Utrikesminister Ann Linde: Sverige deltar gärna i arbetet att avsätta Putin – Lurades att försäga sig

-

SVERIGE. Två ryska komiker som ringer upp och driver med internationella ledare lyckades få Sveriges utrikesminister Ann Linde att försäga sig. Linde antyder att Sverige kan delta i arbetet att avsätta Putin.

Text: NewsVoice | Se även: Ryska ambassaden svarar UD

Uppringarna utgav sig för att representera den ryska oppositionen lyckades få Ann Linde att tala sig varm för att understödja hemliga sanktioner mot Ryssland under samtalet. Linde antyder att det krävs kohandeln. Linde är förutom utrikesminister även ordförande för OSSE, organisationen för säkerhet och samarbete i Europa.

“Utrikesministern avslöjar dessutom att hon är öppen för att föra över svenska skattebetalares pengar i skymundan till den ryska oppositionen, via annat land – men att hon inte kan diskutera saken över telefon eftersom det hon föreslår är olagligt.”Samhällsnytt

Komikerna tar upp svensk finansiering av den ryska oppositionen och då berättar Linde att det finns 38 miljoner euro avsatta för utveckling av civilsamhället och mänskliga rättigheter fram till 2026. Linde antyder att finansiering kan ordnas.

“Betalningen kan inte ske öppet, då det skulle strida mot ryska lagar gällande utländsk finansiering”, förklarar uppringaren.

“Jag tror inte vi ska diskutera detta på telefon, någon annan kan tala med er efter vårt samtal” och upprepar senare i samtalet “några av mina kommer att prata med er”, svarar Ann Linde.

Expressen var i kontakt med UD:s presstjänst.

”För utrikesministern är det viktigt att vara öppen för kontakt och dialog med civilsamhällesrepresentanter från olika länder. Det är olyckligt att den öppenheten utnyttjas på det här sättet”, skriver UD:s presstjänst och fortsätter:

”Utrikesdepartementet har rutiner för att förbereda utrikesministerns samtal, dessa har följts men var dessvärre inte tillräckliga i det här fallet.”

Enligt UD har ”de utrikespolitiska relationerna inte påverkats”, skriver Expressen, om samtalet där den svenska utrikesministern avslöjar att hon avser att hjälpa den ryska oppositionen att avsätta president Putin.

Text: NewsVoice

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

12 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
26 juni 2022 kl 08:24

Viljan att vara politiskt korrekt har skördat ytterligare ett offer.

JK. Rowling trodde hon pratade med Zelenskyj – var rysk komikerduo

“Komikerduon frågar även om Harry Potter-karaktären Dumbledore var gay och frågar vem han låg med. Duon berättar dessutom att de skriver ”Avada kedavra”, trollformeln som används för att döda i Harry Potter-böckerna, på sina missiler.”

https://www.expressen.se/noje/jk-rowling-trodde-hon-pratade-med-zelenskyj-var-rysk-komikerduo/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
6 december 2021 kl 06:20

Tack Ann Linde!

Finland uppges nobba Jas Gripen

Finländska försvarsmakten uppges föreslå att amerikanska Lockheed Martins modell F-35 blir landets nästa jaktflygplan.
Det skulle betyda att Sverige går miste om en affär på runt 100 miljarder kronor.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/finland-uppges-nobba-jas-gripen

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Magnus Lindgren
6 december 2021 kl 09:09

Jag tror inte “Sverige” går miste om någonting. Pengarna kommer ändå inte till nytta för de som bor i Sverige.

Mahatmah
Mahatmah
Gäst
2 augusti 2021 kl 22:02

Så pinsamt, med en svensk minister som inte har några moraliska skrupler. Dessa totalt skrupelfria sossar som gödslar våra skattepengar till olika aktiviteter utan moral eller strategi. Samtidigt bistår vi den ryska staten med u-landsbistånd. Rena Kalle Anka.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
2 augusti 2021 kl 13:06

Minns inte hela samtalet, men själv skulle jag väl inte säga att hon försäger sig.

Det är ju så här man jobbar hela tiden!

Anklagar allt och alla för “påverkanskampanjer” osv, och så sysslar man själv inte med något annat. Och för våra skattepengar!

Och det är ju tur att de är så välinformerade att de till och med går på ett “prank”.

Snart avgår Linde, placeras på annan post, och får en fin löneförhöjning. Och i Nickedockornas rike kommer nävarna spännas lite hårdare i fickan en stund….

Och sen fortsätter cirkusen ett tag till……

Erik Forsman
Reply to  Josef Persson
2 augusti 2021 kl 22:19

Men absolut Josef, här att du helt rätt. Det enda vi hör från etablissemangets företrädare är att Ryssland genomför påverkningskampanjer i Sverige så fort någon kritiserar regeringens hyckleri…Och här låter hon meddela att svenska skattebetalares pengar i skymundan skall slussar över till en fiktiv icke existerande rysk opposition? Vad ska man säga? Ska man skratta eller gråta? Är detta en komedi eller en tragedi? 

Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Ulrik Tuvelid
Ulrik Tuvelid
Gäst
2 augusti 2021 kl 12:13
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
2 augusti 2021 kl 12:12

Utrikesminister Ann “eeh eeeh” Linde är ju en fara för rikets säkerhet,

Benny H
Benny H
Gäst
2 augusti 2021 kl 10:02

Är det inte folket i Ryssland som i så fall ska rösta bort Putin? Tänk om Ryssland skulle skicka pengar till AFS för att de skulle ta makten i Sverige?…Vilket liv det skulle bli på Ann Linde och sossarna!

Brandy36
Brandy36
Gäst
2 augusti 2021 kl 09:51

En dag blir Putin förbannad och ger tillbaka.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
2 augusti 2021 kl 09:05

Etymologisk betraktelse av uttrycket ATT GÖRA EN GRODA:

Uttrycket “att göra en groda” är enligt Wikipedia belagt i svenska språket sedan 1844, efter en folksaga om en elak dotter som det hoppade grodor ur munnen på när hon skrattade.

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV