Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

WHO öppnar för vaccintvång – flera länder följer narrativet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 november 2021
- Torbjörn Sassersson
Österikisk polis. Foto: Peter Haas. Licens: CC BY-SA 3.0
Österikisk polis. Foto: Peter Haas. Licens: CC BY-SA 3.0
Österikisk polis. Foto: Peter Haas. Licens: CC BY-SA 3.0

COVIDKRISEN. Världshälsoorganisationen (WHO) varnar att vaccintvång kan behövas och tror att en halv miljon människor kan dö i Covid-19 fram till mars 2022. Flera länder har rapporterat rekordhög smittspridning som därför valt att återintroducera restriktioner och lockdown. Katastrofnarrativet fortsätter.

Hans Kluge som är Europachef på WHO, säger att tvångsvaccination ska ses som en sista utväg och att en rättslig och samhällelig debatt kan behövas. Samtidigt säger han till BBC att tillämpningen av covidpass också kan fungera.

Flera länder som ligger i fas med narrativets frontlinje har satt ett utgångsdatum på covidpassen. I Kroatien är covidpassen nu giltiga så länge det inte gått mer än nio månader efter den andra dosen. Schweiz och Österrike följer en liknande linje.

Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons
Alexander Schallenberg. Foto: Bundesministerium für Europa. Licens: CC BY 2.0, Commons

Internering för de ovaccinerade i Österrike

Obligatorisk vaccination införs i Adolf Hitlers hemland Österrike från och med den 1:a februari 2022. De som vägrar vaccinera sig får antingen fängelsestraff eller höga böter. Lockdown för ovaccinerade gäller redan sedan förra veckan. Personer som är ovaccinerade kan placeras i särskild internering.

Österrikes förbundskansler Alexander Schallenberg försvarar besluten med att ”alltför få människor har vaccinerat sig trots alla kampanjer” och att ”alltför stora politiska krafter i landet arbetar mot vaccinering”, skriver DN:s Ingmar Nevéus.

NewsVoice: Österrike förbjuder oinjicerade från offentliga platser – 36% vägrar ta sprutan

Vaccintvånget i Österrike kommer att handla om kontroller, liknande de som nu sker i Österrike för att säkerställa att ovaccinerade inte bryter mot den tillfälliga nedstängningen. De som inte följer restriktionerna kan få en böter på 5000 till 12.000 kronor, skriver Nevéus.

Nya Dagbladet skriver att vägran att låta sig injiceras 2022 kan bli en böter på upp till 36.000 kr.

Det kan bli aktuellt att polis ska kunna ta sig in och kontrollera människors vaccinstatus i hemmen.

Flera länder som Tjeckien, Lettland, Slovakien och Grekland har bara de senaste dagarna valt Österrikes linje och infört särskilt hårda regler för ovaccinerade. Till exempel räcker inte längre ett negativt covidtest för att få besöka restauranger, kommunala transporter och offentliga sammankomster.

Detta kan medföra problem för ländernas turistindustrier (red anm).

Ledande belgiska politiker vill införa vaccintvång tex Valloniens hälsominister socialdemokraten Christie Morreale. Hon säger att Belgien spenderar 250 miljoner kronor varje vecka på PCR-test, enligt DN.

“Två vaccinationer kostar mindre än ett pcr-test”, säger hon till tv-kanalen RTL-TVI.

NewsVoice kommenterar

Sverige kan knappast införa vaccintång innan valet 2022 eftersom cirka 1,3 miljoner svenskar ännu inte vaccinerat sig för att de förstått att mRNA-vaccinerna (som egentligen är genterapier) är för riskabla och ovetenskapligt beprövade.

Merparten av dessa människor har inte svenskt ursprung och de hämtar nyheter från utländska kanaler och nya nätmedier (tex NewsVoice) och om Socialdemokraterna ska behålla makten får de inte förarga den delen av populationen. Dessa 1,3 miljoner svenskar och nysvenskar har sannolikt en betydligt högre insikt om covidnarrativets ursprung och målsättning.

Text och kommentar: Torbjörn Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq