Vad handlar motståndet mot Trudeau-regeringen om? – Svensk i Kanada berättar

19
Demonstrationer i Ottaway 7 februari 2022. Foto: Andre Pichette. Licens: Shutterstock.com
Demonstrationer i Ottaway 7 februari 2022. Foto: Andre Pichette. Licens: Shutterstock.com

NOTERAT. En svensk berättar om hur livet är i Kanada. Vittnet planerar att lämna landet genom att smita över gränsen. NewsVoice deltog tidigare i en videokonferens arrangerad av flygbolaget Freedom Airways. Deltagare berättade att de inte kan lämna Kanada utan att vara vaccinerade.

Text: Vittnesmålet postades sista veckan i januari 2022 (texten är delvis grammatiskt justerad)

Svenskens vittnesmål

“Kanada ligger ju cirka 6 månader före Sverige vad gäller restriktioner etc. Vi är i lockdown igen, restauranger, gym och alla personliga service ställen får inte lov att ha öppet. De affärer som tillåts vara öppna måste köra med 50% kapacitet för folk som får handla. Tusentals små företag har nu gått i konkurs (mitt eget också).

Sedan har regeringen också lagt på en sk carbon tax som är runt 35% extra…på ALLT. Så nu är det massor av folk som är eller snart blir hemlösa. Det finns inga ställen att hyra och inga jobb. Man får visa covidpass överallt, och för oss som inte har det, är det kört. Vi får ingen vård (bara över telefon), inte gå i skolan, inte jobba. Nu får man inte heller arbetslöshetsersättning eller socialbidrag om man är ovaxxad.”

“Jag har jobbat sen förra året med en grupp som är emot vaxx passen. Nu äntligen börjar folk vakna, tack vare våra fantastiska lastbilsförare. Strået som sas bröt lasset var att regeringen bestämde att förarna måste vara vaxxade. De sket helt i det faktum att det redan var brist på förare, att affärerna blir tommare och tommare…passet skulle igenom.”

“Nu har folk fått nog. Vi har knappt nån nyttig mat i affärerna…inga färska grönsaker, ingen kyckling och snart inget kött. Brist på mejerivaror också, plus allt har ökat i pris med nästan 40%.”

“Igår startade en av flera konvojer av lastbilarna kommer att köra till Ottawa (huvudstaden). De kommer från varje provins. Meningen är att alla ska vara framme nästa helg [29-30 jan]- och då blockera av Ottawa med sina lastbilar. Detta tills regeringen drar tillbaks passen och vaxxintvång!”

“Nyheterna rapporterar ju givetvis inte…de har kallat det för en liten demonstration mot farliga väglagsförhållanden.”

“Tänkte bara att det finns hopp, och svenskarna måste göra något lika drastiskt så vi inte hamnar i samma sits som Kanadas befolkning är i just nu. Jag ska försöka ta mig hem till Sverige i mars. Jag får fly över gränsen till USA och sedan försöka flyga därifrån.”

Sammanställning: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
JohnnyD
Johnny
9 februari 2022 kl 17:16

Otroligt vilka vansinniga restriktioner de har i Canada. Man förstår den folkliga glädjen när Freedom Convoy 2022 kör förbi på väg till Ottawa och många andra länder hakar på. Nu börjar politikerna svänga över allt. Jag tror att vi får se en lavin av stämningar och juridiska processer under 2022 och att många ansvariga kommer att ställas till svars. Restriktionerna är värst i de länder med Young Global Leaders politiker som Nya Zealand, Australien, Canada, Frankrike, Tyskland, Österrike, mfl. Public Privat Partnership är mellan politiker och Big Business på folkets bekostnad.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Johnny
9 februari 2022 kl 18:03

Hoppas att du får rätt i att de ansvariga kommer ställas till svars!

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Johnny
9 februari 2022 kl 22:16

Hoppas väl också att du har rätt!

Men så stora förhoppningar har jag väl inte….

YGL finns inte bara i länderna du nämner tyvärr. Här är över tusen stycken av dem, för den som vill botanisera i anal Schwabens trädgård av vildväxt ogräs.

https://www.younggloballeaders.org/community

I Sverige är det rätt tomt på YGL listan. Men så har ju också Sverige många av de spelare som styr Schwabben, Kill Gates och de andra. Ja vissa var ju med redan under arrangemangen av första Bilderbergmötena osv. Det är väl Old Global Leaders snarare. De som dresserat de yngre.

Men rätt otäckt hur många “health ministers” osv det finns på YGL listan.

Maria Larsson
Maria Larsson
Gäst
Reply to  Josef Persson
10 februari 2022 kl 13:42

Så obehagligt allt detta. Två svenska YGL som jag känner till är Magdalena Andersson och den nya chefen för MSB, också en kvinna men har glömt namnet. Så det tillkommer YGL personer även här. (Har även läst att Birgitta Dahl och Mona Sahlin var YGL, listan är säkert mycket längre.)

Richard
Richard
Gäst
Reply to  Maria Larsson
11 februari 2022 kl 04:00

Att Magdalena är insyltad i WEF är klart. Har du någon referens på att hon gått någon utbildning för unga förrädare eller liknande?

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Maria Larsson
11 februari 2022 kl 17:15

Mona Sahlin, denna mönstermedborgare, vem hade kunnat tro det?

https://www.europereloaded.com/world-economic-forums-young-global-leaders-revealed/

Mattias Klum var väl lite oväntad. Men Jacob Wallenberg var väl inte helt oväntad. Maggan känner man väl igen från IMF, men inte YGL. Finns någon referens på den?

MSBs nya hade jag ingen koll på alls, men samma inavel och korruption som vanligt.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skandalen-kring-nya-msb-chefen-fick-dubbla-ersattningar

https://www.weforum.org/agenda/authors/charlotte-petri-gornitzka-6573909bae

Ja dokusåpan RosenBad överträffar ständigt allt man trott om anständighet.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
9 februari 2022 kl 12:37

Ja, vad är det motståndet handlar om?

Medicinprofessorn Scott W. Atlas, utsågs av president Donald Trump till rådgivare i Vita husets Coronavirus Task Force i augusti 2020.

Nu har han kommit ut med en bok som avslöjar de offentliga lögnerna kring Covid, “Plague Upon Our House”:
https://www.bokus.com/bok/9781637582213/plague-upon-our-house/

Här är ett utdrag ur besrivningen av denna insider-bok (min översättning):

“Dr. Atlas berättar sanningen om vetenskapen och dokumenterar medias obevekliga kampanj för att kväva den, som bland annat inställda intervjuer, journalisters fientlighet utanför kameran i Vita husets briefingar och avsiktliga förvrängningar av fakta. Han ger också en intern redogörelse för förseningarna och tidslinjerna som involverar vacciner och andra behandlingar, utvärderar effekten av nedstängningarna på den amerikanska folkhälsan och anklagar de ansvariga för det obevekliga kriget mot sanningen som leds av Big Business och Big Tech. Ingen annan bok innehåller sådana avslöjanden. Miljontals människor som litar på Dr. Atlas kommer att vilja läsa denna dramatiska berättelse om vad som verkligen hände bakom kulisserna i Vita huset under den största folkhälsokrisen på 2000-talet.”

Och här kan vi lyssna på vad denna tidigare presidentrådgivare har att säga om de offentliga lögnerna i massmedia och amerikanska myndigheter i sitt föredrag på Hillsdale College:

https://www.youtube.com/watch?v=t6kmm70ji5c

(The SARS2 Pandemic: Will Truth Prevail? | Scott Atlas | Academy for Science & Freedom | LIVESTREAM)

Sanningen om lögnerna börjar nå människomassorna!

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
9 februari 2022 kl 13:51

Tack Hans!

Kanske ännu en bok att sätta på “borde läsas” listan. Men själv är jag väl rätt negativ till alla runt Mr Warp Speed. Trump finansierad ju också Whuan, eller förlängde finansieringen. Han blir ju inte lite sur när reportern påpekar det.

Tyvärr är de väl alla lika goda kålsupare som man brukar säga. Marionetter allihopa. Trump med sin dotter som “.  was honored as a Young Global Leader by the World Economic Forum (2015)”.

https://trumpwhitehouse.archives.gov/people/ivanka-trump/

Skulle inte förvåna mig om hon säljs in som President förr eller senare.
Kanske ställs hon mot Tulsi (ännu en YGL) som får representera det sunda förnuftet. SÅ fortsätter skådespelet och ingen riktig förändring sker.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Josef Persson
9 februari 2022 kl 14:51

Tack själv Josef!

Så här skriver engelskspråkiga Wikipedia om Scott W. Atlas (min översättning och mina understrykningar och markeringar med fet och kursiv text):

“Atlas utsågs av president Donald Trump i augusti 2020 till rådgivare i Vita husets Coronavirus Task Force. I den rollen spred Atlas ibland desinformation om COVID-19, som teorier om att ansiktsmasker och social distansering inte var effektiva för att bromsa spridningen av coronaviruset. Hans uttalanden och inflytande på politiken orsakade kontroverser inom arbetsgruppen. I motsats till rekommendationerna av de flesta inom forskarvärlden, rekommenderade Atlas att invänta flockimmunitet genom att tillåta eller uppmuntra lågriskpersoner att få covid-19 och samtidigt försöka skydda mer utsatta människor. 
Han förespråkade att stater inte skulle använda sig av covid-19-tester på individer som exponerats för viruset men som inte uppvisade några symptom och efterlyste snabbare återöppning av skolor och företag
samt uppmuntrade invånarna att göra motstånd eller “Res er upp!” mot statliga restriktioner som antagits för att förhindra spridningen av coronaviruset. Atlas avgick från sin position i Vita huset den 30 november 2020.”

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
9 februari 2022 kl 22:27

Lyssna på ett öra på nästan hela hans föreläsning!

Helt reko och OK! Men jag är väl lite kluven, ibland får jag faktiskt känslan att det finns en del reko typer runt Trump. Vanliga människor som oss. Inte själadöda marionetter. Men fanns det inte två sidor hade det ju inte blivit något spel.

För det verkar ju aldrig hända något av värde för mänskligheten i maktens korridorer….

Vår egen Gris, Göran Persson är väl ett gott exempel. Han säger ju helt vettiga saker ibland, även om jag är allergisk och har lite svårt för att lyssna på honom. Skulle inte förvåna mig om de tar in honom igen, och så gör han tvärt emot vad han sagt igen.

Men visst var Atlas vettig, om inte annat så påvisar han ju att man vetat hela tiden och varit underrättad om alla misstag man nu erkänner eller får bekänna på löpande band. Självklarheter som varenda hobbyepidemiolog av rang förstått hela tiden.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Josef Persson
9 februari 2022 kl 23:13

Atlas blev inte kvar länge hos Trump. Han började i augusti och slutade i november.

Han stod upp för det som hans kunskap, insikt och samvete sade honom.

Det är ett exempel att följa.

Lars-Göran Helander
Lars-Göran Helander
Gäst
Reply to  Hans Dahl
10 februari 2022 kl 09:06

Två psykopater Jacind Ardern & Trudeau, många fler finns dock, hur har dom lyckats få makten kan det vara genom demokratiska val , Verkar skumt, eftersom många av våra makthavare är skolade av Schabb’s ide’er , WEF,och lyckas hamna i topp positioner??
En intressant video av Dr Atlas.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Lars-Göran Helander
10 februari 2022 kl 11:02

Roligt att du uppskattade videon, Lars-Göran!

Encyclopaedia Britannica skriver om Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, som i likhet med Justin Trudeau har infört drakoniska inskränkningar av människors frihet:

“As “Jacindamania” swept the country, pundits began characterizing Ardern as a “rock star” politician in the mode of Canadian Prime Minister Justin Trudeau and former U.S. president Barack Obama.”

(När “Jacindamania” svepte landet började förståsigpåare karakterisera Ardern som en “rockstjärna” – politiker i stil med Kanadas premiärminister Justin Trudeau och USA:s förre president Barack Obama.)

Det är intressant att studera hur dessa gräddfils-människor kommit till makten.

När jag bodde i Tyskland lärde jag känna en kvinna vars hela studium med råge finansierades genom ett stipendium för mycket högt begåvade unga. Det var “Stipendium des deutschen Volkes”, som även betalat hela Angela Merkels studier.

I många länder finns det liknande organisationer som “fångar upp” högbegåvade ungdomar.
De styrs sedan vidare till ännu mer eletistiska organisationer, såsom “Young Global Leaders” eller till den styrande elitens egna universitet. Där utbildas / indoktrineras de enligt konstens alla regler.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
10 februari 2022 kl 11:06

Fortsättning:

Enligt mina efterforskningar styrs hela denna rekryterings- och indoktrineringsprocess av Jesuitorden, vilket jag redogör för här:
https://newsvoice.se/2021/07/katolska-kyrkan-granskas-rekrytering-infiltration/

Och här ser vi de 28 universitet i USA som ägs och drivs av Jesuitorden:
https://www.ajcunet.edu/institutions

– Ytligt sett attraktiva och ståtliga universitet, eller hur?

Det finns mängder med skolor och universitet över hela jorden i Jesuiternas regi. I Sverige är det Newmaninstitutet i Uppsala.

Men i Sverige råder, i stort, ett lite annorlunda system. Här sker rekryteringen till höga poster inom politiken främst via “svågerpolitik”, eftersom makten cementerats i partiledningen till de ledande partierna och i princip går “förtroendeuppdragen i arv inom den med rätta kallade “Politiska adeln”.

En annan rekryteringskälla är de hemliga ordnarna, exempelvis frimurarordnarna.

Både de hemliga ordnarna och partiledningarna i de stora etablerade partierna styrs enligt min uppfattning av Jesuitorden.

Lars-Göran Helander
Lars-Göran Helander
Gäst
Reply to  Hans Dahl
10 februari 2022 kl 13:24

Trudilutten har vunnit 5 val i rad, innan så var hans far Pierre Trudilutt premiärminister !!! Också Merkel & Gates skolade av Schwabben , Men jag håller med dig om Popen och katolska kyrkan den store satan som det näms tidigare i historien, hantlangare är då Jesuiterna, frimurarna, Rothschild , Rockyfeller etc.
Men när skall det ta slut kanske när folket förstår att pengar=(makt) är korrumperande. Empati finns inte i deras vokabulär.
Blev lite upphetsad här!!!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Lars-Göran Helander
10 februari 2022 kl 14:10

Både Trudilutten och hans pappa, Pierre Trudeau, som var Kanadas premiärminister under två mandatperioder (1968–1979, 1980–1984) utbildades vid samma exklusiva jesuitiska elitskola, Collège Jean-de-Brébeuf:

“As a teenager, he attended the Jesuit French-language Collège Jean-de-Brébeuf, a prestigious secondary school known for educating elite francophone families in Quebec.”
https://en.wikipedia.org/wiki/Pierre_Trudeau#Early_education

Lars-Göran, det du skriver om här tar Erik (Forsman) och jag upp rätt utförligt på olika ställen i kommentarsfältet till Peter Krabbes senaste krönika, Mot ljus eller mörker? (under “Older Comments” – och jag skriver av tradition under signaturen “Savalle” där):
https://peterkrabbe.wordpress.com/2022/01/30/mot-ljus-eller-morker/

Lars-Göran Helander
Lars-Göran Helander
Gäst
Reply to  Hans Dahl
10 februari 2022 kl 14:42

Jag läser även där , information om Frimurarna får man från Juri Lina’s filmer.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Lars-Göran Helander
10 februari 2022 kl 15:08

Toppen, Lars-Göran!

Peter Krabbes blogg är en av vårt lands absolut främsta sanningskällor.

Naturligtvis även NEWSVOICE!

Och ja, Jüri Linas
filmer och böcker är ännu en oerhört värdefull källa till information.

Här är en av hans klargörande böcker som gratis-pdf:
https://ia600300.us.archive.org/35/items/UnderTheSignOfTheScorpion/sign_scorpion.pdf

Per Held
Per Held
Gäst
Reply to  Lars-Göran Helander
10 februari 2022 kl 12:16

Förkortningen WEF, kan också skrivas WTF