Trots risk för 100,000 kr i böter – Freedom Convoy Sweden blir av ändå

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Lastbilar. Foto: Gerhard G. Licens: Pixabay.com

SVERIGE. På kvällen den 18 februari meddelade konvojledaren att denne måste backa ur som ledare för demonstrationen eftersom det finns en risk för böter på 100,000 kr. Konvojen är en protest mot vaccinpass, försök till tvångsvaccinering och ökade bränslepriser i Sverige.

Totalt har mellan 55.000-100.000 människor visat sitt stöd för konvojen som rullar mot Stockholm den 19/2, enligt arrangörerna. Lastbilar kommer att åka till Stockholm från Skåne, Västkusten och Norrland.

Konvojledaren:

”Så alla vet… varför jag inte är arrangör imorgon. Jag har fått veta att jag riskerar upp till 100000kr i böter och brott mot säkerhetsordningen.

Konvojen kommer att bli av enligt en lastbilschaufför! Så inga problem med det.

Alla pengar betalas ut som sagts. Alla förare som anmäler sig får ersättning för bränsle och mat. Alla kontoutdrag ska fotas och redovisas.

Känns bra att ha startat detta och nu få se att det blir av!”

En ny chaufför vid namn Martin (tel: 070-857 22 07) har godkänt att ta över ledarskapet för konvojen i dag lördag, meddelade en deltagare på demonstrationens Facebook-sida. Konvojen samlas klockan 12:00 den 19:e februari på Vretensborgvägen 14 i Västberga industriområde, Stockholm.

Text: NewsVoice | Temabild (ovan): Lastbilar. Foto: Gerhard G. Licens: Pixabay.com

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq