Bitte Assarmo om kriget mot det fria Sverige: Är det nu folket kommer att starta medborgargarden?

-

OPINION. Under påskhelgen har vi sett förfärande scener, då polisen drog sig tillbaka medan pöbeln tog över gatorna i flera svenska städer. Polisens strategi var att undvika konfrontation, enligt en presstalesperson, trots att det borde vara polisens uppgift att göra just det. Konfrontera, alltså. Vem ska annars göra det? Allmänheten?

Text: Bitte Assarmo, artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället | #valet2022

Det som hände under påsken har fått igång debatten om polisens roll i samhället och de flesta verkar vara överens om att det hela var ett katastrofalt misslyckande. Men få verkar vara intresserade av grundproblemet, nämligen att samhället ständigt viker sig för grupperingar som är ute efter att skada.

Det pratas mer om Rasmus Paludan än om de muslimska grupper och de yrkeskriminella som genom våld och hot vill tillskansa sig speciella rättigheter. Det som pågick under påsken var direkta attacker mot svensk polis, mot dem som står mellan oss och de kriminella, mellan oss och fanatikerna.

Det var terrorism och ingenting annat

Vad händer då med Sverige när polisen viker sig, när myndigheter och politiker undviker grundproblemet och när journalister skriver mer om Paludans högerextrema politik än om det faktum att mängder av landets muslimer är beredda att mörda poliser om de känner sig kränkta? Vad händer med människorna som lever och bor här – vad händer med dem som arbetar, sköter sig och bidrar till det allmännas bästa?

Det som händer, och som pågått ett bra tag nu, är att folk blir alltmer skeptiska till rättssamhället. Om polisen flyr fältet för att de inte vill provocera och konfrontera kriminella så kan du och jag inte längre lita på att de kommer till hjälp när vi behöver dem. Vad hade till exempel hänt om ett barn kommit cyklande mitt under något av upploppen och fått en stenbumling i huvudet? Hade polisen stannat på sin trygga plats och låtit ungen ligga och dö för att inte provocera terroristerna?

”Aldrig” skulle man ha tänkt för några år sen. Vad tänker man idag? Jag vet inte hur du tänker, men jag tänker tyvärr ”kanske”. Rentav ”troligen”. Det känns inget vidare, om jag ska vara ärlig. Det känns sorgligt. Som om en del av mitt land är förlorat.

När Peter Springare intervjuades i samband med terrorn sa han att hela polisledningen måste bytas ut om det ska finnas en chans att få ordning på det här. Tyvärr tror jag inte att de ambitionerna finns hos regeringen.

Morgan Johansson. Foto: SVT, public service
Morgan Johansson. Foto: SVT, public service

Floskelmaskinen Morgan Johansson kan hålla hur många pressträffar hur som helst, och peka med hela sin lilla hand åt alla håll och kanter, men med tanke på hans skeva demokratiuppfattning är det mer troligt att han föreslår att koranbränning ska bli brottsligt än att han faktiskt tar itu med problemen.

Hädelselagar vågar man förstås inte kalla det, men man kan ju alltid utöka begreppet hets mot folkgrupp till att gälla muslimer. Hellre det, misstänker jag, än att faktiskt se till att sätta hårt mot hårt mot dem som inte står ut med att deras religion inte faller alla i smaken.

För varje sådan här händelse – för varje gång våldsverkare och terrorister tar över våldsmonopolet – blir allmänheten lite mer frustrerad. Det är inte bara jag som känner sorg, det märker jag när jag pratar med vänner och bekanta, infödda svenskar såväl som utlandsfödda som bott här länge och etablerat sig som goda samhällsmedborgare.

Vad har hänt med vårt land? Vad har hänt med vår poliskår? Vad hände med vår rätt att känna trygghet i det offentliga rummet? Vad händer med vår yttrandefrihet om våld och terror får samhället att gå ner på knä?

Sverige är idag ett folkhem i ruiner. Vi är så illa ute att medborgargarden nu verkar finnas runt hörnet. Och varför inte? Om inte polisen kan, vill eller vågar försvara det offentliga rummet mot terror så finns det väl till sist inget annat val.

Text: Bitte Assarmo, artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe

9 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest
9 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
22 april 2022 kl 14:16

Kul citat från “Anders” postat på DGS efter Bitte Assarmos artikel:

Det finns redan medborgargarden. De försvarade framgångsrikt sina territorier under påskhelgen och besegrade de fientliga polisstyrkorna.”

Vilken tankeställare. Det finns ju vissa som är jätteallvarligt arga på alla tendenser till att svenskar skulle få för sig starta medborgargarden mot organiserade våldmän, men de försvarar samtidigt friskt de som blir kränkta av att en bok eldas upp och man ska också, enligt dessa vurmare, ha förståelse för att våldsmännen försöker mörda poliser, eftersom de kränkts.

Finn fem fel.

Mats Jangdal
Gäst
21 april 2022 kl 21:17

Socialdemokraten Lena Hjelm-Wallén var den svenska förhandlare som för Sveriges räkning satte sin signatur på Barcelonaavtalet. Glöm aldrig det sveket mot oss!

Baron von BesserschmiskD
Baron von Besserschmisk
21 april 2022 kl 15:48

Medborgargarden? — om det skulle dyka upp något sådant så skulle polisen gripa in med hårda tag direkt!

Erik Forsman
21 april 2022 kl 13:48

Titta på Morgan Johanssons ansikte. Ser ni svarta ringar under ögonen?

En person med det ansvaret på sina axlar samt med de problem Sverige står inför, utan någon lösning i sikte, borde då inte varje normalt funtat människa ligga sömnlös om nätterna? Morgan Johansson tycks sova gott om nätterna och därför syns inte bekymmerrynkorna, påsarna under ögonen eller ens en rynkad panna. Vad säger det er; vad för slags människa har vi framför oss här? Fundera lite över detta, så kanske ni inte blir så värst förvånade när utspelen, kommer för vi har bara sätt början än så länge. 

Erik Forsman
21 april 2022 kl 13:38

Medborgargarden? Nej! Det kommer inte att ske. De med ekonomisk möjlighet flytta utomlands. Får vi inga mer nya lockdowns drar sedan medelklassen. I samma takt fyller man på med kvoteringar – in med mer och mer okvalitativ arbetskraft i stat och kommun. Sverige kommer att knacka i fogarna samt Islam tar mer och mer över samt att vi får ett mer korrupt samhälle. Kvar blir en spillra fattigpensionärer och till slut finns vara bidragstagarna kvar.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
21 april 2022 kl 12:53

Det är sanslösa politiker som skall avskedas, men hur?
Svenska FOLKET har fråntagits denna självklara rätt ! ! !

Richard
Richard
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
22 april 2022 kl 09:02

Lyfta ut maffian från maktens boningar.

Stefan
Stefan
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
22 april 2022 kl 17:09

KNAPPTRYCKARNA 2022!

https://www.knapptryckarna.se

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
21 april 2022 kl 11:34

Jag instämmer 100% i Bittes analys. Medborgargarden är bara en tidsfråga.
När tillräckligt många drabbas och får det tillräckligt dåligt är medborgargarden en mycket logisk följd. Enda frågan är när. Hur djupt ska Sverige sjunka innan den melloskadade utopistiska PK-svensken vaknar till.

NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV

ANNONS

9
0
Kommentera gärnax
()
x