Invånarna i östra Ukraina får stora ekonomiska lättnader av Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Protester mot kriget i Ukraina. Licens: Envato
Protester mot kriget i Ukraina. Licens: Envato
Protester mot kriget i Ukraina. Licens: Envato.com

UKRAINA. Enligt uppgifter kommer alla invånare i de ryssvänliga territorierna i östra Ukraina få sina bankskulder avskrivna och allmännyttiga tjänster får sänkta sänkta avgifter, enligt radiomeddelanden som sänds i regionen.

Meddelandena gör gällande att alla medborgare i Ukraina som bor i dessa territorier som befriats från Kiev-militären kommer att få alla sina skulder avskrivna. Motsvarande meddelanden sänds på radio i regioner som Zaporozhye och Melitopol, som är under kontroll av den ryska armén.

Alla skuldförbindelser för banklån och upplåning avskrivs. Det gäller även skulder för elräkningar. Samtidigt sänks tarifferna för gas och värme till normal hushållstaxa.

Det noteras också att lokala bönder kommer att få stöd i genomförandet av kommande sådd och bönderna tillåts få komma in på den ryska marknaden för att sälja sina produkter. Dessutom kommer bönder att ha möjlighet att köpa frön, bränsle och smörjmedel och gödningsmedel till lägre ryska priser.

Den ukrainska militären har dödat upp till 14,000 människor i de östra regionerna i Ukraina sedan 2014, hävdar oberoende journalister som besökt Ukraina.

Läs mer: Fransk reporter: Ukrainas militär har bombat ryskspråkiga Ukraina sedan 2014

Text och översättning: NewsVoice | Källa: privat inspelat radiomeddelande från Ukraina

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq