Joe Rogan svarar efter att Neil Young och Joni Mitchel lämnar Spotify i protest mot Rogans samtal med dr Malone och dr McCullough

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 februari 2022
- Torbjörn Sassersson
Joe Rogan, 1:a september 2021. Foto: eget verk

MEDIA & OPINION. Joe Rogan förklarar i en egen privat video hur han arbetar med sin podkanal The Joe Rogan Experience efter att Spotify valt att inte säga upp kontraktet med honom trots att Rogan anklagats för att sprida desinformation om coronaberättandet.

Pod- och musikkanalen Spotify förlorade musikerna Neil Young och Joni Mitchel som både lämnade Spotify i protest mot att Joe Rogan samtalat med dr Robert Malone och dr Peter McCullough, två läkare som NewsVoice också intervjuat. Neil Young gick ut offentligt med ett ultimatum där han krävde att Joe Rogan måste lämna Spotify och om inte så sker lämnar han själv plattformen.

“I sincerely hope that other artists and record companies will move off the Spotify platform and stop supporting Spotify’s deadly misinformation about covid”, skriver Neil Young i artikeln: “In the name of truth”.

Joe Rogan beskriver inte sig själv som journalist utan som en person som samtalar med inbjudna gäster. Underförstått syftar Rogan på vanlig yttrandefrihet och det blir därmed svårt att argumentera mot hans val av gäster. Både Neil Young och Joni Mitchel framstår som om de inte gillar yttrandefrihet.

Neil Young och Joni Mitchel har därmed cancellerat sig själva.

ArcanumSkolan 2024

Rogan menar att de godkända narrativen hela tiden förändras, särskilt gällande Covid-19, covidvacciner och munskydd. Han säger att vissa uttalanden kunde få människor utkastade från vissa sociala plattformar i början på covidkrisen, uttalanden som idag är helt godkända eftersom narrativet ändrats.

Joe Rogan säger att han är ledsen för att musikerna väljer att lämna Spotify och hans förklaring känns både ärlig och inkluderande.

Spotify inrättar sig i etablissemangsledet genom att skapa en faktacheckliknande del på plattformen “a Covid-19 information hub” där etablissemanget ska få utrymme att förklara sitt eget godkända narrativ. Rogan förklarar att han gärna samtalar även med dem.

Tidigare i januari gick 270 “doktorer “ut med ett krav på att Spotify måste kasta ut Joe Rogan. Det visade sig dock inte vara 270 läkare, avslöjade bland annat Fox News.

Sammantaget visar Joe Rogan och Spotifys ledning hur etablissemangets otörstliga krav på att få äga alla berättanden kan hanteras utan rädsla och på ett intelligent sätt.

Text: Torbjörn Sassersson

Referenser

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq