Hur man kan dra nytta av valutahandel online

publicerad 7 september 2021
- Extern skribent
Valutahandel online
Foto: Markus Spiske. Licens: Unsplash.com

VALUTAHANDEL ONLINE. Valutamarknaden (forex) är en av de största globala finansmarknaderna, där handel med valutor sker. För närvarande med ett värde av cirka 2 biljarder dollar, med ett genomsnitt på 5 biljoner dollar i valuta som handlas varje dag, är det en avsevärt likvid marknad.

Valutamarknadens volatilitet är attraktiv för majoriteten av investerarna, eftersom det kan ge möjlighet till höga vinster, även om det kommer med en risknivå. Med detta i åtanke guidar vi dig igenom hur du kan dra nytta av valutahandel online.

Vad är valutahandel online?

Enkelt uttryckt handlar valutahandel om att köpa en valuta och att sälja en annan, baserat på en växelkurs. Valutorna handlas genom ett globalt nätverk, till skillnad från aktier och råvaror, där det finns en central, fysisk börs Valutamarknaden är öppen 24 timmar om dygnet, 5 dagar i veckan, och kursrörelsen mellan valutaparen är konstant och påverkas av flera faktorer.

Valutaväxlingskurserna baseras på ett valutapar – basvalutan och motvalutan. En handlare köper en valuta och om den stärks mot den andra i paret, går handlaren med vinst. Om valutan som köpts faller mot paret skulle det innebära en förlust.

Portföljsdiversifiering

Handlare kan dra nytta av den diversifiering som valutahandel kan ge till sin portfölj och kan basera sina investeringar på att spekulera på marknaden, eller använda valutahandel som ett sätt att säkra sig mot framtida valutakursförändringar.

På en handelsplattform för contract for difference (CFD), som till exempel Skilling forex trading, kan investerare spekulera i valutamarknadens kursrörelse, utan fysisk besittning av valutorna i fråga. Du kan öppna en position på både stigande och fallande marknader, vilket kan resultera i en vinst om du förväntar dig att värdet på de handlade valutorna ökar eller sjunker.

Om du också äger den underliggande valutan kan handel med en CFD potentiellt kompensera eventuella förluster om du spekulerar i en nedåtgående trend.

För att tjäna på valutahandel kommer erfarna handlare att vara medvetna om rörelsen på andra marknader, samt övervaka effekterna av viktiga globala händelser och ekonomisk tillväxt, såsom förändringar i räntor, bankpolitik eller politik. Att känna till olika indikatorer och handelstekniker för att analysera marknadsdata är också fördelaktigt.

Valutahandel online med hävstång

En av de största fördelarna som investerare kan dra nytta av med valutahandel online är möjligheten att använda hävstångseffekten. Eftersom valuta vanligtvis handlas i stora mängder gör hävstångseffekten det möjligt för investeraren att delta på en större del av marknaden, utan det initiala kapitalet normalt krävs.

Det är en ganska effektiv användning av pengar, om marknaden rör sig till din fördel, eftersom hävstångseffekt innebär att du bara använder en bråkdel av det kapital som behövs, men du exponeras mot marknaden till samma värde som totalbeloppet. Detta kan leda till att vinsten förstoras, men också att förlusterna står i proportion till handelns fulla värde.

Demokonton online

Du kan dra full nytta av ett demokonto när du handlar valutor online. Genom att spegla rörelserna på realtidsmarknaden, är ett demokonto det perfekta sättet för nybörjare att ta tag i valutahandeln, till fullo förstå marknadens volatilitet och träna på alla strategier eller tekniker som de vill genomföra. På så sätt kan handlare dra nytta av att ta beprövade beslut när de går över till verkligt kapital, med avsikt att få större vinster.

På vissa online-handelsplattformar har demokontot också tillgång till ytterligare information, artiklar och utbildningsmaterial som kan användas för att förbättra och lära dig hur du kan dra nytta av valutahandel online.

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *