Ordenssällskapet Navet diskuteras av Tobbe Larsson, Torbjörn Sassersson och Ulf Bejerstrand

11

KULTURDEBATT. Ulf Bejerstrand bjöd in Torbjörn Sassersson och Tobbe Larsson alias Tor Paulsson att diskutera det tidigare hemlighetsfulla ordenssällskapet Navets hantering av diverse symboler i sina utmärkelser samt Navets förmodade koppling till en alternativ mediemässa.

Diskussionen är en uppföljning till artiklar skrivna av Nya Dagbladet och NewsVoice, vilka kritiserat ordenssällskapet Navets påstådda koppling till Svenska Bok- och Mediemässan 2021 och att symbolanvändningen givit vissa personer negativa associationer till bland annat 1940-talets Tyskland.

Ordenssällskapet Navet

Tobbe Larsson anser att Navet varken har en koppling till den epoken, mässan eller ens honom själv i någon större utsträckning, men vittnen från ordenssällskapet Navet menar att han i själva verket är initiativtagaren och den egentliga bakomliggande ledaren.

Skribenterna anser att Navet använder ett symbolspråk som har negativa associationer till Frimurarna alternativt 1940-talets Tyskland.

Läs mer: En alternativ bokmässa och Frihetsrörelsen bör inte ha kopplingar till frimurarlik grupp

En knappnål från Ordenssällskapet Navet. Privat foto.
En knappnål från Ordenssällskapet Navet. Privat foto.

Vad som kan anses vara anmärkningsvärt är att minst två centrala individer i ordenssällskapet Navet – enligt vittnen – bär på djupt rasistiska och judefientliga åsikter, något som står i stark kontrast till att bokmässan 2021 skulle vara både multikulturell och inkluderande.

Tobbe Larsson hävdar att allt handlar om falska rykten.

Det är ett faktum att vissa personer som var närvarande utställare på mässan även sitter eller har suttit som medlemmar eller gäster i Navet. Vi på NewsVoice tror dock inte att just dessa personer, vilka vi respekterar, har dessa extrema åsikter eller kanske inte ens känner till att de existerar i Navet.

Diskussionen på Ulf Bejerstrands kanal karaktäriseras till stor del av ord mot ord, men även på vittnesmål. NewsVoice fick möjlighet att klippa fram 41 minuter av den 1 timme och 52 minuter långa videon. NewsVoice har klippt bort intro och den andra halvan av originalvideon. Texter och bilder har lagts till för att förtydliga några av diskussionens kärnpunkter.

Var och en är fri att dra sina egna slutsatser. Kommentarsfältet efter denna artikel är öppet. Samtalet och denna text är publicerad inom ramen för normal press- och yttrandefrihet. Inga personnamn anges av NewsVoice i varken video eller text. Alla medverkande i samtalet har godkänt att den kompletta videon publiceras på Bejerstrands kanal. NewsVoice fick rätt att publicera ett videoutdrag av Ulf Bejerstrand.

Den kompletta videon finns på Ulf Bejerstrands Youtube-kanal

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin - Valsamverkanspartiet
Gäst
15 mars 2022 kl 12:29

@Torbjörn.

Bra artikel och bra svar i videon. Vill tillägga att “yttrandefrihet” är ingen total frihet, men att vi alla bör ta hänsyn till den nivå som är tillåten enligt lagen och påverka den demokratiskt. Att ställa frågor är bra. Bejerstrand själv vill inte svara på mina frågor.

Jag har förståelse för de som blir extremt nationella eller vänster, ja t.o.m. blir kriminella eller rasister (såväl svenskar som invandrare), som en extrem motposition mot vad globalismens ojämlikhet och radikalfeminisering av samhället innebär i realiteten, bl.a. att friheter och demokratiska rättigheter försvinner.

Jag har mindre förståelse för folk som medverkar i bisarra pyramidsekter i blommiga förkläden och mindre förståelse för folk som röstar på Bombliberalerna i V, S, C, L, KD, M och SD och deras bisarra frimurare, vilka inte ger oss en minsta chans att få ordning på samhället, men gör allt de kan för att ställa till det, istället för att ge arbete och inkomst åt alla i en acceptabel balans.

Bejerstrand, som har en massa bisarra frimurar- och moderat-kompisar, säger det så bra själv. Ja. Tänk om fulmedia citerar denne Bejerstrand, för han har ju sagt en hel del som är helt makabert och sedan inte visar skam eller ånger… Helt förfärligt.

Eller tänk om fulmedia citerar någon annan och kletar ned de medverkande med allt denne har sagt! Och denne någon sedan inte visar skam eller ånger…

Sådana narcissister kan man inte ha med, hur stort hjärta man än har, för man måste också ha hjärta för alla andra som medverkar och för alla de barn som har fått lida av bombliberalismen, terrorn mot andra nationer och massmigrationen!

Även om narcissister kan vara drivande, så anser jag att de bör ta massvis med kliv tillbaka om de vill saken väl, men jag börjar starkt tvivla på detta. Jag behöver inte ens citera. Allt bisarrt ligger i öppen skamlös ångerfri dager.

Välkommen att intervjua mig eller ansluta er!

FötterD
Fötter
16 november 2021 kl 02:57

He he. Navet-Orden sägs av proselyterna vara en vanlig och helt öppen kulturförening med en hemsida. Visst.

Webbsidan är fullspäckad med regalier och utmärkelser upp till och med invigning i grad 30. Plus en kort högtravande text. Men inga namn (ja ja ok då), ingen adress, inget kontaktformulär och faktiskt inte ens en mailadress om man nu skulle vara intresserad.

Nu tog jag bara ett exempel på sanningshalten i vad både Tor Paulsson och Magnus Stenlund säger. Sedan låtsas Toristernas ledare här att han knappt känner till stormästaren David Bergqvist.

Last edited 1 år sedan by Fötter
jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
14 november 2021 kl 17:32

Thanks Newsvoice think you r brave. Er sajt kan göra en av skillnader

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
14 november 2021 kl 15:06

Jag utgår fr att mitt inlägg inte blir borttaget bäst så eftersom det handlar om intellektuell Hederlighet, yes

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
14 november 2021 kl 15:01

Det här Newsvoice, måste jag säga är ‘fantastiskt’. Det går alltså inte att kommentera Christer Nilssons artikel om auschwtzebirknejou, o texten får stå oemotsagd. Varför..Jo jag förstår. Trycket att ‘upprätthålla’ ett påstående (som dessutom ‘lärs’ ut till våra barn o ungdomar) som inte ‘får’ ifrågasättas (bara hör/lyssna gärna hur sjukt och oakademiskt det är) är stort. I c 20 länder är det sk förbjudet att ha en intellektuell uppfattning om vad som skett,, dvs teknisk bevisning,, fakta,, faktan existerar plenty men ‘får’ inte komma till tals. Censur alltså. Nicet. Men som sagt,, jag förstår o ni på newsvoice gör ett bra jobb ändå sammantaget, jag tycker ni är modiga. Det är inte lätt ftf. Men/o det gäller o fixa det hursomhelst

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
13 november 2021 kl 15:19

Elokvens är en önskvärd egenskap hos etablissemangets infiltratörer.

Men en sanningsindikator är att stå för vem man är.

En som byter namn som en kameleont byter färg är knappast särskilt trovärdig.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
13 november 2021 kl 11:12

Gång på gång använder Tobbe Larsson epitetet “konspirationshatt” men hänvisning till sin samtalskontrahent, trots att han inledningsvis betygar att han definitivt inte anser att denne är det. Efter 15 minuter använder han detta nedsättande epitet som ett direkt tilltal. Han klarar alltså inte av att hålla sig till sanningen mer än några minuter, utan att motsäga sig själv. Det säger en del om hans karaktär.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
12 november 2021 kl 23:38

Det spelar ingen roll att intervjuaren är symboltolerant. Navet kan antas ha illasinnade och intoleranta fiender som utnyttjar alla blottor.

Jag förstår att Tobbe är symboltolerant och tycks det mig tolerant även i övrigt. Men inte att han underskattar betydelsen av att vara taktisk.

Den typen av symmetri är annars attraktiv anser jag. Tyvärr är både ss och hakkorset upptaget

Om man har fler varv på en sorts spiral blir det inte så politiskt

En tänkbar variant vore en förenklad bild av en sk loxodrom.Den har två poler men det kanske avspeglar verkligheten också…

https://fritzm.github.io/moebius.html

comment image

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  petergrfstrm
13 november 2021 kl 15:03

SS och ‘hakkorset’ försökte stoppa ‘dem’ som håller på, än idag,,capice

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
Reply to  jonnyjonson
14 november 2021 kl 22:10

Utveckla gärna det.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
12 november 2021 kl 12:39

Tor Paulsson alias Tobbe Larsson diskuterar entrism och yttrandefrihet under en intervju på Perspektiv TV med Jesper Johansson.
https://www.youtube.com/watch?v=jjUTAKqFn4I