New York kan införa undantagstillstånd om bristen på vårdanställda förvärras

publicerad 30 september 2021
- av NewsVoice
New Yorks guvernör Kathy Hochul. Foto: US Congress. Licens: public domain
New Yorks guvernör Kathy Hochul. Foto: US Congress. Licens: public domain
New Yorks guvernör Kathy Hochul. Foto: US Congress. Licens: public domain

CORONAKRISEN. New Yorks guvernör Kathy Hochul kan deklarera undantagstillstånd och att ovaccinerad sjukvårdspersonal kan ersättas av utländska arbetare och National Guard-trupper. Tiotusentals sjukvårdsanställda i New York riskerar sina jobb om de inte accepterar minst en dos coronavaccin senast i denna vecka.

Demokraten Kathy Hochul som tillträdde jobbet efter Andrew Cuomos avgång, säger att hon överväger att förklara undantagstillstånd eftersom statens vaccinmandat lett till en ohanterlig brist på vårdpersonal.

“Jag övervakar bemanningssituationen noga, och vi har en plan för att öka vår personalstyrka och hjälpa till att lindra bördorna på våra sjukhus och andra vårdinrättningar”, säger Hochul.

Ungefär 16% av statens 450 000 sjukhusanställda, eller ungefär 72 000 arbetare, har inte vaccinerats helt, skriver Reuters

Ett undantagstillstånd gör det möjligt för staten att ta in sjukvårdspersonal från andra stater eller länder, liksom de som antingen nyligen tagit examen eller tidigare arbetat i branschen, enligt Hochul. Staten planerar också att utbilda National Guard-trupper för att hantera den förväntade personalbristen.

“Vi bevittnar ett snabbt rörande militärt övertagande av samhället under skydd av ett “undantagstillstånd” efter personalbrist som faktiskt orsakas av regeringens egen politik. Alla våra friheter försvinner för varje dag. Snart blir Amerika Australien och sedan Nordkorea”, skriver samhällsdebattören Mike Adams.

Samma mönster för att ersätta civila arbetare med militära trupper kan komma att även tillämpas inom brottsbekämpning, sjukvård, brandförsvar, transport, på fabriker och inom andra sektorer i samhället som får allvarliga störningar på grund av vaccinationskrav på anställda, skriver Adams.

Text och översättning: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: New York
 • Relaterat om misshandel, “Ett brott som innebär att någon avsiktligt tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta. Som misshandel räknas också att försätta någon i vanmakt eller liknande tillstånd.”

  Misshandel – Åklagarmyndigheten

  Nytt från misshandeln och vanmakten i USA

  09/30/21

  Exklusivt: Kvinna som skadats av covid-vaccin vädjar till hälsomyndigheter om hjälp, eftersom den lokala nyhetsbyrån dödar historien efter påtryckningar från Pfizer
  I en exklusiv intervju med The Defender berättade Kristi Dobbs hur hon tillbringat nio månader med att vädja till hälsomyndigheter att undersöka de neurologiska skador hon utvecklat efter Pfizers vaccin, och hur hon och andra försöker få ut budskapet om vaccinets potentiella risker.

  Kristi Dobbs, en 40-årig tandhygienist från Missouri, säger att hon inte längre kan arbeta efter att ha skadats av Pfizers covid-vaccin. Hon har tillbringat de senaste nio månaderna med att vädja till amerikanska hälsomyndigheter att undersöka de neurologiska skador hon och andra upplever i hopp om att hitta en behandling.
  Sedan han fick vaccinet har Dobbs sett 16 olika vårdgivare. Hon har tagit 22 olika mediciner för att ta itu med mer än 20 olika symtom – inget som hon hade innan hon fick vaccinet.

  Exklusivt: Kvinna som skadats av covid-vaccin vädjar till hälsomyndigheter om hjälp, eftersom den lokala nyhetsbyrån dödar historien efter påtryckningar från Pfizer • Barns hälsoskydd (childrenshealthdefense.org)

 • Relaterat om misshandel, “Ett brott som innebär att någon avsiktligt tillfogar en annan person kroppsskada, sjukdom eller smärta. Som misshandel räknas också att försätta någon i vanmakt eller liknande tillstånd.”

  Misshandel – Åklagarmyndigheten

  Nytt från misshandeln och vanmakten i USA

  09/30/21

  Exklusivt: Kvinna som skadats av covid-vaccin vädjar till hälsomyndigheter om hjälp, eftersom den lokala nyhetsbyrån dödar historien efter påtryckningar från Pfizer
  I en exklusiv intervju med The Defender berättade Kristi Dobbs hur hon tillbringat nio månader med att vädja till hälsomyndigheter att undersöka de neurologiska skador hon utvecklat efter Pfizers vaccin, och hur hon och andra försöker få ut budskapet om vaccinets potentiella risker.

  Kristi Dobbs, en 40-årig tandhygienist från Missouri, säger att hon inte längre kan arbeta efter att ha skadats av Pfizers covid-vaccin. Hon har tillbringat de senaste nio månaderna med att vädja till amerikanska hälsomyndigheter att undersöka de neurologiska skador hon och andra upplever i hopp om att hitta en behandling.
  Sedan han fick vaccinet har Dobbs sett 16 olika vårdgivare. Hon har tagit 22 olika mediciner för att ta itu med mer än 20 olika symtom – inget som hon hade innan hon fick vaccinet.

  Exklusivt: Kvinna som skadats av covid-vaccin vädjar till hälsomyndigheter om hjälp, eftersom den lokala nyhetsbyrån dödar historien efter påtryckningar från Pfizer • Barns hälsoskydd (childrenshealthdefense.org)

 • Upp mot 100 000 sjukvådsanställda planeras bli uppsagda. Hörde senast från Stew Peters TV att det verkar som att de har blandat i superconductors i giftet men inget är bekräftat. Verkar otroligt som fan men vem vet vad psykfallen i WEF och Big Pharma har planerat. Grafenoxid är ju till 99,9 procents säkerhet i samtliga doser så varför inte artificiell intelligens-teknologi? Transhumanism är ju inte längre en fantasi mer Musks Neurolink. Jag förkastar inget längre, hur otroligt det än verkar.

  • Douglas

   Samma här, bara att ge personal Ivermektin som förebyggande skulle trycka ned paniken och få stopp på Regndansen som politiker, MSM och institutioner tvingar oss deltaga i.
   Ivermektin fungerar tex i vissa Indiska distrikt.

   • Forts, Douglas
    Angående magnetiskt material och elektromagnetiska utsändningar/kommunikation.

    Japan stoppade batch(er) ”dekokt” innehållande magnetiskt ledande material i nanoform.

    Det har framkommit fall världen över, en mindre magnet hänger kvar vid injektionsstället.
    Alltså magnetiskt material under huden.

    Har länge skjutit bort tanken på detta varande en skröna.
    Har i bagaget sedan 6o-talet och framåt grundläggande kurser i elektronik därmed växelspänning av olika frekvens, i spolar och transformatorer med kärna av järn eller ferrit.

    Så till Starlink tusentals satelliter, samt den markbundna 5G och de kommande högre frekvenserna och nya riktningsbara antenntekniken.

    Klart fantasin får näring när jag hör om transhumanism via The Economic Forum.

    Nanopartiklar i sprutorna som reagerar på magnetfält.
    De skall inte skall finnas i sprutan och därefter i blodomlopp, kan vara en förberedande antenn för elektromagnetiska överföringar via ”Etern”
    Som nanosmå antenner vilka fångar bärvåg med överlagrad information, dekoreras till ”klartext” ???

  • Allt är ju förberett sedan länge genom forskning och “deklarerat” i Lockstep och The Great Reset inklusive 4:th industrial revolution. Transhumanism och cyborgs är demonstrerade i SciFi. De som ligger bakom i generationer lade aldrig ner tanken på det 1000-åriga riket som skulle skapas på 1930-talet. I evinnerliga tider skall de enligt sin uppfattning framgångsrikt styra världen … bara de håller ihop.

 • Via BLM:s “defund the police” och det här så har de ordnat så de kan sätta in militären för att “hjälpa befolkningen”. Ett militärt undantagstillstånd för allas eget bästa.

  Men även i Sverige har de ju under en längre tid försökt normalisera tanken av små gröna män på gator och torg. Kanske blir det så att Micael Bydén dansar in med en transa och hugger sprutan i armen på en.

 • Vilken underbar. värld! Snart ska de väl införa k pistar på sjukhusen.så att ingen vägrar bli injicerad. Varför finner sig New York borna? Ser de inte. vart det är på väg? Varför. är svenska folket så. villiga. att accptera allt som myndigheterna ljuger. om.Vilket monumentalt svek.

 • Upp mot 100 000 sjukvådsanställda planeras bli uppsagda. Hörde senast från Stew Peters TV att det verkar som att de har blandat i superconductors i giftet men inget är bekräftat. Verkar otroligt som fan men vem vet vad psykfallen i WEF och Big Pharma har planerat. Grafenoxid är ju till 99,9 procents säkerhet i samtliga doser så varför inte artificiell intelligens-teknologi? Transhumanism är ju inte längre en fantasi mer Musks Neurolink. Jag förkastar inget längre, hur otroligt det än verkar.

  • Douglas

   Samma här, bara att ge personal Ivermektin som förebyggande skulle trycka ned paniken och få stopp på Regndansen som politiker, MSM och institutioner tvingar oss deltaga i.
   Ivermektin fungerar tex i vissa Indiska distrikt.

   • Forts, Douglas
    Angående magnetiskt material och elektromagnetiska utsändningar/kommunikation.

    Japan stoppade batch(er) “dekokt” innehållande magnetiskt ledande material i nanoform.

    Det har framkommit fall världen över, en mindre magnet hänger kvar vid injektionsstället.
    Alltså magnetiskt material under huden.

    Har länge skjutit bort tanken på detta varande en skröna.
    Har i bagaget sedan 6o-talet och framåt grundläggande kurser i elektronik därmed växelspänning av olika frekvens, i spolar och transformatorer med kärna av järn eller ferrit.

    Så till Starlink tusentals satelliter, samt den markbundna 5G och de kommande högre frekvenserna och nya riktningsbara antenntekniken.

    Klart fantasin får näring när jag hör om transhumanism via The Economic Forum.

    Nanopartiklar i sprutorna som reagerar på magnetfält.
    De skall inte skall finnas i sprutan och därefter i blodomlopp, kan vara en förberedande antenn för elektromagnetiska överföringar via “Etern”
    Som nanosmå antenner vilka fångar bärvåg med överlagrad information, dekoreras till “klartext” ???

  • Allt är ju förberett sedan länge genom forskning och “deklarerat” i Lockstep och The Great Reset inklusive 4:th industrial revolution. Transhumanism och cyborgs är demonstrerade i SciFi. De som ligger bakom i generationer lade aldrig ner tanken på det 1000-åriga riket som skulle skapas på 1930-talet. I evinnerliga tider skall de enligt sin uppfattning framgångsrikt styra världen … bara de håller ihop.

 • Via BLM:s “defund the police” och det här så har de ordnat så de kan sätta in militären för att “hjälpa befolkningen”. Ett militärt undantagstillstånd för allas eget bästa.

  Men även i Sverige har de ju under en längre tid försökt normalisera tanken av små gröna män på gator och torg. Kanske blir det så att Micael Bydén dansar in med en transa och hugger sprutan i armen på en.

 • Vilken underbar. värld! Snart ska de väl införa k pistar på sjukhusen.så att ingen vägrar bli injicerad. Varför finner sig New York borna? Ser de inte. vart det är på väg? Varför. är svenska folket så. villiga. att accptera allt som myndigheterna ljuger. om.Vilket monumentalt svek.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *