Joe Rogan fick ett erbjudande på 100 miljoner dollar från Rumble

publicerad 7 februari 2022
- av NewsVoice
Joe Rogan, 1:a september 2021. Foto: eget verk
Joe Rogan, 1:a september 2021. Foto: eget verk
Joe Rogan, 1:a september 2021. Foto: eget verk

MEDIA. Podstjärnan Joe Rogan, känd för sina långa intervjuer med insatta personer, har erbjudits en affär på 100 miljoner dollar för att lämna Spotify och ta sin podcast till Rumble.com, inklusive alla raderade avsnitt, enligt Rumbles VD Chris Pavlovski.

"Vad sägs om att du tar med alla dina shower till Rumble, både gamla och nya, utan censur, för 100 miljoner dollar under fyra år? Det här är vår chans att rädda världen. Och ja, det här är helt legitimt”, skrev Chris Pavlovski i ett brev till Rogan som han offentliggjorde på måndagen på Twitter.

Erbjudandet kom efter att den 54-årige komikern och poddvärden bett om ursäkt för "rasokänsligt språk" som använts i vissa avsnitt av "The Joe Rogan Experience". Mer än 100 avsnitt har tagits ner från Spotifys arkiv, och den svenska VD:n Daniel Ek hävdade i ett memo på söndagen att Joe Rogan själv beslutat att ta bort 70 av dem.

Joe Rogan sålde 2020 sin extremt framgångsrika podcast inklusive sig själv som värd för 100 miljoner dollar till Spotify. Nu kontrar alltså Chris Pavlovski med att försöka köpa över honom för samma belopp till Rumble.

Den oberoende journalisten James O'Keefe kommenterade igår innan det blev känt att Rogan fått erbjudande att Rogan måste sluta be om ursäkt för några ytterst få av sina 1000-tals podcasts.

Text: NewsVoice | Källa: RT.com och Reuters