Lars Bern: Tredje världskriget pågår – iscensatt av oligarkins världsomspännande imperium

publicerad 15 mars 2022
- Lars Bern
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Lars Bern – Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

ANALYS & OPINION. DI:s chefredaktör PM Nilsson skriver i en ledare den 14 mars att ”Ryssland förlorar kriget”. Frågan jag ställer mig efter att ha läst ledaren är ”vilket krig?”. PM gör samma misstag som en lång rad krönikörer i västliga medier gör som skriver om det ryska väpnade anfallet på Ukraina.

Text: Lars Bern, Antropocene

Han [PM Nilsson] har en ytterst inskränkt bild av vilket krig det rör sig om. Om man på detta sätt bara ser isolerat till Ukrainakriget kan han mycket väl få rätt. Om man däremot vidgar perspektivet finner man att det som sker rör sig om en del i ett till vidare kallt världskrig som västvärlden med en åttondel av jordens befolkning smugit igång mot de övriga sju åttondelarna under de senaste decennierna, allt för att försvara sin sviktande globala hegemoni.

Mycket förenklat rör det pågående kalla kriget sig om en kamp mellan den nationalism som präglar flertalet av världens länder och västvärldens globalism.

Globalismen eller den västliga hegemonin handlar om den världsomspännande makt som likt en stor bläckfisk utövas av några hundra globala megaföretag och den hyperförmögna oligarki som är deras huvudägare.

Dessa har efter WWII samlat på sig enorma ekonomiska resurser och kan med dem utöva den verkliga makten i västvärlden (detta finns beskrivet i David Kortens bok ”When Corporations rule the World”), medan de demokratiska politiska institutionerna förvandlats till vackra Potemkinkulisser med snabbt minskande reell makt.

Vi såg nu senast hur den svenska regeringen erkänner att man inte fritt kan besluta om svenska drivmedelsskatter utan är underordnade oligarkernas EU.

Opinionsbildningen styrs med järnhand av oligarkin som lagt under sig alla västliga mediaföretag och har med sina pengar korrumperat det politiska livet. Under pandemin har vi upplevt hur allt som inte gynnat de globala läkemedelsföretagen blivit stenhårt censurerat.

Oligarkin har som mål att bygga ett globalt imperiumThe Great Reset, där all ekonomisk aktivitet kontrolleras av dem själva och deras globala megaföretag. Oligarkins intressen styrs via tre megaföretag som är huvudägare i alla andra företag. På detta sätt räknar de med att kunna lägga under sig makten över hela världen.

Som instrument i sin globala maktutövning har oligarkin skapat en bred palett av överstatliga institutioner, andra organ och förment ideella organisationer. Ni hör dagligen talas om dem på nyheterna – FN, EU, VB, IMF, WTO, WHO, WEF, ICC, WWF, Open Society Foundations m.fl.. Allt styrs på olika sätt och kontrolleras av oligarkins enorma ekonomiska resurser.

I arbetet med att flytta över all makt från nationella institutioner till oligarkins överstatliga, har man lanserat globala projekt såsom ett förment hot mot klimatet och en influensaepidemi.

Oligarkin har via sina globalt verksamma banker skapat ett världsomspännande finansiellt imperium uppbyggt omkring USA-dollarn som reservvaluta. Detta finns bra beskrivet i Michael Hudsons bok ”Superimperialism”. Den här vägen finansieras USA:s enorma krigsmakt med baser runt hela välden, en krigsmakt som är helt utformad för att försvara oligarkins ekonomiska intressen. Försvaret av USA:s territorium har en marginell roll.

Svagare länder som försöker skaffa sig kontroll över inhemska marknader och egna naturresurser blir omedelbart angripna och deras ledare störtade och ersatta med oligarkins marionetter.

Text: Lars Bern, Antropocene


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Patrick (långt ned), du synes vara en lärjunge till Carl Norberg. Det är bra, då han har några betydelsefulla käpphästar, som många andra kanske inte riktigt förstått tillfullo, t ex att adressen till Den Djupa Staten är: Arsenalsgatan 8C, Sthlm. För dom som inte vet, så är det där Wallenberg-imperiet huserar: Investor, Ericsson, etc. Nära till Grand Hotel! Ähum, Nobel ….. .

  Norbergs ständigt återkommande tes är: “Det moderna kriget består av 80% av Telekom-underrättelseverksamhet, till 15% av Ekonomiska faktorer och så slutligen till 5% av Militär kinetisk energi”. (Det sistnämnda synes just nu ha något av hausse!). Ihop med Telekom är det mycket bra att ha El-energi, som ju ABB även kan tillhandahålla. Sverige synes ha blivit en icke uttalad del 6 bland de övriga länderna i “The Five Eyes”, de engelsktalande USA, Kanada, UK, Australien och Nya Zeeland. Tänk så fiffigt, att vi har varit neutrala, ihop med Schweiz, i två sekel. Sitta på parkett ock plocka russinen.

  Att svensk Elit ville vara med i NWO, när denna tanke rönte förnyat intresse i början av 90-talet, då när Kalla kriget tog slut och nya planer började smidas av diverse neocons (PNAC) är ju naturligt, med tanke på de djupa band som vi har haft med The Anglo-Zionist Empire, alltsedan Nürnberg-rättegången var överstökad. Ett nytt Saltsjöbadsavtal, kalla det 2.0, inträffade 1998 när SAF och LO båda sålde sin flaggskepp SvD respektive AB i största hemlighet till tre stora judiska banker på Wall Street. Tja, där är början på Fake News. Fast den ytterst “flyktingvänliga” Bonnierpressen skall inte glömmas bort. Deras Expressen är ju en slags partner till CNN.

  • Bra sammanfattat. Jag kan förstå att den psykosociala ingenjörskonsten i sverige varit tidigt ute och formatterat våra hjärnor, statens kartläggning/styrning av våra tankar och beteenden. Rasbiologiska institutet som fyllde 100(!) år nyligen och våra kopplingar till otäcka -ismer. Kusligt uppvaknande som många har framför sig. Men om det är så att kärnan av en djupstat härjar här i vårt neutrala land då behövs ju en rejält tjock dimma runtom i form av en manipulerad ovetande befolkning, annars skulle de synas, de som verkar. Men nu verkar det lysa upp allt mer. Håller tummarna på att vi får en smidig övergång till ett öppnare samhälle, ett medvetande kliv uppåt!

 • Kriget i Ukraina är iscensatt av USA och Nato, ihop med globalisterna! Kriget startade för 8 år sedan och inte nu då Victoria Noland gjorde statskupp. Varför kunde inte västsidan skriva på fredsavtalet? Varför genomförde de inte Minsk-avtalet? Det var meningen att det skulle bli krig i Ukraina. Om inte Ryssland hade gått in i landet nu, så hade Nato installerat kärnvapen där och sedan tagit Krim och Ryssland hade varit tvungna att försvara sig. Varför har regeringen så hög svansföring mot SD, när de skänker pengar och vapen till Azov, högersektorn, swoboda mm. Vet inte regeringen vad dom står för? Varför kan inte västsidan erkänna att Krim tillhör Ryssland och Donetsk och Lugansk bli en fristående del av Ukraina när Sovjetunionen bröt ihop och det bildades nya länder och västsidan erkände dom med en gång?

  • Det finns TVÅ USA. Dels det som styrs av Demokraten Joe Biden genom ett enormt valfusk i november 2020, då han av MSM utsågs till Resident of The United States Corporation (1871) över D C och dels av USA:s 45:e president med office i Florida, Donald Trump, som tillika sitter på koderna, som möjliggör användande av USA:s kärnvapen. Därför kan Biden inte nu gå i krig över Ukraina mot Ryssland, även om det alldeles säkert finns mången neocons som vill det.
   Sedan 2014 är Ukraina den kriminella internationella Djupa Statens epicenter, men frågan är hur långt bort som Svedala befinner sig. Hunter Biden och fader Biden är djupt insnärjda av miljardären, oligarken, cyprioten och israelen Igor Kolomoisky, som även gav den judiske skådespelaren Zelinskyy en stor roll i en TV-serie i ett av hans TV-bolag, One Plus One TV Network. Där gjorde Zelinskyy succé. Han gavs sedan rollen som presidentkandidat och fördes av Kolomoisky till en valseger genom MSM:s reklam. Koppla därtill 20-30 kemiska laboratorier.

 • Bra artikel! Det vore också intressant att flytta förstoringsglaset lite närmare det lilla neutrala vapenexporterande humanitära landet i norr med kanske världens hårdast styrda media. Här finns ett telebolag med telekominfrastruktur i över 180 länder som lägger grund för världens informationshantering vare sig det gäller underrättelsetjänster, diktatorer eller demokratier. De som sitter på det planetariska nervsystemet har ett informationsförsprång.som slår både dollar och ägande, det blir nog rätt bra kontroll och styrning i kombination med superdatorerna, och det artikeln belyser. Vore kul om Bern ville kommentera det.

 • Lars Bern är lysande som vanligt. En av våra få duktiga och frispråkiga svenskar. Kan bara instämma i hans resonemang.

 • Ja, det Tredje världskriget har börjat för länge sedan, precis som Lars Bern framhåller i den här artikeln.

  Men kriget är inte begränsat till användande av vapenindustriernas grymma granater, brandbomber, höghastighetsgevär, atomvapen et cetera.

  I sin bok DEN METABOLA PANDEMIN visar Lars Bern att otaliga miljoner människor dött på grund av metabola sjukdomar, främst orsakade av livsmedelsindustrins undermåliga, näringsfattiga och giftspäckade produkter och systematisk felaktig hälsorådgivning och undertryckande av effektiva metoder till hälsa styrt av storindustrins ägare.

  • Än så länge bestämmer jag själv vad vill äta.
   Men som sagt av någon fyndig person. Måste jag fråga Herman Sundqvist på Skogsstyrelsen om jag blir tvungen att räkna alla fåglarna inkl. kråkor innan jag skrapar BARKEN på träden i min egen skog som jag behöver till brödet?

   • Föga anade jag hur besannade mina då smått skämtsamma ord skulle komma visa sig att bli när jag för fem år sedan skrev följande kommentar till Lars Berns artikelLäkemedelsverk som industrimonopolets grindvakter“:

    “savalle 24 april, 2017 kl. 04:01

    Skattefinansierade myndigheter som formellt sett ska värna om folkets hälsa har tydligen varit ett högt prioriterat mål för globalisterna att infiltrera, korrumpera och ta över.

    Genom att ha blivit nationella beskyddare för storföretagens monopolsträvanden vilseleder och hindrar dessa myndigheter människorna från att få adekvat information till hälsa och en många gånger livsviktig vård. Jag undrar om de tjänstemän som låtit sig korrumperas av de så generösa läkemedelsföretagen och livsmedelsjättarna funderar över att de genom sitt agerande gör sig skyldiga till enormt mycket lidande och död.

    • Fortsättning:

     …Myndigheter såsom FDA i USA, Livsmedelsverket, Läkemedelsverket med flera i Sverige är nu sysselsatta med att arbeta fram bestämmelser och inskränkningarsom går LIMES ABSURDUM!

     I ett flertal länder har dessa lakejmyndigheter till och med förbjudit aprikoskärnor!!!

     Vad planerar de härnäst??? Ska de komma med ett påbud om att alla äppelträn i trädgårdarna ska sågas ner???!!!

     Och hur blir det med plommonträn, päronträn osv. ?

     Fruktkärnorna från de här fruktträden innehåller ju alla mer eller mindre det cancerförebyggande och cancerbotande ämnet amygdalin som finns i hög koncentration i aprikoskärnor.”

     https://anthropocene.live/2017/04/1

 • PM Nilsson bara vidarebefodrar vad reuter skickar ut till alla nickedockor inom media, han har inte en aning om vad som händer i ukraina. Han kommer inte att få rätt.
  Västpropagandan säger att kina skickar vapen till ryssland, att syrien sickar soldater till hjälp för ryssland.
  Ryssland behöver ingen hjälp, dom klarar av plutten zelinski enkelt.
  Det tar tid att rensa nasseträsket i ukraina.

  • De använder vissa symboler och ett visst snack, för att locka frivilliga soldater från hela världen. I muslimska länder används IS snack om ett Kalifat, i andra länder använder man nazisymboler för att locka en viss typ av folk – som gillar att strida.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *