Rättspsykiatriska Vadstenakliniken misshandlar patient – Får 10,000 kr per dag – Fallet Felix Prince

publicerad 29 mars 2022
- Gästskribent
Christina Prince, mars 2022. Privat foto

Skandalen med Felix Prince på rättspsykiatriska Vadstenakliniken fortsätter. Modern till Felix Christina Prince berättar i denna debattartikel hur ansvariga hemlighåller att Felix misshandlats och skadats. Christina misstänker ett systematiserat och dolt övervåld mot sin son.

Text: Christina Prince

Felix Prince anlände till Sverige 2019, med kompletta bevis for sina matintoleranser och även intolerans mot vissa typer av mediciner, vilka ger honom panikattacker. Trots dessa bevis blev han dömd till rättspsykiatrisk vård 2020 och han har överlevt två år av “medicinska bestraffning”.

Läs mer: Metabol störning och matallergi kan ge psykisk sjukdom och våldsbenägenhet – Fallet Prince

Vid Förvaltningsrättens förhör den 4:e mars 2022 förklarade Felix att behandlingen orsakar honom kroppslig smärta, nedsatt kognition, och att han på grund av brist på hänsyn till hans kroppsliga hälsa, utvecklat en övervikt på 100 kg sedan ankomsten 2020.

Intäkt: 10,000 kr per dygn

Behandlingen måste avslutas, eftersom den är både misshandlande och toxisk snarare än vårdande. Felix behöver riktig vård på en annan klinik, men ansvariga på Vadstenakliniken vägrar att låta honom flytta till ett bättre ställe. Anledningen är att Felix drar in 10,000 kr per dygn, enligt en insatt person.

Felix Prince som är utbildad musiker och pianist fick sin högerhand blodslagen och krossad tre gånger perioden augusti-september 2021 av en vårdare som ska ha sagt till Felix:

Det är ingen som kommer att tro dig. Det ar ingen idè att du anmäler”.

Misshandlats 16 gånger på rättspsykiatriska Vadstenakliniken

Ansvarig läkare Susanne Noske och överläkaren Erik Nilzén blockerar sedan september 2021 all min rätt till insyn och de har en skyldighet följa upp skadorna genom att tillse att Felix får rätt vård och möjlighet att polisanbmäla misshandeln. Jag informerades i september 2021 att sonen var “sjuk” och inte fick kontaktas. Idag sex månader senare lider Felix av inflammation och ständig värk i högerhanden.

Felix Prince har slagits av vårdare 16 gånger under sin vistelse på den rättspsykiatriska Vadstenakliniken utan att skadorna vare sig röntgats eller anmälts till polisen. Felix har dessutom slagits 11 gånger i ansikte och käke av medpatienter när vårdarna iakttagit. Felix har misshandlats två gånger av en 63-årig vårdare, som knuffade honom mot rummets cementgolv. Felix högerhand skadades tre gånger av en vårdare, i fönsterluckan i dörren under en period av total isolering.

I oktober 2021 blockerade chefsöverlakaren Erik Nilzén all insyn med hänvsining till en paragraf som syftar på ett “menligt inflytande på vården”. Detta förbjuder mig som moder att få träffa och kommunicera med min son.

Den 4:e mars 2022 beskylls Felix Prince som “varken färdigbehandlad eller färdigutredd” och att han “lider av en allvarlig psykisk sjukdom med risk för återfall i allvarlig brottslighet”.

Text: Christina Prince

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Med tanke på alla andra ondskefulla galenskaper, som svenska myndigheter – med politiker och propagandamedia bakom sig – håller på med, misstänker jag att debattinlägget mycket väl kan vara fullt korrekt. Men vad Felix Prince har gjort, som föranlett rättspsykiatrisk vård framkommer inte av inlägget ovan. Normalt är det ju mentalsjuka mördare och andra farliga som hamnar där.

 • Jag vill gärna återkomma till denna artikel då den berörde mig så djupt.
  Även jag har en metabol störning som då symptomen tolkades som psykisk sjukdom hamnade inom en destruktiv våldsam vård där jag bara blev “sjukare och sjukare” ju mer sk vård (dvs mediciner) de tvingade i mig, oftast med våld eller hot Håller nu alla symptom borta genom att undvika de födoämnen som orsakade dem.
  Skulle vilja höra om något hänt med Felix. Har han fått flytta? Kan inte släppa att det får gå till på detta vis. Det är ren o skär illvilja.
  Föreningen Alternativ till Psykofarmaka jobbar för just detta. Att se att det finns andra orsaker till psykisk ohälsa än det psykiatrin hävdar.
  Hoppas och ber att prestigen släpper hos läkaren och att han ser till Felix bästa.

 • Jag vill gärna återkomma till denna artikel då den berörde mig så djupt.
  Även jag har en metabol störning som då symptomen tolkades som psykisk sjukdom hamnade inom en destruktiv våldsam vård där jag bara blev “sjukare och sjukare” ju mer sk vård (dvs mediciner) de tvingade i mig, oftast med våld eller hot Håller nu alla symptom borta genom att undvika de födoämnen som orsakade dem.
  Skulle vilja höra om något hänt med Felix. Har han fått flytta? Kan inte släppa att det får gå till på detta vis. Det är ren o skär illvilja.
  Föreningen Alternativ till Psykofarmaka jobbar för just detta. Att se att det finns andra orsaker till psykisk ohälsa än det psykiatrin hävdar.
  Hoppas och ber att prestigen släpper hos läkaren och att han ser till Felix bästa.

 • Fruktansvärt att läsa om ännu ett fall av tortyr och brott mot mänskliga rättigheter i den så kallade svenska evidensbaserade psyk”vården”.

  Varför envisas Sverige med att vara ett sådant humanitärt u-land gång efter gång på område efter område? I psykiatrin, LVU-hem, privata vårdhem, våra häkten.. Vi är ett gravt sjukt och förskräckligt folk. Vipeholmsmentaliteten har akdrig lämbat oss.

  Har man en gång sett lidandet som pågår på sådana här platser, inte minst den medicinska överdoseringstortyren, den totala isolationen och det oändliga lidandet i kämpande mammors förtvivlade ögon, så glömmer man det aldrig.

  Fy f*n Sverige. Fy f*n…

 • Fruktansvärt att läsa om ännu ett fall av tortyr och brott mot mänskliga rättigheter i den så kallade svenska evidensbaserade psyk”vården”.

  Varför envisas Sverige med att vara ett sådant humanitärt u-land gång efter gång på område efter område? I psykiatrin, LVU-hem, privata vårdhem, våra häkten.. Vi är ett gravt sjukt och förskräckligt folk. Vipeholmsmentaliteten har akdrig lämbat oss.

  Har man en gång sett lidandet som pågår på sådana här platser, inte minst den medicinska överdoseringstortyren, den totala isolationen och det oändliga lidandet i kämpande mammors förtvivlade ögon, så glömmer man det aldrig.

  Fy f*n Sverige. Fy f*n…

 • Ännu ett svart hål i medmännskligheten i Svenska “sjukvårdssystemet”, eller det sjuka vårdsystemet kanske man skall säga?

  Pharmacia Uphjon sitter på patentet, eller satt på vet inte hur det ser ut idag, för det så kallade Elisa test som är standar test i sjukvården vid misstanke om allergier. Svenska läkare, och framförallt Voffare som Mats Reimer och andra helt efterblivna läkare håller stenhårt på det här. De erkänner inget annat än det inkomst inbringande genomkorrumperade envåldshärskande elisa testet.

  Märkväl att jag inte använder ordet “efterbliven” i nedsättande syfte ( bara lite kanske?). Utan för det är precis vad man är, efter! Det är sedan länge vetenskapligt styrkt och dokumentarat att alla människor bildar antikroppar mot gluten. Sen att man låter bli att testa just de antikropparna, det är en annan sak.

  https://www.youtube.com/watch?v=J6JrHteOsII

  För någon med svåra allergier, eller de som tvingas äta det de blir sjuka av som här, så innebär det att kroppen får ständiga adrenalin påslag för att kroppen skall klara den mer eller mindre låggradiga anafylaktiska chock man lever med. Tillslut blir system utmattat och adrenalin börjar oxidera till adrenochrome i stor omfattning.

  Mycket kan sägas om adrenochrome, men ämnet kan bland annat ge hallucinationer.Och för många blir då psykosen ett faktum. Vilket sen med Svensk sjukvård lätt blir ett livslångt lidande helt i onödan.

  Absolut lägst återfallsgrad i psykos har de länder med absolut minst sjukvård. De med psykos glömmer ofta äta och dricka, och ibland kan den enkla handlingen att ge rikligt med vatten (antihistamin) och något som får blodsockret att stiga utan att ge allergisk reaktion räcka för att bryta psykosen.

  Slutar man sen hota och misshandla personen och skapar en lugn och trygg omgivning så kan problemet vara löst.

  Hade själv en kompis som “såg saker” och tvångsomhändertogs en period. Hon har aldrig varit så sjuk i hela sitt liv som när hon fick leva på sjukhusmaten.

  • Undrar om en kontakt med uppdrag granskning skulle kunna göra något åt denna situation. Det skulle iallafall bli stora rubriker i media om detta kom till allmänhetens kännedom. Vore det inte värt ett försök. Grabben behöver ju hjälp!
   Kan min vädjan vara till nytta om någon med befattning tog tag i detta som förmodligen är ett mörkertal?

   • Tyvärr har väl psykiskt sjuka alltid varit ett favorit objekt för övergrepp. När ord står mot ord, så faller väl tyvärr nästan alltid den med “förvrängd” verklighetsuppfattning till föga.

    Och när det kommer till läkemedelsmaffian så är väl också den psykiskt sjuke en favorit eftersom de inte under tvångsvård ens får motsätta sig medicinering, även om de blir direkt sjuka av den.

    Ska det hända något i Svensk psykvård så behöver många fler bli medvetna om vad som försigår. Boken “Pillerparadoxen” och Peter Götches böcker borde vara obligatorisk läsning i säg gymnasiet.

    Vad gäller vanlig “vård” så kan väl för och nackdelar diskuteras. Men från den lilla inblick jag har i psykvården, samt de studier jag har bakom mig i medicin och liknande så kan jag väl bara säga att denna “vård” och då framförallt medicinering av psykiskt sjuka är under all kritik. Inte sällan blir individen helt frisk bara de lyckas med ett utsättande av medicinerna de tvingats, eller lurats på.

    Men vill du försöka kan jag bara berömma initiativet. Och får väl än en gång tacka Torbjörn som tar upp och belyser ämnet. Inte sällan saknar de psykiskt sjuka någon som för deras talan. Och av förklarliga själ har de svårt att göra det själva.

    • Tack Joseph, du bara bekräfta min uppfattning om Psykiatrisk Vård i Sverige. Det förefaller att vara en plats var de värsta individer få arbeta, befriat av såväl kunskap som empati

   • Tyvärr jobbar inte Janne där länge. Nuvarande ledare är inte alls pålitlig. Kolla hans rapportering hur han hängde ut en för några år sedan för en åsikt baserad på fakta.

     • Enligt dina svar tror du fortfarande om att Sverige är en rättsstat, du kommer att bli förvånad inom kort.

      • Nej då, Sverige som rättsstat förlorade vi för dryga 200 år sedan, om det ens var en rättsstat då.
       En lydstat till storebror i det förlovade landet.
       Men förr i tiden så gick folket till kungs för att få sin rätt. Idag är monarkin ett hån, men välbetald PR.

 • Ännu ett svart hål i medmännskligheten i Svenska “sjukvårdssystemet”, eller det sjuka vårdsystemet kanske man skall säga?

  Pharmacia Uphjon sitter på patentet, eller satt på vet inte hur det ser ut idag, för det så kallade Elisa test som är standar test i sjukvården vid misstanke om allergier. Svenska läkare, och framförallt Voffare som Mats Reimer och andra helt efterblivna läkare håller stenhårt på det här. De erkänner inget annat än det inkomst inbringande genomkorrumperade envåldshärskande elisa testet.

  Märkväl att jag inte använder ordet “efterbliven” i nedsättande syfte ( bara lite kanske?). Utan för det är precis vad man är, efter! Det är sedan länge vetenskapligt styrkt och dokumentarat att alla människor bildar antikroppar mot gluten. Sen att man låter bli att testa just de antikropparna, det är en annan sak.

  https://www.youtube.com/watch?v=J6JrHteOsII

  För någon med svåra allergier, eller de som tvingas äta det de blir sjuka av som här, så innebär det att kroppen får ständiga adrenalin påslag för att kroppen skall klara den mer eller mindre låggradiga anafylaktiska chock man lever med. Tillslut blir system utmattat och adrenalin börjar oxidera till adrenochrome i stor omfattning.

  Mycket kan sägas om adrenochrome, men ämnet kan bland annat ge hallucinationer.Och för många blir då psykosen ett faktum. Vilket sen med Svensk sjukvård lätt blir ett livslångt lidande helt i onödan.

  Absolut lägst återfallsgrad i psykos har de länder med absolut minst sjukvård. De med psykos glömmer ofta äta och dricka, och ibland kan den enkla handlingen att ge rikligt med vatten (antihistamin) och något som får blodsockret att stiga utan att ge allergisk reaktion räcka för att bryta psykosen.

  Slutar man sen hota och misshandla personen och skapar en lugn och trygg omgivning så kan problemet vara löst.

  Hade själv en kompis som “såg saker” och tvångsomhändertogs en period. Hon har aldrig varit så sjuk i hela sitt liv som när hon fick leva på sjukhusmaten.

  • Undrar om en kontakt med uppdrag granskning skulle kunna göra något åt denna situation. Det skulle iallafall bli stora rubriker i media om detta kom till allmänhetens kännedom. Vore det inte värt ett försök. Grabben behöver ju hjälp!
   Kan min vädjan vara till nytta om någon med befattning tog tag i detta som förmodligen är ett mörkertal?

   • Tyvärr har väl psykiskt sjuka alltid varit ett favorit objekt för övergrepp. När ord står mot ord, så faller väl tyvärr nästan alltid den med “förvrängd” verklighetsuppfattning till föga.

    Och när det kommer till läkemedelsmaffian så är väl också den psykiskt sjuke en favorit eftersom de inte under tvångsvård ens får motsätta sig medicinering, även om de blir direkt sjuka av den.

    Ska det hända något i Svensk psykvård så behöver många fler bli medvetna om vad som försigår. Boken “Pillerparadoxen” och Peter Götches böcker borde vara obligatorisk läsning i säg gymnasiet.

    Vad gäller vanlig “vård” så kan väl för och nackdelar diskuteras. Men från den lilla inblick jag har i psykvården, samt de studier jag har bakom mig i medicin och liknande så kan jag väl bara säga att denna “vård” och då framförallt medicinering av psykiskt sjuka är under all kritik. Inte sällan blir individen helt frisk bara de lyckas med ett utsättande av medicinerna de tvingats, eller lurats på.

    Men vill du försöka kan jag bara berömma initiativet. Och får väl än en gång tacka Torbjörn som tar upp och belyser ämnet. Inte sällan saknar de psykiskt sjuka någon som för deras talan. Och av förklarliga själ har de svårt att göra det själva.

    • Tack Joseph, du bara bekräfta min uppfattning om Psykiatrisk Vård i Sverige. Det förefaller att vara en plats var de värsta individer få arbeta, befriat av såväl kunskap som empati

   • Tyvärr jobbar inte Janne där länge. Nuvarande ledare är inte alls pålitlig. Kolla hans rapportering hur han hängde ut en för några år sedan för en åsikt baserad på fakta.

     • Enligt dina svar tror du fortfarande om att Sverige är en rättsstat, du kommer att bli förvånad inom kort.

      • Nej då, Sverige som rättsstat förlorade vi för dryga 200 år sedan, om det ens var en rättsstat då.
       En lydstat till storebror i det förlovade landet.
       Men förr i tiden så gick folket till kungs för att få sin rätt. Idag är monarkin ett hån, men välbetald PR.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *