Joe Rogan svarar efter att Neil Young och Joni Mitchel lämnar Spotify i protest mot Rogans samtal med dr Malone och dr McCullough

5

MEDIA & OPINION. Joe Rogan förklarar i en egen privat video hur han arbetar med sin podkanal The Joe Rogan Experience efter att Spotify valt att inte säga upp kontraktet med honom trots att Rogan anklagats för att sprida desinformation om coronaberättandet.

Pod- och musikkanalen Spotify förlorade musikerna Neil Young och Joni Mitchel som både lämnade Spotify i protest mot att Joe Rogan samtalat med dr Robert Malone och dr Peter McCullough, två läkare som NewsVoice också intervjuat. Neil Young gick ut offentligt med ett ultimatum där han krävde att Joe Rogan måste lämna Spotify och om inte så sker lämnar han själv plattformen.

“I sincerely hope that other artists and record companies will move off the Spotify platform and stop supporting Spotify’s deadly misinformation about covid”, skriver Neil Young i artikeln: “In the name of truth”.

Joe Rogan beskriver inte sig själv som journalist utan som en person som samtalar med inbjudna gäster. Underförstått syftar Rogan på vanlig yttrandefrihet och det blir därmed svårt att argumentera mot hans val av gäster. Både Neil Young och Joni Mitchel framstår som om de inte gillar yttrandefrihet.

Neil Young och Joni Mitchel har därmed cancellerat sig själva.

Rogan menar att de godkända narrativen hela tiden förändras, särskilt gällande Covid-19, covidvacciner och munskydd. Han säger att vissa uttalanden kunde få människor utkastade från vissa sociala plattformar i början på covidkrisen, uttalanden som idag är helt godkända eftersom narrativet ändrats.

Joe Rogan säger att han är ledsen för att musikerna väljer att lämna Spotify och hans förklaring känns både ärlig och inkluderande.

Spotify inrättar sig i etablissemangsledet genom att skapa en faktacheckliknande del på plattformen “a Covid-19 information hub” där etablissemanget ska få utrymme att förklara sitt eget godkända narrativ. Rogan förklarar att han gärna samtalar även med dem.

Tidigare i januari gick 270 “doktorer “ut med ett krav på att Spotify måste kasta ut Joe Rogan. Det visade sig dock inte vara 270 läkare, avslöjade bland annat Fox News.

Sammantaget visar Joe Rogan och Spotifys ledning hur etablissemangets otörstliga krav på att få äga alla berättanden kan hanteras utan rädsla och på ett intelligent sätt.

Text: Torbjörn Sassersson

Referenser

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Marianne
Marianne
Gäst
2 februari 2022 kl 19:17

Man undrar om någon snott sandlådan från vår riksdag.
Vad är det för sorts människor som lämnar en plattform, för att en pratat i sin podd med någon som inte tycker som dem. Såna personer är ändå inget att ha. Har de inga egna argument, i denna Coronahistoria? De vill bara tysta andra som tänker logiskt. Tragiskt, med vår civilisation – Att det blivit så här barnsligt, allt.

Lars-Göran Helander
Lars-Göran Helander
Gäst
2 februari 2022 kl 09:16

Idag vem känner till Neil Young och Joni Mitchel
Ser ut att vara ett försök att rikta uppmärksamhet till sig själva och kanske någon lyssnar igen på deras musik.

Tors vrede
Gäst
Reply to  Lars-Göran Helander
2 februari 2022 kl 10:20

Konstigt! Eric Clapton som är samtida med Neil Young står på motsatta sidan.
Nej till vaccin och restriktioner.

Inga-Britt
Inga-Britt
Gäst
Reply to  Tors vrede
2 februari 2022 kl 15:46

Eric Clapton blev själv sjuk av vaccinet, kanske är därför han står på motsatt sida…

Tors vrede
Gäst
Reply to  Inga-Britt
2 februari 2022 kl 18:18

Bra! Då vet han vad han pratar om. Tack