Amerikanska freedom truckers fortsätter resan från Kalifornien till Washington DC

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Truckers i USA protesterar mot vaccinmandaten
Truckers i USA protesterar mot vaccinmandaten.

En amerikansk version av Kanadas “Freedom Convoy” är på väg från Kalifornien till Washington DC. Det handlar om en gräsrotsrörelse vars rötter består av vardagliga människors motstånd mot coronarestriktioner, vaccintvång och munskyddsmandat. 

Lastbilsförarna består till en stor del kritiker av Joe Biden-administrationen. Lastbilarna lämnade Adelanto, Kalifornien i förra veckan och planerar att anlända till Washington DC den 5:e mars.

Konvojorganisatörerna säger att lastbilarna ska köra på Beltway för att kräva att Joe Biden upphäver det nationella nödläge som antogs i början av covidkrisen. The Capital Beltway är en mycket lång motorvägssträcka som omger hela Washington DC.

Joe Biden har förlängt undantagstillståndet till efter den 1:a mars, som var det egentliga slutdatumet.

En annan och helt separat konvoj “The People’s Convoy” och även den största lastbilskaravanen, är en åtta mil lång konvoj bestående av 100 fordon. Konvojen samlades i Missouri över natten. Den fortsatte sin färd genom Illinois på tisdagen, trots en hård varning från delstatspolisen som avskräcker demonstranter genom att hota med rättsliga åtgärder för trafikstörningar.

Konvojerna har lyckats samla ihop flera miljoner kronor för att täcka utlägg för mat, övernattningar och bränsle.

Pentagon har godkänt utplaceringen av 700 obeväpnade nationalgardetrupper i landets huvudstad där de förbereder sig för flera lastbilskonvojer.

Text och översättning: NewsVoice

Källor och relaterat

Google Maps


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *