Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Joe Rogan fick ett erbjudande på 100 miljoner dollar från Rumble

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 februari 2022
- NewsVoice redaktion
Joe Rogan, 1:a september 2021. Foto: eget verk
Joe Rogan, 1:a september 2021.

Podstjärnan Joe Rogan, känd för sina långa intervjuer med insatta personer, har erbjudits en affär på 100 miljoner dollar för att lämna Spotify och ta sin podcast till Rumble.com, inklusive alla raderade avsnitt, enligt Rumbles VD Chris Pavlovski.

“Vad sägs om att du tar med alla dina shower till Rumble, både gamla och nya, utan censur, för 100 miljoner dollar under fyra år? Det här är vår chans att rädda världen. Och ja, det här är helt legitimt”, skrev Chris Pavlovski i ett brev till Rogan som han offentliggjorde på måndagen på Twitter.

Erbjudandet kom efter att den 54-årige komikern och poddvärden bett om ursäkt för “rasokänsligt språk” som använts i vissa avsnitt av “The Joe Rogan Experience”. Mer än 100 avsnitt har tagits ner från Spotifys arkiv, och den svenska VD:n Daniel Ek hävdade i ett memo på söndagen att Joe Rogan själv beslutat att ta bort 70 av dem.

Joe Rogan sålde 2020 sin extremt framgångsrika podcast inklusive sig själv som värd för 100 miljoner dollar till Spotify. Nu kontrar alltså Chris Pavlovski med att försöka köpa över honom för samma belopp till Rumble.

Den oberoende journalisten James O’Keefe kommenterade igår innan det blev känt att Rogan fått erbjudande att Rogan måste sluta be om ursäkt för några ytterst få av sina 1000-tals podcasts.

Text: NewsVoice | Källa: RT.com och Reuters


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Joe Rogan