Covidvaccin för alla barn mellan 5-11 år skrotas i Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Britta Björkholm, avdelningschef. Pressfoto: Folkhälsomyndigheten
Britta Björkholm, avdelningschef.

VACCINSKANDALEN. Folkhälsomyndigheten lämnar nu beskedet att barn mellan fem och elva år rekommenderas att inte ta vaccin mot Covid-19. “Den medicinska nyttan av två doser vaccin för barn bedöms i nuläget vara liten”, säger avdelningschefen Britta Björkholm.

Folkhälsomyndighetens råd presenterades på en presskonferens i går torsdag.

Myndigheten tycker dock att barn mellan 5-11 år som är extra känsliga för luftvägsinfektioner kan vaccineras mot Covid-19.

“Utifrån den kunskapen som vi har nu, med den låga risken för svår sjukdom för den här barngruppen – och ju yngre desto lägre risk – så ser vi inte att det finns en tydlig nytta av vaccinationen för de enskilda barnen och därför rekommenderar vi inte det nu.”

Folkhälsomyndigheten tror fortfarande att mRNA-vaccinerna är säkra trots att miljontals människor runt om i världen har dött eller skadats i anslutning till vaccination.

ArcanumSkolan 2024

“Även om det är säkra vacciner med få biverkningar finns alltid en minimal risk. Det är viktigt att nyttan överväger när man vaccinerar barn, vi ser inte att den gör det just nu”, Britta Björkholm.

Kunskapsläget

Den mer smittsamma men lindrigare omikronvarianten har fungerat som ett naturligt vaccin, enligt experter som NewsVoice skrivit om.

Folkhälsomyndigheten uppger att de kontinuerligt bedömer kunskapsläget och den så kallade pandemins utveckling i Sverige och övriga världen, men myndigheten verkar inte ta till sig kritik mot vaccinerna.

“Detta är mycket allvarligt – det här är de största brotten mot mänskligheten som någonsin begåtts i mänsklighetens historia”, säger den brittiska advokaten Anna de Buisseret.

I en intervju från slutet av oktober 2021 förklarar Buisseret att de ansvariga kommer att hållas ansvariga enligt lagen i förhållande till de experimentella injektioner som rullats ut i hela världen.

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq