Rättspsykiatriska Vadstenakliniken misshandlar patient – Får c:a 8000 kr per dag – Fallet Felix Prince

publicerad 29 mars 2022
- Gästskribent
Christina och Felix Prince. Privat foto

Skandalen med Felix Prince på rättspsykiatriska Vadstenakliniken fortsätter. Modern till Felix Christina Prince berättar i denna debattartikel hur ansvariga hemlighåller att Felix misshandlats och skadats. Christina misstänker ett systematiserat och dolt övervåld mot sin son.

Text: Christina Prince

Felix Prince anlände till Sverige 2019, med kompletta bevis for sina matintoleranser och även intolerans mot vissa typer av mediciner, vilka ger honom panikattacker. Trots dessa bevis blev han dömd till rättspsykiatrisk vård 2020 och han har överlevt två år av “medicinska bestraffning”.

Läs mer: Metabol störning och matallergi kan ge psykisk sjukdom och våldsbenägenhet – Fallet Prince

Vid Förvaltningsrättens förhör den 4:e mars 2022 förklarade Felix att behandlingen orsakar honom kroppslig smärta, nedsatt kognition, och att han på grund av brist på hänsyn till hans kroppsliga hälsa, utvecklat en övervikt på 100 kg sedan ankomsten 2020.

Intäkt: runt 8,000 kr per dygn

Behandlingen måste avslutas, eftersom den är både misshandlande och toxisk snarare än vårdande. Felix behöver riktig vård på en annan klinik, men ansvariga på Vadstenakliniken vägrar att låta honom flytta till ett bättre ställe. Anledningen är att Felix drar in 8000 kr eller mer per dygn, enligt en insatt person.

Felix Prince som är utbildad musiker och pianist fick sin högerhand blodslagen och krossad tre gånger perioden augusti-september 2021 av en vårdare som ska ha sagt till Felix:

Det är ingen som kommer att tro dig. Det ar ingen idè att du anmäler”.

Felix Prince, 27 feb 2024
Felix Prince. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se

Misshandlats 16 gånger på rättspsykiatriska Vadstenakliniken

Ansvarig läkare Susanne Noske och överläkaren Erik Nilzén blockerar sedan september 2021 all min rätt till insyn och de har en skyldighet följa upp skadorna genom att tillse att Felix får rätt vård och möjlighet att polisanbmäla misshandeln. Jag informerades i september 2021 att sonen var “sjuk” och inte fick kontaktas. Idag sex månader senare lider Felix av inflammation och ständig värk i högerhanden.

Felix Prince har slagits av vårdare 16 gånger under sin vistelse på den rättspsykiatriska Vadstenakliniken utan att skadorna vare sig röntgats eller anmälts till polisen. Felix har dessutom slagits 11 gånger i ansikte och käke av medpatienter när vårdarna iakttagit. Felix har misshandlats två gånger av en 63-årig vårdare, som knuffade honom mot rummets cementgolv. Felix högerhand skadades tre gånger av en vårdare, i fönsterluckan i dörren under en period av total isolering.

I oktober 2021 blockerade chefsöverlakaren Erik Nilzén all insyn med hänvsining till en paragraf som syftar på ett “menligt inflytande på vården”. Detta förbjuder mig som moder att få träffa och kommunicera med min son.

Den 4:e mars 2022 beskylls Felix Prince som “varken färdigbehandlad eller färdigutredd” och att han “lider av en allvarlig psykisk sjukdom med risk för återfall i allvarlig brottslighet”.

Text: Christina Prince


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq