Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Idag upphör restriktionerna i Sverige – Hälsopassen slopas – Regeringen ansvarig för omfattande skador på näringslivet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 februari 2022
- Torbjörn Sassersson
Stefan-Löfven, 21 juni 2021. Foto: NewsVoice.se
Stefan-Löfven, 21 juni 2021. Foto: NewsVoice.se
Stefan-Löfven, 21 juni 2021. Foto av bildskärm: NewsVoice.se

SVERIGE. Nattklubbarna höll öppet i natt för att ta emot stora mängder gäster som passade på att festa att restriktionerna idag kl 24:00 upphörde i Sverige. Nu slopas hälsopassen som inte längre kommer att användas. Folkhälsomyndigheten har beslutat att upphäva alla restriktioner och behovet av hälsopass.

I förra veckan meddelade statsministern och globalisten Magdalena Andersson att restriktionerna tas bort idag den 9 februari. Andersson ärvde den tidigare Löfven-regeringens beslut som är ansvarig för att mängder med restauranger och andra företag gått i konkurs senaste 2 åren som en följd av landsomfattande stängningar pga ett virus med en dödlighet ungefär lika låg som en säsongsinfluensa.

Nathalie Ström delägare Restaurang Animo i Stockholm säger till Expressen:

“Vi kommer att ha öppet till ungefär klockan 01, eller klockan 01 som senast. Men vi kommer förmodligen att stänga runt midnatt på tisdagar och torsdagar. Våra förväntningar på hur det kommer bli framöver är att vi kommer kunna välkomna en större mängd gäster…”

Tiotusentals företag runt om i landet, varav många ägare lidit av något som kan liknas vid Stockholmssyndromet, kan nu åter öppna sina verksamheter med normala öppettider och utan restriktioner.

  • Deltagartak, krav på avstånd mellan sällskap, storlek på sällskap och möjligheten att ställa krav på hälsopass för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.
  • Restriktioner som tas bort och råd som upphör den 9 februari 2022
  • Krav på resenärer har munskydd vid trängsel i kollektivtrafiken tas bort.
  • Kvadratmeterbegränsningar på handelsplatser och platser för kultur och fritidsverksamhet tas bort.
  • Rådet att avstå större sociala sammanhang, cuper, tävlingar eller större inomhusevenemang (mässor etc) tas bort.

“Föreskrifterna har också gjort att covidbevis (även kallat vaccinpass) kunnat införas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor. Även dessa slutar alltså gälla den 9 februari.” – Aftonbladet

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq