Amerikanska freedom truckers fortsätter resan från Kalifornien till Washington DC

-

VÄRLDEN. En amerikansk version av Kanadas “Freedom Convoy” är på väg från Kalifornien till Washington DC. Det handlar om en gräsrotsrörelse vars rötter består av vardagliga människors motstånd mot coronarestriktioner, vaccintvång och munskyddsmandat. 

Lastbilsförarna består till en stor del kritiker av Joe Biden-administrationen. Lastbilarna lämnade Adelanto, Kalifornien i förra veckan och planerar att anlända till Washington DC den 5:e mars.

Konvojorganisatörerna säger att lastbilarna ska köra på Beltway för att kräva att Joe Biden upphäver det nationella nödläge som antogs i början av covidkrisen. The Capital Beltway är en mycket lång motorvägssträcka som omger hela Washington DC.

Joe Biden har förlängt undantagstillståndet till efter den 1:a mars, som var det egentliga slutdatumet.

En annan och helt separat konvoj “The People’s Convoy” och även den största lastbilskaravanen, är en åtta mil lång konvoj bestående av 100 fordon. Konvojen samlades i Missouri över natten. Den fortsatte sin färd genom Illinois på tisdagen, trots en hård varning från delstatspolisen som avskräcker demonstranter genom att hota med rättsliga åtgärder för trafikstörningar.

Konvojerna har lyckats samla ihop flera miljoner kronor för att täcka utlägg för mat, övernattningar och bränsle.

Pentagon har godkänt utplaceringen av 700 obeväpnade nationalgardetrupper i landets huvudstad där de förbereder sig för flera lastbilskonvojer.

Text och översättning: NewsVoice

Källor och relaterat

Google Maps
NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

2 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Roger P
Roger P
Gäst
2 mars 2022 kl 19:10

Ska USA ta efter Kanadas väg att låsa konton för de som sympatiserade med truckers convoy?
Se gärna tidigare videos av denna kille.

https://youtu.be/SxAukbPLKVE

R Olin
R Olin
Gäst
Reply to  Roger P
3 mars 2022 kl 10:49

Tack Roger P för länk. Lustigt hur chaffisarna inte ges mycket syre ens i fri-media nu när alla uppmanas titta mot andra väderstrecket. Tror din fråga besvaras rätt bra i följande klipp, och inte bara USA men även här i S, *host*digg*host*
https://www.youtube.com/watch?v=ivVwhF6_4Kw

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV