprovat krukor som växer i statsledningen

     Värdefulla krukor, som dygnet runt bevakas av säkerhetspersonal.

 • World Wide Mob!

  Därför lät Gud dem följa sina begär och utlämnade dem åt orenhet, så att de förnedrade sina kroppar med varandra. De bytte ut Guds sanning mot lögnen; de dyrkade och tjänade det skapade i stället för skaparen, som är välsignad i evighet, amen. 
  -Romarbrevet 1:24-25

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *