Vänta inte med att boka reparation och installation på din bil – Brist på reservdelar i vinter

publicerad 28 december 2021
- Extern skribent
Jeep Wrangler i vinterdriva. Foto: Mircea Ploscar. Licens: Pixabay.com

”Vänta inte med att boka installationer, service och reparation på din bil”, säger bilmekanikern Roland Johansson. Tillgången på reservdelar fortsätter att vara ett problem. Det råder fortsatt brist på halvledarkomponenter och vissa ädelmetaller i elektronik, och snart kommer sportlovet. Är din bil redo för vinterresan?

På sportlovet i februari 2022 ska många familjer upp i norra Sverige för att åka skidor och när 1000-tals bilägare inser att de glömt att montera extraljus, kupévärmare och dragkrok blir det bråttom att hinna få allt monterat innan avresa.

Brist på halvledarkomponenter

Dieseltrim Allbilsverkstad
Annons: Dieseltrim Allbilsverkstad

Situationen blir inte bättre av reservdelsbristen. Mercedes-Benz skriver i december 2021 att det fortfarande råder en global brist på vissa halvledarkomponenter, en av de huvudsakliga beståndsdelarna i elektronisk utrustning. Dessa komponenter i bilen reglerar tex: styrenheterna för drivning och körning, komfort- och körhjälpssystem.

”Det kan bli långa väntetider och många hinner inte få allt klart med bilen om de väntar till långt in i januari med att boka tid på bilverkstaden. Boka redan nu.” Det säger Roland Johansson på Dieseltrim Bilverkstad i Bromma.

Text: Dieseltrim Bilverkstad i Bromma | Jeep Wrangler i vinterdriva. Foto: Mircea Ploscar. Licens: Pixabay.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq