Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Insatsstyrka mot terrorister sattes in mot mot byggnadsarbetare i Melbourne

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 september 2021
- NewsVoice redaktion
Melbourne, riot police attacks anti lockdown protesters, 22 sep 2021. Foto: Rebel News

VÄRLDEN. Tusentals obeväpnade byggnadsarbetare marscherade i helgen på Melbournes gator i protest mot världens längsta och hårdaste lockdown. De konfronterades av ett pansarfordon, en insatsstyrka mot terrorister och hundratals kravallspoliser som sköt gummilkulor.

Hundratals byggnadsarbetare var ute på gatorna igen på onsdagen för att protestera mot nya coronarestriktioner. Denna våg av demonstrationer har pågått sedan måndagen efter att staten Victoria i Australien riktat sig mot byggindustrins arbetare. Dessa hotas med två veckors avstängning och vaccinmandat som backas upp av hårda straff för bristande efterlevnad.

Victorias ledning trappar nu upp våldet mot de personer som inte vill acceptera lockdown (nu över 18 månader), vaccinmandat och utestängning från sina arbetsplatser.

Kravallapolis och insatsstyrka satte in tårgas och sköt gummikulor mot de obeväpnade demonstranterna som skadade i dussintals, rapporterar Avi Yemini för Rebel News.

Text: NewsVoice

Melbourne, riot police attacks anti lockdown protesters, 22 sep 2021. Foto: Rebel News
Melbourne, riot police attacks anti-lockdown protesters, 22 sep 2021. Foto: Rebel News


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq