Köpa ny bil eller leasa? Här är bästa alternativet!

publicerad 22 oktober 2021
- Extern skribent
Leasa en bil. Foto: Colton Sturgeon (Coltonsturgeon.com). Licens: Unsplash.com
Köpa ny bil eller leasa?. Foto: Colton Sturgeon (Coltonsturgeon.com). Licens: Unsplash.com
Foto: Colton Sturgeon (Coltonsturgeon.com). Licens: Unsplash.com

BILAR. Går du i tankar på att köpa ny bil? Stanna upp ett tag isåfall, och fundera. Hur mycket kommer du och ditt hushåll faktiskt att använda bilen? Är sträckorna som körs verkligen nödvändiga att använda bil till, eller går det lika bra att cykla eller åka kollektivt? Är det verkligen värt att lägga pengar på något, som 96 procent av sin tid står stilla och inte används?

Ja, du hörde rätt. I Sveriges städer står bilarna oanvända nästan hela tiden. Gatorna är fyllda av stillastående bilar av olika slag, och en bil används i genomsnitt bara av 1,3 personer. Många hushåll har lika många bilar som antal medlemmar i familjen, och vissa har till och med fler fordon än körkort.

Varannan svensk har en bil i trafik

Detta är en, ur både miljömässig och ekonomisk aspekt, ohållbar livsstil, som allt fler svenskar adapterar. Bilarna och trafiken står för en stor del av utsläppen av växthusgaser, och faktum är att just användningen av fossila bränslen är Sveriges största utvecklingsområde när det gäller växthusgaser.

Även om allt fler övergår till biobränslen, är det inte tillräckligt – trafiken ökar i för hög takt. Det tog Sverige över 10 år att minska sina utsläpp från trafiken med 18 procent, men om vi ska nå klimatmålen måste utsläppen minska med 8 procent, årligen, fram till 2030.

För att detta över huvud taget ska vara möjligt behövs förändring när det gäller svenskarnas inställning till bilar. Det är inte hållbart ur något avseende att i genomsnitt varannan svensk har en bil i trafik.

Här är lösningen! Skonsam för både miljö och plånbok

Lyckligtvis finns det en lösning på detta. Istället för att köpa en ny bil kan du genom GoMore leasa bil, och dessutom hyra ut den när den inte används av dig!

När du hyr en bil hos GoMore är den försäkrad med helförsäkring, och har tillgång till vägassistans dygnet runt. Bilar finns i alla olika modeller och varianter – från elbil till husbil. Det finns alltså något för alla lägen. 

Att leasa din bil genom GoMore är inte bara skonsamt för klimatet, utan också för plånboken. Månadspriset är nämligen lågt, och inkluderar allt det viktiga: service, försäkring, långa turer och mycket mer.

Du kan dessutom hyra ut bilen när den inte används av dig. På så vis sjunker månadskostnaden avsevärt. För att göra det ännu smidigare kan din bil även bli nyckelfri. Det innebär att bilen låses upp via GoMore-appen, och därför inte är beroende av att du är hemma. Du kan alltså tjäna pengar när du är på semester, jobbet eller helt enkelt när du inte använder bilen – 96 procent av tiden alltså.

Så för dig som ännu går i köptankar – här är det mest ekonomiska och miljömässiga alternativet du kan hitta!

Extern skribent

Relaterat

  • Läs mer om bilar i NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Köpa ny bil