Justin Trudeau utskälld i representanthuset om Kanadas eviga restriktioner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Justin Trudeau grillas av Candice Bergen den 8:e februari 2022. Foton: Ourcommons.ca

Premiärminister Justin Trudeau tonar ner den enorma storleken på “Freedom Truckers”-konvojen i Kanada. Han fortsätter också envist med att försöka övertyga medborgarna om att syftet med mandaten är för att kunna ta bort restriktionerna. Han får kraftiga mothugg i parlamentet.

Kanadensarna lider svårt av Trudeau-regeringens konstanta lockdown av landet. Trudeau följer blint sin mentor Klaus Schwab vars utbildning gjorde honom till en “young global leader”. Schwab har tidigare under C19-krisen offentligt gått ut med att en återgång till ett normalt liv för världen inte är möjlig.

Politiker i det kanadensiska House of Commons ger Trudeau hårt motstånd. De flesta i parlamentet vill ha ett slut på C19-hysterin som har underblåsts av liberaler som Justin Trudeau.

I debatten om Kanadas covidplan uppmanar Candice Bergen premiärministern att följa vetenskapen och bevisen samt att avsluta restriktionerna och skrota mandaten. Trudeau fick kämpa för att svara eftersom oppositionen dränkte honom flera gånger med protester. Han svarar med samma mynt. Han anser att de konservativa måste lyssna till vetenskapen och ta sitt ansvar.

Candice Bergen nämner bland annat Sverige som ett exempel på ett land av flera som nu väljer att häva restriktionerna.

Läs vittnesmål: Vad är det motståndet mot Trudeau-regeringen handlar om? – Svensk i Kanada berättar

Trudeau säger att mandaten finns där för att undvika att ännu fler restriktioner införs och att genomförd injektion gör att restriktionerna i framtiden kan hävas. Han är helt enkelt inte nöjd med injektionsgraden i landet.

Enligt tyska public service-kanalen ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) är cirka 20% i Kanada inte injicerade och runt 42% har tagit tre injektioner.

Text och videoklipp: NewsVoice

Källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq