New York kan införa undantagstillstånd om bristen på vårdanställda förvärras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 september 2021
- NewsVoice redaktion
New Yorks guvernör Kathy Hochul. Foto: US Congress. Licens: public domain
New Yorks guvernör Kathy Hochul. Foto: US Congress. Licens: public domain
New Yorks guvernör Kathy Hochul. Foto: US Congress. Licens: public domain

CORONAKRISEN. New Yorks guvernör Kathy Hochul kan deklarera undantagstillstånd och att ovaccinerad sjukvårdspersonal kan ersättas av utländska arbetare och National Guard-trupper. Tiotusentals sjukvårdsanställda i New York riskerar sina jobb om de inte accepterar minst en dos coronavaccin senast i denna vecka.

Demokraten Kathy Hochul som tillträdde jobbet efter Andrew Cuomos avgång, säger att hon överväger att förklara undantagstillstånd eftersom statens vaccinmandat lett till en ohanterlig brist på vårdpersonal.

“Jag övervakar bemanningssituationen noga, och vi har en plan för att öka vår personalstyrka och hjälpa till att lindra bördorna på våra sjukhus och andra vårdinrättningar”, säger Hochul.

Ungefär 16% av statens 450 000 sjukhusanställda, eller ungefär 72 000 arbetare, har inte vaccinerats helt, skriver Reuters

Ett undantagstillstånd gör det möjligt för staten att ta in sjukvårdspersonal från andra stater eller länder, liksom de som antingen nyligen tagit examen eller tidigare arbetat i branschen, enligt Hochul. Staten planerar också att utbilda National Guard-trupper för att hantera den förväntade personalbristen.

ArcanumSkolan 2024

“Vi bevittnar ett snabbt rörande militärt övertagande av samhället under skydd av ett “undantagstillstånd” efter personalbrist som faktiskt orsakas av regeringens egen politik. Alla våra friheter försvinner för varje dag. Snart blir Amerika Australien och sedan Nordkorea”, skriver samhällsdebattören Mike Adams.

Samma mönster för att ersätta civila arbetare med militära trupper kan komma att även tillämpas inom brottsbekämpning, sjukvård, brandförsvar, transport, på fabriker och inom andra sektorer i samhället som får allvarliga störningar på grund av vaccinationskrav på anställda, skriver Adams.

Text och översättning: NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: New York