Injektionsindustrin “räddade” England – Restriktionerna skrotas

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 februari 2022
- Torbjörn Sassersson
Premiärminister Boris Johnson, 2020. Pressfoto: UK.gov
Premiärminister Boris Johnson och injektionsindustrin "räddade" England
Premiärminister Boris Johnson (BoJo), 2020. Pressfoto: UK.gov

COVIDKRISEN. BBC skriver idag att det lagliga kravet på att covidpositiva måste tillämpa självisolering i 10 dagar tas bort i nästa vecka. Alla återstående covidrestriktioner upphör även under de kommande dagarna, meddelar Downing Street.

Trots det enorma antalet covidinfektioner i vinter har det totala antalet dödsfall legat i linje med vad vi normalt skulle se vid den här tiden på året, fortsätter BBC, som syftar på vanlig säsongsinfluensa.

England är ytterligare ett land som till punkt och pricka följt injektionsindustrins manus för hantering av Covid-19. Premiärminister Boris Johnson sa att covidvaccinerna har förändrat situationen till det bättre. Johnson säger att de nya besluten är ett resultat av “vårt framgångsrika vaccinationsprogram”, tester, nya behandlingar och “vetenskaplig förståelse”.

De nuvarande covidlagarna skulle upphöra att gälla först den 24 mars 2022, men nu tidigareläggs förändringarna till kommande vecka, alltså i slutet på februari. Kravet på PCR-test förväntas även att upphöra, enligt den nya planen. Covid-19 anses inte längre utgöra ett exceptionellt hot mot samhället.

Debatt: Den stora vinnaren är injektionsindustrin

Cirka 91% av befolkningen i Storbritannien som är 12 år och äldre har fått en första dos av vaccinet, 85% en andra dos och 66% en booster-dos eller tredje dos, enligt BBC.

Under covidkrisen har 37 miljarder brittiska pund (avrundat 470 miljarder kronor) avsatts för testning och smittspårning etc, skriver BBC. Den enorma kostnaden för landets skattebetalare är en lika stor vinst för privata företag.

På tisdagen avslutades alla återstående covidrestriktioner i Nordirland. Skottland ska ta beslut om att uppdatera sina regler kommande vecka. Österrike skrotar de flesta covidreglerna kommande vecka. Dessa är bara några få exempel på länder som överger covidhysterin.

Länder som El Salvador, Mexiko och de flesta staterna i Afrika har inte ens infört kraftfulla restriktioner från första början av covidkrisen (2019-2020) eller senare. Dessa länder har inte heller drabbats speciellt hårt av Covid-19 och knappt alls av massvaccinationskostnader eller vaccinskador.

Det återstår att hur det nya manuset från injektionsindustrin kommer att gestalta sig kommande år.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice (uppdaterad kl 07:19)

Källa och relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq